HC Energie Karlovy Vary

Junioři rozstříleli Mountfield, dorostenci podruhé prohráli

Junioři: HC Energie - HC Mountfield 7:2 (1:0, 2:1, 4:1)
Dorost: HC Moeller Pardubice - HC Energie 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Sobotní zápas mezi Energií a Mountfieldem měl nádech spíše jednostranné partie. Soupeř sice s domácím tým držel krok po celou první třetinu, avšak od druhé jakoby ztratil chuť a pomalu tomu začal napovídat i stav zápasu. K vysoké výhře Energie přispěl velkým dílem Miroslav Majer (na snímku), který vstřelil dvě branky. Své včerejší klopýtnutí bohužel nedokázali napravit dorostenci, k bodům z Pardubic jim nepomohly ani dva přesné zásahy Martina Frka.
Extraliga juniorů, 29. kolo, so 6.12.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
České Budějovice
7:2
1:0, 2:1, 4:1
Branky a nahrávky:5. Mareček (Topinka), 24. Schmidt, 27. Přindiš (Záhora M., Rohan T.), 44. Majer, 44. Majer (Topinka, Rohan T.), 52. Vachovec (Přindiš, Topinka), 60. Flieger (Šik) - 24. Ferebauer (Horák), 59. Zich (Rezek, Heřman) . Vyloučení:8:9 . Využití:1:2 . Diváci:81 . Průběh utkání:2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2 . .
Karlovy Vary: Hruška (Hrabal) - Schmidt, Ryžuk, Přindiš, Dlapa, Tomeček, Tollinger, Šik, Rohan M. - Fliegel, Záhora M., Záhora D., Vaněk, Mistoler, Vachovec, Topinka, Rohan J., Mareček, Majer
České Budějovice: Klestil (Hrubec) - Jank, Dietz, Makovský, Pavlíček, Jáchym, Vráblík - Marek, Seidl, Ježek, Heřman, Sumeraurer, Boška, Rezek, Horák, Ťoupal, Polodna, Ferebauer, Zich, Vaniš

Komentář k utkání

V první třetině sobotního duelu mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi se hrál velice svižný a útočný hokej s mnoha pohlednými akcemi na obou stranách. Například ve 2. minutě se do samostatného úniku dostal kapitán domácích Tomáš Rohan, avšak jeho střela zápěstím pouze prověřila lapačku hostujícího Tomáše Klestila. Do další akce se dostal Jan Topinka ve 4. minutě, kdy se mu povedlo tečovat střelu spoluhráče pouze několik centimetrů od tyčky. Další šance, kterou si domácí vytvořili se už do branky dostala. Bylo to ve 4. minutě, kdy se jako první k nahazovanemu puku dostal domácí Jan Topinka a jeho rychlou přihrávku zpoza branky zasunul Jakub Mareček za brankářova záda a poslal tak svůj tým poprvé v zápase do vedení. Nic to však nezměnilo na strategii obou týmů. Stále jsme viděli velice útočně laděný hokej a to z obou stran. Hosté v útoku také nezaháleli a domácí gólman Petr Hruška se měl mnohdy co ohánět. Nejvíce mu jeho brankářské umění přišlo vhod při dvou na sebe navazujících přesilových hrách. Hosté se snažili propálit brankáře snad ze všech možných úhlů, ten však svůj tým podžel a domácí se tak po první třetině monou radovat z prozatimního vedení.

První třetina odehrávající se v podobném duchu jako ta první již nabídla velice zajímavou hokejovou podívanou. Zpočátku se hra odehrávala spíše ve středním pásmu a oba týmy se snažily co nejméně chybovat. Tato hra však trvala pouze do 4. minuty. To se domácím povedlo využít přesilovou hru a konkrétně to byl Tomáš Schmidt. Hostům se však dvoubrankové manko nelíbilo a využili tak zaváhání domácích a sotva 15 vteřin po vstřelení jejich branky padla další, tentokrát však za záda do té doby bezchybného Petra Hrušky. Bylo to zásluhou Jiřího Ferebauera, který jistou ranou do horního růžku dal hostům ještě naději. Gólová přestřelka v této třetině definitivně skončila v 7. minutě. Domácím se na delší dobu podařilo uzamknout hosty v jejich pásmu a po spršce střel, ze kterých se žádná neujala, se k puku dostal Petr Přindiš a od hranice modré čáry propálil všechny hráče v poli před ním a jeho ránu nezastavil ani hostující Klestil. Energie šla od té doby do menšího útlumu, čehož se snažili využívat hosté, ale v útoku byli někdy tak horliví a důrazní, až si vykoledovali početní nevýhodu. Ty povětšinou Energie nevyužívala a spíše si hlídala obranu a snažila si udržet příznivý stav.

Třetí třetina jasně patřila domácí Energii. Soupeře častokrát přehrávala a dostávala se do přečíslení z čehož vyplynuly i tak vysoké změny skóre. Jako první v této třetině se ozval Miroslav Majer, který střelou mezi betony nedal hostujícímu brankáři šanci. Dále se vyznamenal znovu Miroslav Majer a bylo to znovu ve 44. minutě. Tentokrát však ranou do horního růžku navyšoval na 4:1.Domácím to bylo stále málo a tak v 51. minutě využil přesilovou hru Michal Vachovec . Domácí od té chvíle spíše bránili a hosté i přes bezvýchodnou situaci ještě stohli zkorigovat výsledek na 6:2 zásluhou Petra Zicha. Posledním pomyslným hřebíčkem do rakve hostů byl gól v 60. minutě. Konkrétně to byl Jaroslav Flieger, který už pouze potvrzoval dnešní převahu domácích.

Ohlasy trenérů

Jiří Neubauer (HC Energie Karlovy Vary):Dnešní utkání je pro nás velice důležité, protože se mužstvu vrátí chuť hrát a stoupat výše v tabulce. Dále své svěřence musím pochválit za jejich výkon.

Milan Kupka ( HC Mountfield): Bohužel se nám nepovedlo držet krok se soupeřem alespoň dvě třetiny a k naší smůle toho soupeř využil a zápas se proto odvíjel spíše v našem pásmu.

Fotogalerie