HC Energie Karlovy Vary

Proti Slavii úspěšní i junioři

Junioři: HC Energie – HC Slavia Praha 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Stejně jako A-tým se pokusili i junioři urvat tři body v zápase se Slavií. Po šestici nepodařených zápasů doufali ve změnu. A ta přišla. Hráčem, který otevřel skóre a k tomu přidal i asistenci, se stal David Kellner (na fotografii).
Noen Extraliga Juniorů, 29. kolo, so 28.11.2009, KV Arena
Karlovy Vary
Slavia
4:2
2:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky:15. Kellner (Topinka, Mareček), 18. Mareček (Kellner), 33. Putyera (Flieger), 48. Hudák (Chaljavin) - 26. Žejdl (Krejčí, Mavrojanidis), 42. Mavrojanidis (Hertl, Krejčík). Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. Diváci: 54. Střely na branku: 38:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Karlovy Vary: Endal - Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, Rohan M. - Hudák, Flieger, Topinka, Kellner, Chaljavin, Putyera, Mareček, Vaněk, Baar
Slavia: Dlouhý - Jeník, Barák, Šíma, Krejčí, Švindra, Němec, Krejčík - Hertl, Mavrojanidis, Zohorna, Slavíček, Koubek, Suchánek, Hadrava, Žejdl

Komentář k utkání

Junioři odehráli se Slavií již tři zápasy. Dva na pražském ledě, které pro energetiky nedopadly tak, jak si mladíci představovali. V domácím zápase naopak zabojovali a po výhře 7:3 skončily body na domácí půdě. Stejně jako dnes.

První třetinu začali důrazněji energetici. Hostující brankář Dlouhý se musel otáčet, aby nepříjemné střely zlikvidoval. Na počátku třetí minuty přišla první výhoda pro Karlovy Vary, která se o minutu později proměnila v dvojnásobnou přesilovku. Tu se jim ale nepodařilo využít a na první branku si museli ještě počkat. Dočkali se přesně v čase 14:00, kdy zpoza brány přihrával Topinka do mezikruží volnému Davidovi Kellnerovi, který přizvednutím puku dostal Energii do vedení. Velká snaha Slavie srovnat prospěla spíše domácím. V 18. minutě přenechal Kellner kotouč Jakubovi Marečkovi, který zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Druhá branka opět probudila hostující, kteří si vytvořili tlak na Endála, ale ani Šímovi se Suchánkem se nepodařilo domácího brankáře prostřelit. Konec třetiny přinesl další dvojnásobnou přesilovku, se kterou mohli energetici počítat na počátku druhého dějství.

Druhá část tedy začala dvojnásobnou výhodou pro domácí, ale ani tentokrát se jí nepodařilo využít. Naopak vyloučení Šika slávisté zužitkovali. Po přihrávce Krejčího z kruhu se k puku dostal Lukáš Žejdl, který našel místo nad pravým betonem Endála. V 31. minutě došlo k oslabení pražského celku, domácím se ale v přesilovkách nedařilo. Radovat se mohli sedm vteřin po konci jejich výhody, když Flieger přihrával Janu Putyerovi, který upravil stav na 3:1. Stejně jako konec prvního dějství přinesl dvojnásobnou výhodu pro Energii, dostali příležitost i slavisté.

Do poslední části nastoupili tedy energetici jenom ve třech a snažili se ubránit nátlaku. Oslabení zvládli jen částečně. Po návratu jednoho z vyloučených se podařilo Slavii vstřelit branku, a snížit tak na 3:2. Hertlovu střelu Endál vyrazil k levé tyči, kde se k dorážce dostal George Mavrojanidis, který střílel do prázdné brány. Vyloučeními se zápas jen hemžil a trestná lavice na obou stranách nestíhala ani vychladnout. Domácím se sice nedařilo využít své přesilovky, ale hru pět na pět zvládali. V osmačtyřicáté minutě pálil Chaljavin, který se trefil do masky Dlouhého a puk se odrazil před zapomenutého Miroslava Hudáka. Slavia už necelé tři minuty před koncem sáhla po možnosti odvolat gólmana a hrála v šesti. Ani to už ale neovlivnilo stav zápasu a energetici tak po dlouhé době odešli do šaten se vztyčenou hlavou.

Fotogalerie