HC Energie Karlovy Vary

Junioři Energie porazili Liberec a přiblížili se play off

Juniorka Energie dnes předvedla bojovný výkon a s velkou pravděpodobností se kvalifikuje do závěrečných vyřazovacích bojů. Rozhodly o tom zejména přesilové hry, neboť všechny branky padly v početní výhodě. Rozhodující se ukázala druhá třetina, v níž během šesti minut mladíci prakticky rozhodli zápas, když proměnili tři vyloučení libereckých hráčů po sobě. Hru poznamenala častá vyloučení na obou stranách, ostré souboje vygradovaly šest minut před koncem zápasu krátkou bitkou v rohu kluziště. Na výhře a zisku důležitých tří bodů pro Energii se podílel Lukáš Klíma, který na jeden gól přihrál a jeden sám vsítil, a také brankář Vladislav Habal, který nepustil za svá záda jedinou střelu soupeře.
Noen Extraliga Juniorů, II.5, po 28.2.2011
Karlovy Vary
Liberec
4:0
0:0, 3:0, 1:0
Branky: 25. Hudák (Schusser, Záhora), 28. Švec (Vachovec, Klíma L.), 31. L. Klíma (Funk, Urbančok), 55. Vaněk (V. Tomeček). Rozhodčí: Kostourek - Sentenský, Gerát. Vyloučení: 10:15. Využití: 4:0. Diváci: 69. Střely na branku: 35:24.
Karlovy Vary: Habal (Endal) - Urbančok, Valeš, Šik, Schusser, Tomeček Jan, Funk - Tomeček Vojtěch, Hudák, Koblasa, Kentoš, Vaněk, Klíma Lukáš., Vachovec, Švec, Kverka, Záhora
Liberec: Jelínek (Sobotka Josef) - Niko, Šimek, Lacek, Dám, Říha, Plutnar, Šefl, Sobotka Martin - Psota, Jánošík, Kouba, Bulíř, Kedršt, Skalický, Mulač, Miškovský, Jonák, Morong, Bittner, Maďar

Komentář k utkání

První třetina utkání nepřinesla nikterak záživnou podívanou. Hra se nevymanila z nepřesností a o vzruch se postarala zejména častá vyloučení. Ani během nich však brankáři obou týmů nemuseli rukovat s obtížnými zákroky. Jednu z šancí domácích nevyužil po přihrávce Lukáše Klímy Michal Vachovec, na druhé straně hrozili liberečtí při přesilovce, kdy Psotovu teč Vladislav Habal zachytil svou výstrojí.

Druhá třetina se odehrávala v jasné režii energetiků. Ti začali využívat přesilové hry. Nejprve proměnil početní výhodu Miroslav Hudák, když prostřelil brankáře hostí, v následující přesilovce se pak prosadil Marek Švec a skvělou domácí pětiminutovku podtrhl třetím gólem Lukáš Klíma. Liberec se jen těžko vzpamatovával z obdržených branek a snahu zkorigovat skóre, i přes dvě po sobě jdoucí přesilovky, navýšil až v závěru třetiny.

Ani ve třetí třetině nenašli liberečtí hráči recept na domácí tým, který si již vítězství nenechal vzít a pět minut před koncem završil skóre čtvrtým gólem Dominik Vaněk. Hru poznamenala ve třetím dějství častá vyloučení, ostřejší souboje vyvrcholily kratší šarvátkou čtyř hráčů. O vítězství Energie rozhodly především využité přesilové hry, neboť v nich domácí hráči dali branky ve čtyřech případech. Soupeř z Liberce nedokázal využít ani jedinou a nutno dodat, že při hře v plném počtu si příliš šancí vytvořit nedokázal. Energie si tak s velkou pravděpodobností otevřela bránu letošního play off.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary):

Pro nás to byl další klíčový zápas a jsem rád, že jsme jej zvládli. Dali jsme konečně góly v přesilovkách, dokonce všechny čtyři. Výborné z mého pohledu bylo především to, že Liberec si nevytvořil žádnou větší příležitost. Kluci to odmakali a my se tak dostali do play off.

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec):

My jsme prohráli čtyři nula, protože nejsme schopní dát branku. Domácí byli dnes lepší, dali góly v přesilových hrách. Nechci se vymlouvat, ale domácí dobře bránili a nepouštěli nás do šancí. Také jsme měli příležitosti v přesilovkách, ale ty jsme nevyužili, dokonce jsme neměli ani nějaké stoprocentní šance.