HC Energie Karlovy Vary

Junioři podlehli i Slavii a komplikují si přímý postup do play off

Junioři: HC Slavia Praha - HC Energie 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Šance juniorů na přímý postup do play off se pomalu snižují. Nezvládli totiž dvě velmi důležitá utkání se Spartou a Slavií a oběma pražským celkům o gól podlehli. Energetici po první třetině o branku vedli, Slávisté ale zápas otočili ve svůj prospěch. V závěru utkání se energetikům podařilo vyrovnat, když se z mezikruží trefil Tomáš Sýkora (na snímku). I tak si ale Karlovarští z metropole nevezou ani bod. Daniel Krejčí totiž vrátil vedení na stranu Slavie, která si utkání již pohlídala.
Noen Extraliga Juniorů, 44. kolo, so 15.1.2011
Slavia
Karlovy Vary
4:3
1:2, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Mavrojandis, Nejezchleb), 28. Nejezchleb (Žejdl, Mavrojandis), 48. Mavrojandis (Nejezchleb, Žejdl), 58. Krejčí (Klhůfek) - 7. Kentoš (Půlpán), 19. Půlpán (Kentoš, Baar), 56. Sýkora (Funk, Vaněk). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Slavia: Dlouhý - Krejčí, Jeník, Růžička, Semrád, Jaškin Mikhail, Knot - Mavrojanidis, Žejdl, Nejezchleb - Hertl, Klhůfek, Hellar - Kejdana, Suchánek, Vögel - Wszolek, Tomek, Moravec.
Karlovy Vary: Habal - Hudák, Valeš, Šik, Koblasa, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Baar, Schusser, Švec, Tomeček, Kverka, Funk, Záhora, Půlpán.

Komentář k utkání


Po celý průběh utkání kraloval první útok sešívaných. Skvěle sehrané duo Žejdl – Mavrojanidis ideálně doplnil starší dorostenec Nejezchleb. Jejich pasy téměř „naslepo“ ohromily každého diváka na stadionu. A první gól v karlovarské síti nebyl výjimkou. Ve středním pásmu Nejezchleb našel Mavrojanidise, ten přes celou šířku pásma Lukáše Žejdla, který bez přípravy rozvlnil síť poprvé.

Hosté se ale nechtěli nechat zahanbit a po dvou minutách bylo opět vyrovnáno. Při závaru před brankářem Dlouhým se nejlépe zorientoval Josef Kentoš - 1:1. Do konce první třetiny byl ovšem slávistický brankář Dlouhý pokořen podruhé. Početní výhodu skvěle zužitkoval Aleš Půlpán, když z pravého kruhu pro vhazování vymetl přesně horní růžek domácí brány.

Po půl hodině hry Slavia snížila a jak jinak než po kombinaci prvního útočné formace. Při signalizovaném vyloučení střelou po ledě vymazal jednobrankový náskok Richard Nejezchleb. Další góly padaly až ve třetí třetině. Nejprve se po pasu Žejdla řítil na karlovarského gólmana Georg Mavrojanidis, i když byl tísněn dvěma obránci, vymetl šibenici Habalovy svatyně – 3:2.

V 56. minutě ale Karlovy Vary v početní výhodě znovu vyrovnaly. Na střelu z mezikruží Tomáše Sýkory brankář Dlouhý nestačil. Zdálo se, že utkání se přehoupne do prodloužení, proti čemuž byl Daniel Krejčí, který v čase 57:09 tvrdou ránou od modré čáry vrátil sešívaným vedení. Západočechům nepomohla ani závěrečná power play, a tak tři body zůstaly v Edenu.