HC Energie Karlovy Vary

Střelecké trápení pokračovalo i na Valašsku

PSG Zlín – HC Energie 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Energetici utrpěli další těsnou porážku, když nad jejich síly byl celek Zlína. Na stadionu Luďka Čajky přitom nepředvedli špatný výkon, stejně jako v pátek se však potýkali se špatnou střeleckou produktivitou. Díky trefám Petra Kumstáta a Václava Pletky (na snímku) dokázali Karlovarští dvakrát stáhnout dvoubrankový náskok domácích, v závěrečné honbě za vyrovnáním však nebyli úspěšní. I na potřetí se tak po souboji s úřadujícím mistrem mohl radovat trenér Venera.
O2 extraliga, 31. kolo, ne 6.12.2009, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 12. Hamrlík (Nosek, Leška), 20. Důras (Rachůnek), 46. Balaštík (Hamrlík, Leška) - 31. Kumstát (Dobroň, Skuhravý), 53. Pletka (Kristek, Melenovský). Rozhodčí: Minář, Rudý (SVK) - Hlavatý, Tošenovjan . Vyloučení: 5:8 . Využití: 2:1 . Diváci: 4316 . Střely na branku: 34:44 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 .
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný, Galvas - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, F. Čech
Karlovy Vary: Mensator - Parýzek, Němec, Čutta, Dobroň, Tribuncovs, Mucha, Brňák, Prošek - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Pletka, Kristek, Dej - Skladaný, Melenovský, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker

Komentář k utkání

Do utkání nastoupily oba celky velice aktivně a už po prvních vteřinách se musel mít domácí Sedláček na pozoru před střelou Košťála. Domácí se také snažili a vykoledovali si faul. V následné přesilovce bylo energetikům dost horko. Třeba při teči Balaštíka těsně mimo nebo střele Hamrlíka mezi betony. Mince se poté obrátila při přesilovce hostí, ale ani oni neměli ve slibných šancích štěstí v zakončení. V polovině třetiny však šli Západočeši do oslabení o dva muže a Zlín toho bez zaváhání využil. Martin Hamrlík dostal ideální pas od Noska a prudkou ranou pod víko poslal domácí borce ve 12. minutě do vedení - 1:0. Zbytek oslabení již přežili hosté bez inkasování, ale sotva si zahráli opět v plném počtu, dostal se do úniku Vlach a se štěstím pro hosty střílel mimo. V závěru třetiny se potvrdilo „Nedáš - dostaneš“. František Skladaný promarnil svou šanci na vyrovnání, a tak se třináct vteřin před koncem třetiny radoval Michal Důras, který v samostatném úniku prostřelil Mensatora mezi betony - 2:0.

Druhé dějství začalo opět velmi aktivně z obou stran a oba brankáři se měli co ohánět. Domácího Sedláčka prověřil Milan Hluchý střelou těsně vedle pravé tyčky. A na druhé straně se blýsknul Mensator, když vyrazil prudký puk od Köhlera. Důležité momenty druhé třetiny však odstartovaly až v její polovině. Domácí Lučka šel na trestnou za držení a energetici po pár neúspěšných pokusech přesilovku přece jen využili. Tým uzamkl Zlín ve 31. minutě v jeho pásmu a po sérii přihrávek dostal nabito Petr Kumstát, který se ranou mezi tyče nemýlil - 2:1. Oba dva celky do konce dějství dostaly ještě příležitost ke skórování ve formě přesilové hry, ale ani tečovaný pokus Čutty a únik Hamrlíka úspěch neslavily.

Ve třetí třetině se pokračovalo ve spanilé jízdě a došlo i na změnu skóre. Ve 45. minutě musel na trestnou Ondřej Němec a již o minutu později využil přesilovou hru tahoun Beranů Jaroslav Balaštík, který šikovně tečoval nahazovaný puk od Hamrlíka - 3:1. Tlak domácích pokračoval. Ve 49. minutě po závaru před brankou poskakoval puk na brankovišti Energie a v 50. minutě při přesilovce Zlína nepřekonal Mensatora Důras ani na dva pokusy. Tlak domácích vyvrcholil v 52. minutě šancemi Köhlera a Balaštíka v končící přesilové hře. Bezprostředně po jejím konci se však jako blesk z čistého nebe vyřítil z trestné Václav Pletka a v následném úniku snížil střelou pod vyrážečku na jednobrankový rozdíl - 3:2. Ke zvláštní situaci došlo v 55. minutě. Köhler uháněl v oslabení na Mensatora, který si povyjel z brány a nahodil kotouč až do pásma Beranů, odkud jej napálil zpět Filip Čech a naštěstí pro hosty trefil jen boční síť branky. Šanci na senzaci dostali hosté půl minuty před koncem ve formě přesilové hry, ale ani oslabení a odvolaný brankář nezabránil Zlínu v udržení všech bodů doma.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (Zlín): "První třetina nám vyšla parádně, hráli jsme dobře a dali dva góly. Po přestávce se to otočilo, naštěstí jsme dostali jen jednu branku. Třetí třetina už byla vyrovnaná. Odskočili jsme na dvě branky, ale nakonec soupeř snížil a až do konce zápasu jsme se obávali o výsledek. Za tři body jsme hodně rádi."

Pavel Hynek (Karlovy Vary): "Výsledek je pro nás zklamáním, minimálně bod jsme si zasloužili. Nechtěli jsme domácí pustit do přesilovek, ale první gól jsme dostali v oslabení ve třech, a ke konci třetiny inkasovali po naší stupidní chybě. Tím jsme Zlín nastartovali. Odehráli jsme dobrou druhou třetinu, ale ve třetí části jsme byli často vylučovaní. Pak se do tlaku těžko dostáváte."

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 5.12.2009

Energetici opět zamíří na Moravu