HC Energie Karlovy Vary

Energetičky oplatily Kobrám porážku

Ženy: HC Kobra Praha - HC Energie 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Karlovarské hokejistky úspěšně zvládly i druhé kolo nadstavby, přestože se představily na ledě jediného celku, se kterým v základní části prohrály. K jednoznačnému vítězství tentokrát premiérovou trefou v lize žen a asistencí přispěla i třináctiletá Adriena Pecinová.
Liga žen - skupina B, n2, so 13.12.2008
Kobra
Karlovy Vary
1:4
1:3, 0:0, 0:1
Branky Energie: I.Kotrbáčková, Pecinová, Vylíčilová, Wadowská. Asistence Energie: Bauerová, S.Kotrbáčková, Pecinová, Vylíčilová. Vyloučení: 8:3. Bez využití. Zásahy brankářek: Bulejčíková - Lukešová 31:13. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Karlovy Vary: Lukešová - Vitochová, Wadowská, Hornová, Fričová, I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková - Frková, Bauerová, Mašková – Brichová, Pöpperlová, Hajdová – Pecinová, Vylíčilová, Tumpachová

Komentář k utkání

Druhé kolo nadstavby odehrály Dračice na ledě pražských Kober. Poslední vzájemné měření sil vyznělo pro Pražanky, a proto Dračice zodpovědně vycházely z obrany a pokoušely se o rychlý přechod do útočného pásma. A začátek utkání jim vyšel.

První branky docílila v 8. minutě Wadowská po nacvičeném signálu po buly s Bauerovou. Kobry využily jedinou chybu Dračic na obranné modré a ve 12. minutě vyrovnaly. Pak již hru kontrolovaly opět hostující hráčky a trefami v 16. a 18. minutě odskočily na rozdíl dvou branek. Vítěznou branku a zároveň svou první v lize žen vstřelila Pecinová, když dorazila předchozí střelu Vylíčilové. Na 1:3 zvýšila Ivana Kotrbáčková krásnou individuální akcí přes celé hřiště.

Druhou třetinu se domácí snažily zkorigovat výsledek, což však energetičky nedovolily. Ve třetí třetině nejdříve předvedla brankářka Lukešová famózní zákrok lapačkou a Vylíčilová následně upravila na 1:4, když za pomoci domácí brankářky doklepla předchozí střelu Pecinové.

Ohlasy trenérů

Petr Skopal a Jaroslav Kliment (Karlovy Vary): Dnešní utkání jsme odehráli velmi disciplinovaně. Zdrželi jsme se nedovolených zákroků a soustředěně bránili. Vyšla nám první třetina a ve zbytku utkání jsme si výsledek zodpovědným výkonem družstva i brankářky pohlídali.