HC Energie Karlovy Vary

TsC:Statečný výkon body nepřinesl

P r a h a - Během několika hodin sehráli hokejisté Karlových Varů další zápas, tentokrát již šlo o body do čtvrtfinálové skupiny D soutěže Tipsport Hockey Cup. Po exhibičním utkání s Jágr Teamem se proti Energii postavilo mužstvo největšího favorita na zisk titulu v příštím ročníku extraligy, Sparta Praha. Svěřenci trenéra Sýkory se při pátečním dopoledni vžili do nelehké role týmu, bojujícího v pražské T-Mobile Aréně o cenné body, které jim nakonec po prohře 1:2 unikly.
Tipsport Cup & příprava léto, 2. kolo, pá 9.8.2002
Sparta
Karlovy Vary
2:1
1. P. Martinec (Zelenka), 56. Zelenka (Žemlička, Martinec) - 42. Rodine (Němčický, Opatovský). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 200. Rozhodčí: Bolina - Charvát, Pouzar.
Sparta: Přikryl – Nedvěd, Ptáček, Hanzlík, Richter, Jiruš, O.Malinský – Kratěna, Broš, Tomajko – Zelenka, Martinec, Žemlička – Vondráček, Leška, Špaňhel – Kašpařík, Havelka, Branda.
Karlovy Vary: Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Němeček, Bauer, Gróf, Toms, Rodine - Svoboda, Kverka, Balász - Opatovský, J.Hašek, Koštál - Skuhravý, Pavliš, Němčický - Kraus, Pech, Soukup

Komentář k utkání

Do zápasu vlétla pražská Sparta jak se na mistra sluší. Hned v první minutě ohrozil Fraňka Broš, po následném vhazování dorazil Zelenkovu střelu za záda brankáře Karlových Varů Martinec – 1:0. Domácí byli i nadále aktivnější, hosté se dokázali prosadit a ohrozit Břízova náhradníka Přikryla až po několika minutách, ale jejich snaha k úspěchu nevedla. Na druhé straně předvedl ve 14. minutě jednu z nejhezčích individuálních akcí zápasu Leška, obešel dva hráče Energie, ale střelou z bekhendu branku minul.

Prostřední část zápasu obrázek hry nezměnila. Sparta byla aktivnější, k čemuž jí také dopomohly tři přesilovky hned na úvod druhé třetiny. Karlovarští se snažili útočit, ovšem přes urostlé obránce Sparty se prosazovali velmi těžko. Sparťané se snažili o nápadité kombinace, kterým však scházela finální fáze, zatímco Karlovarští vsázeli spíše na brejky. Největší šanci druhé třetiny na straně Sparty spálil Vondráček, který z bezprostřední blízkosti přestřelil Fraňkovu branku a „gólovou" střelu Richtera skvělým způsobem gólman Energie lapil. Jeho spoluhráči se dostali také do několika vyloženějších šancí, ovšem ani Ladislav Svoboda, ani Pavliš, který byl úplně sám před Přikrylem skóre nesrovnali.

První vzrušení ve třetí třetině obstarala střela Němčického, kterou jistý Přikryl vyrazil, stejně jako následný samostatný únik jednoho z útočníků hostí. O chvíli později byl již však krátký na ránu Rodineho od modré – 1:1. Po vyrovnání se hra výrazně zrychlila, navrch začali mít sparťané. Sparta se dokázala dostat do velkého tlaku při vlastní přesilovce, ale její hráči místo střel ve většině případů volili přihrávky. Domácí hráli někdy spíše na krásu, za což je v 51. minutě málem potrestal Ladislav Svoboda, jeho samostatný únik opět skvělým způsobem vyrazil Přikryl. Jako prakticky po celý zápas se domácí snažili tvořit hru, byli aktivnější, ale z toho vyplynulo několik velmi nebezpečných, avšak neúspěšně zakončených brejků hráčů Energie. Rozhodnutí však přeci jen přišlo, když po souhře Žemličky a Martince přehodil čtyři minuty před koncem ležícího Fraňka Zelenka a zajistil domácím vítězství 2:1.

Související články