HC Energie Karlovy Vary

Do nové sezony vstoupily hokejistky vysokou porážkou

Ženy: HC TJ Tesla Pardubice - HC Energie 14:1 (5:0, 5:0, 4:1)
Výsledek prvního kola v ženské lize hovoří za vše. Domácí se hned od začátku ujali režie utkání a jen navyšovali své vedení. Energetičky se však nevzdaly lehce a dočkaly se alespoň čestného úspěchu. O jedinou karlovarskou přesnou trefu se postarala Jana Fričová, která svojí přesnou ranou využila přesilovou hru.
Liga žen 2010/2011 - skupina A, 1. kolo, ne 12.9.2010
Pardubice
Karlovy Vary
14:1
5:0, 5:0, 4:1
Branky a nahrávky: Fričová (Radostová) Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 53:21.
Karlovy Vary: Sýkorová - Schildhabelová, Ružičková, Kotrbáčková, Mokrošová, Pravdová - Radostová, Bauerová, Bogliová, Fričová Jana, Pöpperlová, Hornová, Orlichová, Erbertová, Bryndáčová.

Komentář k utkání

K prvnímu utkání letošního ročníku ligy žen ve skupině A zajížděly hráčky Energie Karlo-vy Vary do Pardubic. Ve vzpomínkách měly výsledek 0:15 z února letošního roku a nastoupily s velkým respektem. Prvních deset minut se statečně bránily a odrážely útočné výlety domácích. Utkání rozhodly pardubické hráčky během necelých 4 minut od 11. do 14 min., když se jim podařilo po chybách v obraně čtyřikrát překonat výborně chytající brankářku Sýkorovou. Energetičky si nepohlídaly začátek druhé třetiny a během 80 sekund inkasovaly další dvě branky. Do konce druhé třetiny byl stav hrozivých 10 : 0. Po minutě hry ve třetí třetině zvýšily Pardubice své vedení, ale ve 44 minutě Zuzka Radosto-vá vybojovala puk za vlastní brankou, nádherným pasem uvolnila Janu Fričovou na útočné modré a následná střela nad vyrážečku domácí brankářky znamenalo snížení na 11 : 1. Radost Energetiček trval pouze 12 sekund, protože Pardubice prakticky z protiútoku vyrovnaly a po dalších dvou minutách přidaly ještě jednu branku. Že hra končí, až posledním hvizdem rozhodčího se Energetičky přesvědčily v závěru druhé i třetí třetiny, kdy inkasovaly branky. V druhé třetině 6 sekund před koncem a ve třetí dokonce jen dvě sekundy. Hráčky Energie podaly celkem bojovný výkon, ale Pardubice tvrdě trestaly jejich chyby.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Jaroslava Klimenta, Křešimíra Schildhabela a Pavla Orlicha (HC Energie) :

Věděli jsme, že první mistrovské utkání v elitní skupině bude velmi těžké. Podle toho jsme se na něj připravovali, ale soupeř byl nad naše síly. V přemíře snahy a při nedodržení taktických pokynů jsme prohráli první třetinu 5 : 0. Na začátku druhé třetiny jsme doslali tři rychlé góly, po kterých naše hráčky trochu přestaly mít respekt z protihráček a občas se dostávaly i do šancí. Gól se nám nepodařilo vstřelit. Naopak po ztrátě koncentrace v závěru třetin jsme dvakrát inkasovali. V poslední části hry jsme předvedli několik gólových situací a jen jednu z nich jsme využili. Bohužel jsme čtyřikrát inkasovali. Jediné pozitivum tohoto zápasu je, že jsme viděli vzestupný výkon hráček, nad kterými absolut-ně převyšovala brankářka Gábina Sýkorová, která chytila minimálně dalších 15 tutových gólů.