HC Energie Karlovy Vary

Junioři podlehli Budějovicím, starší dorostenci utržili bod v Písku

Junioři: HC Mountfield - HC Energie 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
St. dorost: IHC KOMTERM Písek - HC Energie 5:4 sn. (1:2, 1:0, 2:2 - 0:0)
Karlovarští junioři sice posledně zvítězili, nicméně v dnešním duelu v Českých Budějovicích své minulé počínání nepotvrdili, a tři body tak zůstaly na jihu Čech, když domácí po většinu zápasu jen navyšovali své vedení. Své utkání dnes odehráli také starší dorostenci, kteří zamířili do Písku a do vedení se dostali již v první minutě utkání. Následná přestřelka neměla vítěze, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, které zvládli lépe hokejisté Písku.
Extraliga staršího dorostu, 32. kolo, so 18.12.2010
Písek
Karlovy Vary
5:4sn
1:2, 1:0, 2:2 - 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 12. Pícha (Ciboch), 26. Bernad (Šmejkal), 49. Krcho (Záhora), 49. Vlček (Reiniš), 65. Pícha - 1. Csamango (Tomeček, Winkler), 20. Tomeček (Zadražil), 42. Kubáč (Winkler), 54. Tomeček (Zadražil, Novák). Rozhodčí: Mandrysz - Šperl, Mertl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 34:29.
Písek: Hevelec - Krcho, Záhora, Vlk, Jirků, Turek, Švanda, Flegl, Reiniš, Vlček, Paukner J., Ciboch, Pícha, Hanus, Paukner F., Janásek, Vejda, Bernad, Chalupský, Šmejkal.
Karlovy Vary: Rauscher, (49. Fečo) - Novák, Gombár, Matiáš, Vlhelm, Sturma, Šafář, Tomeček, Zadražil, Táborský, Kubáč, Winkler, Svoboda, Bečka, Csamango, Ziegler, Gorčík.

Komentář k utkání


Utkání začalo ve svižném tempu a už v čase 0:56 se Karlovy Vary dostaly do vedení. Střelou ze střední vzdálenosti se prosadil Štěpán Csamango. V následujících minutách se domácí snažili o rychlou odpověď, ale obrana Energetiků byla téměř bezchybná.

Odpověď přišla v čase 11:52. Ciboch našel volného Miroslava Píchu, který z pravého kruhu zamířil přesně a vyrovnal. V následujících minutách se hrál rychlý kombinační hokej, brankáři však působili jistým dojmem.

V sedmnácté minutě proti střele Táborského vytáhnul Havelec pěkný zákrok lapačkou. Karlovy Vary v první třetině zaznamenaly ještě jeden gól. V čase 19:54 se Energetici prosadili v signalizované výhodě. Tlak před domácí bránou přetavil v gól Vojtěch Tomeček.

Druhá třetina začala rovněž zostra. Před bránou hostů si důrazně počínali Vlček s Píchou, ovšem Rauscher udržel kotouč ještě před brankovou čárou. V čase 25:57 se domácí dočkali vyrovnání. David Bernad střelou od modré čáry zamířil přesně pod horní tyč.

Písecké hráče vstřelená branka „nakopla“ a v následujících minutách měli více ze hry domácí. Ve třicáté šesté minutě se po vhazování ke střele dostal Csamango, Havelec zasáhnul lapačkou.

Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny prolétla střela Záhory těsně nad horní tyčí. Rauscher měl zakrytý výhled a měl velké štěstí, že pokus píseckého hráče nemířil o trochu níže. Hosté mohli opět udeřit v závěru třetiny. Bečka se prokličkoval až před Havelce, ten zasáhnul betonem.

Do třetice hosté vstoupili do třetiny tlakem. V čase 41:11 střelu Ondřeje Kubáče vytěsnil písecký brankář vyrážečkou, kotouč se však došoural za brankovou čáru. V čase 48:07 domácí doslova dotlačili puk do brány nohama rukama. Po obrovské mele dorazil kotouč do brány Josef Krcho, který srovnal na 3:3.

V čase 48:34 se domácí dostali do vedení. Reiniš našel volného Filipa Vlčka, který se střelou z první nemýlil. Energetici si v následujících minutách vytvořili velký tlak, vyrovnat se jim ovšem nepodařilo.

V čase 53:54 hosté vyrovnali. Zadražil našel před bránou volného Vojtěcha Tomečka, který zamířil do horní části brány. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 4:4 a tak na řadu přišlo prodloužení.

O vítězi nerozhodnul ani nastavený čas, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých Miroslav Pícha střelou po ledě zajistil výhru Písku 5:4 po samostatných nájezdech.