HC Energie Karlovy Vary

Dorost bojoval s nepřízní osudu, ale končí už v osmifinále

Dorost: HC Slavia - HC Energie 6:1 Konečný stav série: 2:0.
Karlovarští dorostenci končí svou pouť letoším play off v prvním kole. Po celou sezonou nepřízní osudu srážená parta kolem trenéra Mlejnka (na snímku) bez větších potíží proskočila do play off, proti dalšímu postupu mladých karlovarských bojovníků už ale stála silná Slavia Praha. V sobotu se energetici pokoušeli zvrátit nepříznivý vývoj série a díky trefě Jana Urbančoka ve třetí třetině ještě žhavili jiskřičku, ale slávistická kanonáda v závěru uhasila poslední naděje Západočechů.
Extraliga dorostu, OF2, so 28.2.2009, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
6:1
2:0, 0:0, 4:1
Branky a nahrávky: 16. Jaškin (Chlapík), 19. Chlapík (Veber), 43. Tůma (Kotyra, Müller), 48. Kotyra, 49. Chlapík, 57. Müller (Moravec, Hruška) - 44. Urbančok (Kovář). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Rozhodčí: Němec - Šperl, Flegl. Diváci: 97.
Slavia: Dlouhý - Hruška (A), Knot, Krejčí, Nedomlel, Semrád, Novák - Tůma, Kebrdle, Müller, Hertl, Cikánek (A), Chlapík, Kotyra, Tomek, Veber, Jaškin, Moravec, Kadlec (C)
Karlovy Vary: Honzík - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška - Csamango, Táborský, Winkler, Sýkora (A), Zdražil, Vrána, Svoboda, Kubáč, Tomeček, Kverka (A), Záhora (C)

Komentář k utkání

Dorostenci Energie neměli v Edenu co ztratit a od začátku byli slávistů rovnocenným soupeřem. Potvrzovali tak poslední výsledky, kdy se o vítězi vzájemných zápasů rozhodovalo až po nájezdech. V druhém osmifinále, které začalo v sobotu po poledni, se Energie úspěšně bránila až do 16. minuty utkání. Pak se po přihrávce od Adama Chlapíka prosadil Dimitrij Jaškin. Slávisté se pak zbavili zbytků nervozity a ještě zvýšili své úsilí při dobývání branky Davida Honzíka. V polovině 19. minuty se pak mezi střelce zapsal do té chvíle nejaktivnější hráč červenobílých Adam Chlapík, a podtrhl tak svůj vklad do utkání. Ve druhé třetině se dorostenci Energie snažili nepříznivý vývoj utkání zvrátit. Velkou šanci měli ve dvojnásobné přesilovce, ale gólman červenobílých odolával. Neproměněné šance mrzely, protože silný tým Slavie mohl rozložit váhu utkání na více hráčů, a to se také začínalo projevovat. Nicméně naděje Energie ještě stále žila, byť k postupu do čtvrtfinále měl po dvou odehraných třetinách o hodně blíž domácí tým.

Družina trenérů Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky musela v poslední části zápasu vsadit vše na jednu kartu, ale bohužel již na začátku 42. minuty se jejich tým musel bránit v oslabení. A Slavia nabídnutou příležitost využila. Po přihrávce od Kotyry skóroval Lukáš Tůma. Vzápětí se ale Energie dostala do utkání znovu a rovněž v přesilovce snížil Jan Urbančok. Hosté se dál tlačili do útoku, naděje na případný zvrat v zápase ještě žila. Od 45. minuty se ale museli znovu bránit v oslabení. To tým v čele s gólmanem Davidem Honzíkem přežil, ale zanedlouho přece jen inkasoval. Přetížená obrana kapitulovala dvakrát rychle za sebou a Slavia slavila postup.