HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská hokejová euforie pokračuje, Energie poráží Vsetín!

VsetinV s e t í n - Energie přiváží z Moravy tři body za vítězství 4:3 po třetinách 0:1, 1:1 a 3:1. Hokejisté Karlových Varů předvedli ve velice bojovném zápase skvělý výkon a díky kanonádě ve třetí třetině, vzali Vsetínu naději na výhru. Vsetín tak po včerejší prohře v Českých Budějovicích opět přišel o body. Naopak hráči Energie protáhli sérii vítězství již na pět zápasů a opět tak posunuli vpřed klubový rekord.
Český Telecom Extraliga, 12. kolo, ne 13.10.2002
Vsetín
Karlovy Vary
3:4
8. Hudler (Demel, Luža), 38. Kotásek (Kuboš, Ambruz), 57.Kucharczyk (J. Polák, Hudler)– 27. Mádl (L. Svoboda), 44. Balázs (Košťál), 49. Němčický, 58. V. Polák (Kverka). Třetiny: (1:0, 1:1, 1:3). Vyloučení:2:6. Využití: 1:0. Diváků: 3320.
Vsetín: Biegl - Luža, J. Polák, Bartek, Němec, Kuboš, Ptáček, Frolo - Vampola, Stantien, Demel - Kucharczyk, Hudler, Streit - Dubec, Vak, Ambruz - Sochor, Korotvička, Kotásek.
Karlovy Vary: Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Krajíček, Bauer, Rodine, Punčochář, Grof - L. Svoboda, Skuhravý, Němčický - Hašek, Kverka, Košťál - V.Polák, Bacul, Balázs - Tvrdík, Pavliš, Kraus.

Komentář k utkání

Valaši se v nedělím utkání na Lapači chtěli odčinit za předcházející špatný zápas v Českých Budějovicích. Od začátku se snažili dobře bruslit a nepouštět soupeře z Karlových Varů do šancí. Sami si jich ale vytvářeni poskrovnu. Až 5.minutě stříleli na Fraňka Demel se Stantienem, vzápětí dobře tečoval Bartkovu střelu Vampola. Brankář hostů ale všem pokusům odolal. V 6.minutě zahrozily Vary. Nikým neatakovaný Skuhravý vyjel z rohu a jen díky Bieglovi byl stav stále 0-0. V osmé minutě hrál Vsetín první přesilovku, kterou také využil. Hudler si nabruslil do volného prostoru, dostal přihrávku od Demla a nekompromisní ranou otevřel skóre. V 15. minutě hráli domácí v 5 proti 3, ale z 64 sekund trvající výhody stojí za zmínku jen Hudlerem nastřelená tyčka.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hokejisté Energie. Valaši jako by se vrátili do předchozího nepovedeného utkání. Přestali bruslit, nebyli schopni založit útok a tak došlo k tomu, k čemu dojít muselo. V 27.minutě se dostal ke kotouči Mádl a jeho dvakrát tečovaná rána skončila za zády brankáře Biegla. Před touto brankou měl dobrou příležitost Streit, ale už mu nezbyl čas na zvednutí puku. V polovině zápasu kraloval Radovan Biegl. Vsetínští obránci nechali několikrát svého brankáře napospas útočným výpadům Karlových Varů. Tutovku spálil zcela osamocený Pavliš, Balázs v zápětí Biegla také neprostřelil a stejně si vedl i Němčický. V závěru druhé třetiny se dostal k puku Kuboš, jehož střelu ukázkově tečoval za Fraňkova záda Kotásek. Do přestávky se znovu ukázal v dobrém světle Biegl, když zlikvidoval pokus Pavliše.

Ačkoliv domácí vstoupili do závěrečné části v početní výhodě, byli to hosté, kdo první v poslední třetině skórovali. Ve 44.minutě prostřelil Biegla Balázs a za další čtyři minuty už Energie vedla. Skrumáže před Bieglem využil Němčický, když se jeho střela dokutálela do vsetínské svatyně. V 54.minutě mohl vyrovnat Demel, mířil ale mimo. Vsetín bojoval, především však sám se sebou. Naděje svitla Valachům v 57.minutě. Přesilovou hru využil Kucharczyk poté, co dorazil Polákovu střelu. Jenže nadšení vydrželo tribunám pouhých 14 sekund. Po obrovské chybě Luži se puk dostal k Vojtěchu Polákovi, který střelou k tyči Bieglovy branky rozhodl o vítězství Karlových Varů.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (K.Vary): „Věděli jsme, že Vsetín přijede z Budějovic pozdě, proto jsme od začátku rozložili síly do čtyř formací. Chtěli jsme hrát fyzický hokej a doufat, že Vsetín na cestu z Budějovic doplatí. Nevyšel nám úvod, od druhé třetiny jsme se zlepšili, nedali jsme však góly. Ve třetí části jsme hru stáhli na tři pětky a podařilo se nám dát rozhodující branku v závěru.

Jan Neliba (Vsetín):"Byl to další nešťastný zápas, kdy ztrácíme body v závěru utkání. Podepsala se na tom osobní chyba Patrika Luži. Nad tím nám zůstává rozum stát, Luža by měl patřit k těm, na koho má být spoleh a on přitom udělá takovou chybu. Taky musím říct, že se na nás projevila dlouhá cesta. Remízu bychom dnes brali. Nic se nedá dělat, musíme dále tvrdě pracovat."

Související články