HC Energie Karlovy Vary

Junioři nezvládli zápas s Litvínovem a prohráli vysoko 0:6

První a třetí třetina. V obou dostala Energie po třech brankách a předvedla velmi špatný výkon. Druhá třetina moc nepomohla, karlovarští hráči se nedokázali prosadit ani v ní. Hvězdou utkání byl Pavel Smolka, který nasázel hattrick. Jedním z mála hráčů, kteří si zaslouží za svou aktivitu alespoň malou pochvalu je Miroslav Hudák (na snímku). Tlačil se do útoku a snažil se, ani on ale střeleckou smůlu svého týmu prolomit nedokázal.
Noen Extraliga Juniorů, II.7, čt 24.2.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Litvínov
0:6
0:3, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 11. Smolka (Zilcher), 16. Smolka (Šrámek), 18. Jurčík (Hora, Kousalík), 42. Kasal (Eminger, Račuk), 43. Račuk (Eminger, Jurčík), 50. Smolka (Šrámek) Vyloučení: 3:8 Využití: 0:2 V oslabení: 0:2 Diváci:57 Průběh utkání: 0:6
Karlovy Vary: Habal (od 21. Endal) - Urbančok, Valeš, Šik, Schusser, J. Tomeček, Funk - V. Tomeček, Hudák, Koblasa, Kubáč, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Klíma, Kverka, Záhora.
Litvínov: Nechvátal (Horák) - Hora, Čejka, Eminger, Kousalík, Havelka, Kasal, Ejem - Račuk, Brettschneider, Smolka, Švarc, Šrámek, Písařík, Procházka, Jurčík, Zilcher, Zdeněk.

Komentář k utkání

První třetina patřila jednoznačně pouze jednomu týmu. Energie se sice občas dostala před branku soupeře, své šance ale nevyužila. A ono jich ani moc nebylo. Hosté byli aktivnější, napadali a byli agresivní. První branka přišla v polovině první části. Pavel Smolka se dostal k volnému puku a bez problémů prostřelil Habala v domácí kleci. Karlovarští se snažili vyrovnat, Litvínov tak mohl hrát na rychlé protiútoky a brzy mu také jeden vyšel. Přesný pas dostal opět Pavel Smolka a proměnil ho v druhý gól. A ani ne za dvě minuty propálil domácího gólmana tvdou ranou Ondřej Jurčík.

Od druhé třetiny střežil branku domácích Václav Endal. A hned v úvodu musel řešit přečíslení dvou na jednoho. Račuk ale branku netrefil. Hra byla vyrovnanější a karlovarští se dostali více do hry. Lukáš Klíma měl dokonce možnost trestného střílení, brankář Nechvátal ale jeho kličku zneškodnil. Ve vlastním oslabení měl poté Pavel Smolka možnost dokončit hattrick. S jeho nájezdem si ale Endal poradil a udržel tak pro domácí tým alespoň špetku naděje.

Tu trošku naděje ale brzy litvínovští rozprášili do všech koutů KV Areny. Během prvních tří minut poslední části totiž dvakrát skórovali. Nejprve Marek Kasal vystřelil v přesilovce od modré a jeho pokus skončil až v síti. A téměř vzápětí zůstal před brankou nekrytý Marek Račuk a této situace dokázal dokonale využít. Domácí se sice ještě snažili vstřelit alespoň čestný gól, v koncovce se jim ale nedařilo. Totální zkázu dokončil svou třetí brankou v zápase Pavel Smolka, když uspěl v samostatném úniku. Ke konci to ještě několikrát zkoušel Záhora, skóre se už ale neměnilo.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Litvínov): Zápas se nám povedl. Těžili jsme z brejkových situací. Hráli jsme také dobře do obrany a podržel nás gólman. Trestali jsme chyby domácích, kteří propadali a z toho jsme dávali branky. Zápas dopadl k naší spokojenosti.