HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 23. kolo, pá 13.11.2009
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
5:3
0:2, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 25. Kadlčík (Sajdl, Vrba), 28. Kadlčík (Sajdl, Krejčík), 53. Jiránek (Protivný), 58. Protivný (Jiránek), 59. Sajdl (Krejčík) – 11. Topinka (Mareček), 15. Mareček (Topinka), 38. Rohan (Topinka). Rozhodčí: Kareš - Tasch, Plch. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50.
Ml.Boleslav: Klimíček – Švaříček, Houser, Vrba, Mikulaštík, Soukup, Sedláček, Arazím, Martínek – Krejčík, Sajdl, Hájek, Jiránek, Belay, Velechovský, Kadlčík, Ferebauer, Rys, Protivný, Koudela, Lenc
Karlovy Vary: Habal – Ryžuk, Šik, Schusser, Přindiš, Rohan – Hudák, Topinka, Kellner, Chaljavin, Putyera, Mareček, Vaněk, Baar

Komentář k utkání

Úvod utkání vyšel lépe karlovarskému týmu, který do Boleslavi přijel s velmi úzkým kádrem, neboť jej trápí velká marodka. To nebylo ale žádnou překážkou pro to, aby se v přečíslení 2 na 1 trefil Topinka, kterému asistoval Mareček. Druhý gól navíc z dorážky přidala tatáž dvojice. S tím rozdílem, že se exekuce ujal z dorážky Mareček a Topinka asistoval. Po první třetině tak BK prohrával 0:2.

Hned v první minutě druhé dvacetiminutovky měl třetí gól hostí na hokejce Chaljavin, na Klimíčka v boleslavské bráně ale nevyzrál. Na druhé straně neuspěl ani Koudela ve 22. minutě, snížení tedy zařídil až Kadlčík, na jehož gólu měl gentlemanskou přihrávkou velký podíl Sajdl.

V tuto chvíli byli domácí lepší, což potvrdila i nevyužitá šance, do které se dostal Krejčík. Boleslavský tlak korunoval znovu Kadlčík, jenž byl na konci další povedené akce. Nicméně Energetici se ujali před koncem prostřední části znovu vedení. Poslední úspěch svého týmu v zápase zaznamenal střelou pod vyrážečku Rohan.

Na začátku závěrečné třetiny domácí nevyužili zkrácenou přesilovku. Ve 44. minutě měl na holi vyrovnání Velechovský, nedokázal ale zvednout puk přes beton brankáře Habala. Pak přišla aktivní pětiminutovka hostujícího týmu, na jehož střídačce v jednu chvíli sedělo jen sedm hráčů a druhý gólman. Šikovu střelu zneškodnil Klimíček pomocí betonu, tyčky a velké dávky štěstí.

Deset minut před koncem zatáhl za záchrannou brzdu Švaříček, následující přesilovku ale Karlovy Vary nevyužily. Když zachraňoval únik hostujícího hráče jen za cenu faulu na modré čáře Sedláček, čekaly se perné minuty před Klimíčkem. Jenže ve vlastním oslabení dokázal vybojovat puk Protivný a Jiránek blafákem vyrovnal.

A zanedlouho měli Boleslavští blízko k výhře. Protivný využil jako jediný v zápase početní výhodu. Energie zkusila ještě po poradě odvolat brankáře, vyrovnat se jí ale nepodařilo. Naopak. Střelou do prázdné góly pečetil skóre Sajdl.