HC Energie Karlovy Vary

První nadstavbová porážka přišla v derby

Ženy: HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Hokejistky Energie uzavřely kalendářní rok utkáním s nejlepším z celků obhajujících účast ve skupině A. Přestože Dračice především v druhé polovině utkání podaly kvalitní výkon, Plzeň na domácím ledě potvrdila roli favorita a po jednoznačném skóre bere tři body.
Liga žen - skupina B, n4, ne 21.12.2008, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
5:0
2:0, 3:0, 0:0
Vyloučení: 7:1. Bez využití. Oslabení: 1:0. Zásahy brankářek: Kopejtková - Lukešová 17:31. Průběh utkání: 5:0.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Hornová, Vitochová, Bauerová, Wadowská - Vylíčilová, Fričová, Mašková - Hajdová, Pöpperlová, Pecinová - Brotánková, Lédlová, Nešutová - Frková

Komentář k utkání

Ke 4. kolu nadstavby a zároveň poslednímu utkání v letošním kalendářním roce zajížděly Dračice do Plzně. Že to nebude jednoduché utkání, bylo všem jasné, protože plzeňské hráčky jsou nejlepší ze třech spadlých ze skupiny A. Energetičkám trvalo polovinu utkání, než zachytily rytmus lépe hrajících soupeřek. Ve druhé polovině utkání byly již rovnocenným soupeřem.

V první i druhé třetině doplatily na nesoustředěnost po zahajovací buly, když obdržely branku po 33 respektive 8 sekundách. Plzeňanky trestaly chyby a jen díky výbornému výkonu brankářky Martiny Lukešové nepotrestaly všechny. Ve třetí třetině dostaly Dračice možnost na zkorigování stavu při dvou přesilovkách 5 na 3 v celkové délce 2 minuty. Ani tuto nabídku ale nevyužily a odvážejí si z Plzně pětibrankovou nadílku.