HC Energie Karlovy Vary

Junioři a dorostenci zakončili základní část porážkou, v příštím týdnu přesto vstoupí do play off

Junioři: HC Slavia Praha – HC Energie 3:2pp (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
S.dorost: HC Dukla Jihlava – HC Energie 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Poslední kolo základní části odehrála obě nejstarší mládežnická mužstva na ledech soupeřů a domů se vrátila s nepořízenou. Spokojenější mohou být junioři, kterým se ve třetí třetině podařilo smazat náskok Slavie, když Vachovec vyrovnával minutu a půl před sirénou. Krátce po začátku prodloužení už se ale radovali domácí. Dorostenci vyšli z duelu s Jihlavou zcela s prázdnou, jediná branka Oty Táborského (na snímku) na body nestačila. Přes dnešní neúspěch nyní oba karlovarské celky čeká play off. První utkání jsou na programu již tuto středu, dorostenci je sehrají v KV Areně, junioři musí na led soupeře. Soupeře obou celků pro první kolo play off představíme později.
Extraliga staršího dorostu, 22. kolo, so 6.3.2010
Jihlava
Karlovy Vary
2:1
0:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 22. Pěška (Přidal, Ludvík), 57. Pěška (Střecha) - 13. Táborský (Bečka, Vilhelm). Rozhodčí: Skoupý - Paulík, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 25:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Jihlava: Šťastný Ji. - Hlaveš, Svobodník, Zadražil V., Tobola P., Šťastný Ja., Musil, Tobola H. - Prokš, Matějka, Brychta - Pěška, Přidal, Ludvík - Kret, Mikeš, Kasalý - Zídek, Brabec, Štěpán - Střecha
Karlovy Vary: Honzík - Matyáš, Valeš, Hluchý, Novák, Vilhelm, Urbančok, Konečný, Gombár - Zadražil M., Sýkora, Záhora - Tomeček, Beran, Kubáč - Táborský, Bečka, Csamango - Troška, Svoboda, Formánek

Komentář k utkání

V utkání, v němž se oba týmy soustředily zejména na dobrou defenzivu, se ujali vedení na začátku 13. minuty hosté. Bečka našel najíždějícího Ota Táborského, a ten se sám před Šťastným nemýlil. Puk pověsil přesně do levého horního rohu jihlavské branky.

Dorostencům Dukly se povedlo brzy po přestávce vyrovnat. V přesilovce rozehráli rychlou akci na jeden dotek, na jejímž konci stál Ondřej Pěška, který poslal puk z mezikruží mezi betony karlovarského brankáře Honzíka.

Nerozhodný stav vydržel na Horáckém zimním stadionu až do 57. minuty, kdy vyslal Střecha do samostatného úniku Ondřeje Pěšku, a ten svým druhým gólem v zápase rozhodl o tom, že se z tříbodového zisku budou radovat domácí. Energie nedokázala zužitkovat ani závěrečný tlak, kdy hrála v šesti bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to velmi vyrovnané utkání, u soupeře byla vidět fyzická převaha, protože měl starší hráče než my. V závěru jsme udělali velkou chybu ve středním pásmu, která by se nám stávat neměla, a soupeř z toho rozhodl. Bylo asi jasné, že ve třetí třetině, kdo dá za stavu 1:1 gól, vyhraje. Mohlo to dopadnout jakkoli. Nebyl jsem moc spokojený s výkonem rozhodčího.

Luboš Sláma (HC Dukla Jihlava): Se zápasem jsme spokojení, kluci to odmakali, rozhodla krásná přihrávka Střechy na Pěšku, který dal vítězný gól. Klukům za zápas děkuji, jsem jen trochu nespokojený s výkonem rozhodčího, který z toho udělal trochu bramboračku a pískal některé fauly necitlivě. Přitom tyhle zápasy už mají takový náboj skoro play off, protože se vlastně bojovalo o umístění.