HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary porazily Rögle gólem v samém závěru

H a l m s t a d (SWE) - Strhující souboj svedly Karlovy Vary ve svém druhém vystoupení na Halmstad Hockey Festivalu proti druholigovému Rögle BK. V polovině zápasu vedly 2:0, ale soupeř snížil, 2:15 před koncem odvolal brankáře a v power-play vyrovnal. 64 sekund před koncem však strhl vítězství na stranu Energie sedmnáctiletý Lukáš Pech.
Tipsport Cup & příprava léto, 0. kolo, pá 16.8.2002
Karlovy Vary
Rögle
3:2
21. Svoboda (Pech), 28. Opatovský (Gróf), 59. Pech (Svoboda) - 34. Molnsson (Löwgren), 59. Löwgren (Nordquist). Rozhodčí: M. Johansson - Henriksson, Ljungqvist. Vyloučení: 9:5, navíc Mádl a Opatovský 5 + do konce utkání a Balázs na 10 minut. Využití: 0:1. Střely: 22:35. Diváci: 469.
Karlovy Vary: Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Gróf, Bauer, Němeček, Punčochář, Toms - Svoboda, Pech, Balázs - Opatovský, Bacul, Košťál - Kraus, Pavliš, Němčický - Hašek, Soukup
Rögle: Wennström - Karmhag, Larsson, Blanck, Josefsson, Eriksson, Byström - Svensson, P. Johansson, Starck - Löwgren, Nordquist, Molnsson - Hansson, Hammerstad, Lindén - Andersson, Skuge

Komentář k utkání

Po bezbrankové první třetině, ve které měl každý tým po jedné velké šanci, vtrhly do druhé části Karlovy Vary jako uragán. Po prvním vhazování se dostal do gólové šance Svoboda a po třinácti vteřinách hry otevřel skóre. Rögle se snažilo brzy vyrovnat, ale brankář Franěk zlikvidoval tři velmi dobré příležitosti soupeře.

Druhá třetina přinesla několik tvrdých zákroků, které sudí nemilosrdně trestal, trest do konce utkání dostal autor druhé branky Energie Martin Opatovský. Rögle působilo zejména v obraně velmi matným dojmem. Opatovský byl krátce po svém gólu vyloučen a po vyloučení dalšího hráče měl švédský tým dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, kterou dokázal v jejím závěru využít Molnsson. Švédové měli poté ještě jednu výhodu dvou mužů v poli, tu však již nevyužili.

V poslední části pokračoval hokej plný faulů, druhý karlovarský trest do konce zápasu "vyfasoval" Michal Mádl za oplácení neodpískaného faulu. Tři minuty před koncem odvolali Švédové brankáře se snahou o vyrovnání. V devětapadesáté minutě se jim nakonec podruhé Fraňka překonat podařilo a oba týmy se chystaly na prodloužení. To však nedopustil sedmnáctiletý hrdina zápasu Lukáš Pech. 64 vteřin před koncem nachytal brankáře Wennströma střelou z dálky na hruškách a rozhodl tak o prvním vítězství Energie na turnaji v Halmstadu. Karlovým Varům tak zajistil postup do bojů o třetí příčku. Rögle BK bude hrát o 5. místo.

Ohlasy trenérů