HC Energie Karlovy Vary

Junioři nestačili na Bílé Tygry

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Po výhře na ledě Litvínova v minulém kole nezvládli junioři zápas s Libercem. V první třetině vyrovnával za domácí Petr Koblasa (na snímku), ale na jeho branku se dlouho nikomu nedařilo navázat. Soupeř v druhé třetině odskočil na rozdíl dvou branek, který už domácí nezvládli zvrátit a prohráli. Deset vteřin do konce pečetil výsledek Adam Schusser.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 14. kolo, so 22.10.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
2:4
1:1, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 9. Koblasa (Kubáč), 60. Schusser (Šik, Kverka) - 4. Pravda (Bittner), 31. Morong (Psota), 35. Bittner (Čechura), 49. Kedršt (Mikyska, Psota). Rozhodčí: Svoboda – Fiala, Havelec. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 79. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Karlovy Vary: Habal (Rauscher) – Urbančok, Valeš, Novák, Šik, Troška, Schusser, Funk, Gombár – Tomeček, Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa (C), Winkler, Korytko, Švec, Táborský, Kverka, Zadražil, Půlpán
Liberec: Jelínek (Sobotka) – Bednár, Pícha, Procházka, Čechura, Pálek, Dám, Morong, Šimek – Mikyska, Kedršt (C), Psota, Dlouhý, Maďar, Krucký, Bittner, Pravda, Urban, Frk, Mulač, Miškovský

Komentář k utkání

Energie vstoupila do zápasu špatně a hned ve čtvrté minutě prohrávala. Po hrubce v obraně se k puku dostal Lukáš Pravda a úplně osamocený si položil Habala a vymetl síť domácí branky. O minutu později byla domácím nabídnuta přesilovka, ve které se jim dlouho nedařilo usadit se v pásmu. Z početní výhody nic nebylo a Energie byla paradoxně o mnoho nebezpečnější ve hře 5 na 5. Korytko, ani Tomeček s Winklerem ale úspěšní nebyli. V 9. minutě bylo vyrovnáno. Petr Koblasa vybruslil od mantinelu a nedal hostujícímu brankáři Jelínkovi šanci. Branka roztočila kolotoč šancí pro Energii a v druhé polovině třetiny byla lepší. Liberecká přesilovka se podobala té karlovarské a branka z ní nepadla. Ke konci třetiny měli dvě stejné šance Psota a Pravda, ale ani jeden se radovat nemohl. Minutu před koncem první části hráli domácí přesilovku a Schusser zahrozil pěknou střelou od modré. Stejně jako následující akce Kverky a Tomečka ale branku nepřinesla a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Druhou část načali energetici početní výhodou. Až na šanci Trošky ale domácí nenavázali na první část přesilovky, která se odehrála v první třetině. Domácí tlačili soupeře, ale chyběla efektivita a přesnost zakončení. Kverka překombinoval svou akci a stejně dopadl i Kubáč s Táborským. Když se přelila druhá třetina do své druhé poloviny, radovali se hosté. Po přihrávce Psotky zpoza branky se trefil David Morong. Tlak hostí pokračoval a ve 35. minutě přinesl další ovoce. Čechura nahodil od modré a Ladislav Bittner tečoval mimo dosah Habala. Do konce třetiny se ještě podařilo Tomečkovi zamotat hlavy hostujících obránců, ale branku vstřelit nedokázal.

Třetí perioda začala přesilovkou domácích. Jelínek nemusel chytat ani jednu střelu a Energie tak početní výhodu promrhala. Poté se střídaly akce domácích a hostí. Ve 49. minutě byl vyloučen Koblasa a ve stejné minutě zvýšil Jaroslav Kedršt náskok svého týmu. Domácí začali tlačit a tři minuty po obdržené brance si vzali oddechový čas. Ten domácí nakopl a Energie byla nebezpečnějším týmem. V 55. minutě si vzal oddechový čas i trenér hostí, protože bylo vidět, že domácí hrají na risk. To energetici potvrdili čtyři minuty do konce. Trenér Mlejnek odvolal brankaře a Karlovarští zamkli Liberec v jejich obranné třetině. Deset sekund do konce zápasu si v přesilovce 6 na 4 připsal vstřelenou branku Adam Schusser.