HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 2. kolo, so 12.9.2009, Zlatopramen aréna
Ústí n. L.
Karlovy Vary
5:3
0:1, 3:2, 2:0
Branky a nahrávky: 24. Kentoš (Bříza, Vávra), 25. Chládek (Šrámek, Brož), 39. Chládek (Šrámek), 46. Hanzl (Havlíček, Pořický), 60. Šrámek (Žák) - 18. Mareček (Rohan M.), 33. Frk (Rohan T.), Mareček (Frk, Rohan M.). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:5, navíc Žák (UNL) 5 min. + OK. Využití: 0:2. Diváci: 137. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.
Ústí n. L.: Petrásek - Grin, Zákoutský, Brož, Holomek, Humpolíček, Drahorád, Hříbal, Jurčák - Šrámek, Chládek, Žák - Havlíček, Hanzl, Pořický - Drnec, Baránek, Místecký - Kentoš, Bříza, Vávra.
Karlovy Vary: Hruška - Schusser, Ryžuk, Šik, Přindiš, Tomeček, Rohan M. - Frk, Kellner, Chaljavin, Mareček, Vaněk, Baar, Flieger, Kverka, Vachovec, Putyera, Fusek, Hudák, Rohan T.

Komentář k utkání

Prvních deset minut se hrál hokej nahoru dolů, ani jedno z mužstev si ale žádnou šanci nevytvořilo. První vyloučení přišlo až v 9. minutě a bylo za technický přestupek, když domácí Kentoš vyhodil kotouž mimo led. Paradoxně do největší šance dosavadního průběhu zápasu se dostal v oslabení Hanzl. Hra postupně nabírala na tempu a i střelci zpřesňovali mířidla. V 15. minutě dostali výhodu přesilové hry také domácí, ale ani při ní nevystřelili na branku. Skóre zápasu otevřeli v 18. minutě hosté. Střelu Rohana jemně tečoval před Petráskem Mareček.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Ve 24. minutě šel hned po vhazování důrazně za kotoučem Kentoš a srovnal stav utkání na 1:1. Necelou minutu nato už bylo domácím ještě veseleji. Šrámek našel před brankou Chládka a ten střelou zápěstím z mezikruží otočil stav utkání - 2:1. Brzy nato mohl v přesilovce zvýšit vedení Havlíček, ale svojé sólo nepromněnil. Ve 32. minutě dostali hosté velmi dlouhou výhodu dvojnásobné přesilovky, kterou Frk brzy dokázal využít. Dvojnásobná přesilovka hostí pokračovala dál a po několika vteřinách se hosté radovali znovu. Úspěšným střelcem byl opět Mareček - 2:3. Vyrovnávací branka Ústeckých Lvů přišla minutu před druhou sirénou. Mezi betony brankáře Hrušky se trefil po Šrámkově příhře Chládek.

Třetí třetina se od úvodního vhazování nehrála v nijak oslnivém tempu. Obě mužstva se zaměřila spíše na to, aby zbytečně nechybovala. Od 44. minuty hráli domácí přesilovku, ale branka padla až těsně po návratu karlovarského hráče z trestné lavice, když brankáře překonal Hanzl. Hokejisté karlovarské Energie zvýšili tempo a v 51. minutě zazvonila tyčka Petráskovy svatyně. Tlak hostí se zvyšoval a domácí hokejisté chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Hra se postupně vyrovnala, více nebezpečno však bylo před domácí brankou. V 57. minutě hráli hosté přesilovku, ale domácí se s vypětím všech sil ubránili. V závěrečné minutě najel po pravé straně do útočného pásma Žák, poslal přihrávku před branku, kde ji Šrámek sklepl za záda Hrušky - 5:3.