HC Energie Karlovy Vary

Černý pátek karlovarské mládeže

Junioři: HC Moeller Pardubice - HC Energie 3:2pp (0:0, 0:2, 2:0)
Dorost: HC Energie - HC Sparta Praha 2:3
Nepříliš šťastně vstoupily do dalšího zápasového víkendu obě nejstarší mládežnické kategorie. Junioři měli v polovině utkání na ledě Pardubic nakročeno k úspěchu, když díky trefám Dominika Vaňka (na snímku) a Michala Vachovce vedli o dvě branky. Moelleru se však v závěrečné power play podařilo vyrovnat a psychickou výhodu zužitkovali domácí i v následném prodloužení. Stejným výsledkem, avšak již po základní hrací době, prohráli na svém ledě i dorostenci, kteří hostili Spartu.
Extraliga juniorů, 28. kolo, pá 5.12.2008, Duhová aréna
Pardubice
Karlovy Vary
3:2p
0:0, 0:2, 2:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 44. Stohlasa (Radil), 60. Sodomka (Drtina, Buchtele), 63. Poskočil (Kaut) - 26. Vaněk (Rohan), 34. Vachovec (Přindiš). Rozhodčí: Vampola – Ježek, Plch. Vyloučení: 4:5, navíc Přindiš (Karlovy Vary) 10 minut OT. Využití: 0:1. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Pardubice: Landsman – Zdráhal, Drtina, Krejnus, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Nosek, Pilař, Kapec, Sodomka
Karlovy Vary: Hruška – Schmidt, Ryžuk, Přindiš, Dlapa, Tomeček, Tollinger – D. Záhora, M. Záhora, Vaněk, Mistoler, Nachovec, Topinka, Hudák, Rohan, Mareček, Majer

Komentář k utkání

Začátek utkání pojali domácí hráči velmi zodpovědně a díky svému nasazení dlouho nepouštěli soupeře ke hře. Hosté se dostali k první šanci v průběhu 5. minuty a to bylo z jejich strany až do druhé části třetiny vše. Domácí si vypracovali v 8. minutě slibnou šanci, avšak slibnou střelu Lukáše Pilaře gólman zlikvidoval.

Na přelomu poloviny třetiny se hosté ujali iniciativy. Nicméně jejich tlak si sami pokazili zbytečným vyloučením a následné hře v oslabení. Do konce třetiny se již hráči hostujícího celku nedokázali vrátit do herní pohody a domácí hráči je přehrávali. Pardubičtí si závěrem třetiny vytvořili několik slibných šancí, avšak ty všechny zhatil soupeřův brankář Hruška.

Ve druhé třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou a nabízela dobrý zážitek z hokeje. Oba týmy si vytvořily několik hezkých šancí. Z gólů se však radovali pouze hostující hráči, kteří byli v zakončení důraznější. Nejprve ve 26. minutě Dominik Vaněk a později ve 34. minutě v přesilovce jeho spoluhráč Michal Vachovec přelstili domácího gólmana – 0:2.

Do třetí třetiny vlétli domácí jako uragán. V počátku si vytvořili tlak, který ve finále korunoval Stoklasa gólem takřka do prázdné brány – 1:2. Tento gól domácí hráče vyhecoval a následně se s vervou pustili do pokusů k vyrovnání.

Hra se oboustranně otevřela a naskytla divákům pohled na rychlý hokej plný slibných akcí na obou stranách. V 58. minutě se hostující hráč dostal do slibného průniku a vypadalo, že zápas je rozhodnutý. Nicméně domácí gólman Filip Landsman to viděl jinak a zaskvěl se výborným zákrokem. S přibývajícím časem to s domácím týmem vypadalo hůře a hůře.

V poslední minutě Východočeši odvolali brankaře a vrhli se na poslední útok. K radosti většiny přihlížejících fanoušků dvacet vteřin před koncem utkání vtřelil Karel Sodomka vyrovnávací gól a poslal svůj tým do prodloužení – 2:2.

V něm vyšli jako vítězové domácí hráči a to díky gólu výborně hrajícího Karla Sodomky.