HC Energie Karlovy Vary

Junioři porazili Plzeň, Habal vychytal nulu

Karlovarští junioři vrátili Indiánům porážku z posledního kola základní části a vyhráli 3:0. Plzeň byla ale dobrým soupeřem a výhra se vůbec nerodili lehce. K úspěchu domácího týmu výrazně přispěli Jaromír Kverka (1+1) a Vladislav Habal (na snímku), který chytil všech 47 střel soupeře.
Noen Extraliga Juniorů, II.1, čt 27.1.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Plzeň
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Kverka (Baar, Matyáš), 42. Hudák (Záhora), 59. Kentoš (Kverka). Vyloučení: 7:8 Využití: Bez využití. Diváci: 64 Střely na branku: 33:47 Průběh utkání: 3:0
Karlovy Vary: Habal (Endal) - Andrlík, Valeš, Šik, Matyáš, Schusser, J. Tomeček, Funk - V. Tomeček, Hudák, Koblasa, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Vachovec, Baar, Švec, Kverka, Zadražil, Záhora.
Plzeň: Mazanec (Makarovič) - Hucl, Ruprecht, Ružička, Slavík, Sullman, Špaček, Faschingbauer, Blumentrit - Váchal, Sedláček, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Pašek, Šimandl, Hájek, Bernad, Vizinger, Němec.

Komentář k utkání

První vyložená šance přišla už ve druhé minutě. Plzeňský bek Špaček vypálil přízemní ránu, která se odrazila od tyčky. Karlovarské tato situace zřejmě probrala a začali hrát aktivněji než v samém úvodu. A vyplatilo se jim to. Jaromír Kverka zakončil rychlý protiútok přesnou a rychlou střelou, která skončila v brance. Za hosty se snažil odpovědět Ružička, jehož střelu domácí Habal vyrazil. Pacanda zase svým projektilem netrefil karlovarskou branku. Ani přesilovky se týmům moc nedařily.

Druhá třetina se lépe povedla hostům. Baxa se znenadání objevil před domácí brankou, Habal ho ale dokázal zázračně vychytat. Uspěl i proti tvrdé střele útočníka Němce. Hra byla zdánlivě vyrovnaná, do větších šancí se ale častěji dostávali hráči Plzně. Velký závar před karlovarskou brankou však gólem neskončil. Plzenští se dostali do slibné příležitost i ve vlastním oslabení, natlačili se do branky, Habal byl ale opět úspěšný. Nebezpečně pálil také domácí kapitán Vachovec. Gól ale ve druhé třetině nepadl.

Plzenští nedokázali ve třetí části navázat na svůj výkon ze druhé třetiny. A zaplatili za to inkasovanou brankou. Miroslav Hudák dostal pěknou přihrávku a propasíroval puk pod brankářem Mazancem do branky. Zvýšit mohl i Daniel Záhora, sám před gólmanem ale neuspěl. Hosté vytvořili před Habalem obrovskou skrumáž, brankář Energie si však poradil. V závěru to plzenští indiáni zkusili v šesti. Skórovat se jim nepodařilo, naopak dostali gól do prázdné branky. Vstřelil ho Josef Kentoš a pojistil tím svému týmu tři body.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary):Bylo to velmi kvalitní utkání. Kluci makali na sto procent. Hráli obětavě a padali do střel. To byl rozdíl oproti poslednímu zápasu. Chceme bojovat o play-off a doufáme, že to takhle bude pokračovat dál.

Fotogalerie