HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci prohráli západočeské derby brankou v poslední minutě

St. dorost: HC Plzeň 1929 - HC Energie 4:3 (1:0, 0:3, 3:0)
S jistotou play-off odjížděli Energetici ke čtvrtému západočeskému derby a s cílem konečně proti vedoucím indiánům bodovat. Zásluhou tří branek v prostřední části to s vyhlídkami vypadalo dobře, jenže pak modrobílí ukázali, proč přesvědčivě vedou ligu. Dokonalý obrat završili dvanáct vteřin před závěrečnou sirénou. Poslední branku Energie vstřelil Daniel Hroch. Dvěma body se blýskl Zikmund, dobrý výkon předvedl v brance Kutnar.
Extraliga staršího dorostu, 28. kolo, po 12.12.2011
Plzeň
Karlovy Vary
4:3
1:0, 0:3, 3:0
Branky a nahrávky: 16. Šimandl (Zimmermann), 46. Šmíd (Schleiss, Tulačka), 55. Šmíd (Schleiss, Zimmermann), 60. Schleiss (Tulačka, Zimmermann) - 24. Zikmund (Sturma), 24. Csamango (Gorčík, Bečka), 35. Hroch (Zikmund). Rozhodčí: Sýkora - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Plzeň: Pacl (Kuneš) - Němeček, Kubík, Šmíd "A", Marcel, Moravčík, Andrlík, Holík, Tulačka "C" - Sladký, Šimandl, Mašek, Schleiss "A", Zimmermann, Polatka, Kubalík, Uhlík, Přikryl, Kristl, Rzba, Kepka.
Karlovy Vary: Kutnar (Fečo) - Rulík, Šafář, Veverka, Vaněk, Michálek, Priškin, Sturma - Molnár, Csamango "A", Bečka "C", Zikmund, Čápek, Gorčík "A", Petrov, Ziegler, Vrána, Hroch.

Komentář k utkání

Karlovarští zahrozili hned po pár vteřinách hry, kdy nebezpečně přes obránce střílel Hroch. Domácí odpověděli dorážkou Andrlíka, ale ani jemu se skórem pohnout nepodařilo. Plzeňští každopádně začali přikládat pod kotel, ale z mezikruží střílející Uhlík si na Kutnara nepřišel. Po chvilce gólman Energetiků kapituloval, branka pro vysokou hůl uznána nebyla. Následovala série vyloučení na obou stranách, v největší šanci se ocitl domácí Kepka, ale neuspěl. Energie se v úvodní početní výhodě trápila, vše chtěla odčinit v té druhé v šestnácté minutě. Jenže ihned po buly ujel Zimmermann s Martinem Šimandlem a v oslabení se modrobílí ujali vedení - 1:0! Zbylé minuty již příliš vzruchu nepřinesly, od toho zde byla až druhá část hry.

Ta začala pro domácí hodně ledovou sprchou. Nejprve byl vyloučen Zimmermann a hosté zásluhou Ladislava Zikmunda za dvanáct vteřin srovnali. Aby toho nebylo málo, za TŘI sekundy se před Pacla dostal po příhře Gorčíka osamocený Štěpán Csamango a blafákem do bekhendu nedal plzeňskému gólmanovi šanci - 1:2! Indiáni se nemohli z velkého šoku dlouho dostat, dokonce se ocitli na půl minuty ve dvojnásobném oslabení, Energie naštěstí pro ně příliš nebezpečná nebyla. V polovině zápasu se do dobré šance dral na pravém kruhu Kubalík, ale Kutnar byl připraven. Karlovy Vary se začaly soustředit pouze na obranu a do útoku vyrážely pouze sporadicky. Přesto se brzy dostaly do gólového trháku. Daniel Hroch nejprve vystihl rozehrávku modrobílých, ale pro postavení mimo hru bylo nařízeno buly. Ihned po něm mu touš naservíroval zpět Zikmund a Pacl kapituloval potřetí - 3:1! Do druhé sirény již sváděl boj pouze Kutnar s nájezdníky indiánů, ale po perfektních zákrocích proti Uhlíkovi z mezikruží či dorážkách Schleisse a Maška již černý nesmysl za svá záda nepustil.

Vše rozhodla třetí pasáž hry. Hosté naprosto rezignovali na útok a to se jim vymstilo i když jakým způsobem, to je až kruté. Ale pojďme postupně. Vše začalo vyloučením Šafáře a snížením z hole Michala Šmída, který se napřáhl pár kroků za modrou a trefil přesně k levé tyči nad beton - 2:3! Obraz hry se ale stále neměnil. Indiáni bojovali s urputnou obranou soupeře, který po zisku touše pouze nahodil do středního pásma. Až pět a půl minuty před závěrečnou sirénou opět Schleiss naservíroval Michalu Šmídovi, jenž tentokráte dostal mnoho prostoru na levém kruhu - 3:3! Oba týmy se poté již nikam nehrnuly, za Energii se střelou přes obránce prezentoval Bečka, Pacl byl na místě. Až dvanáct vteřin před koncem se ještě po dlouhé době, kdy se hra odehrávala pouze ve středním pásmu, rozhodli vydat na poslední útok domácí a vyplatilo se. Kapitán tulačka našel Jan Schleisse, který definitivně pohřbil šance Karlových Varů - 4:3!