HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská juniorka ukončila domácí sérii výhrou nad Brnem

Junioři: HC Energie - HC Kometa Brno 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Junioři karlovarské Energie zakončili šestizápasovou domácí šňůru výhrou nad favoritem z Brna. Brněnský celek je druhý v tabulce, ale na herním projevu to nebylo znát. Domácí po úvodní oťukávané v první periodě vsítili dvě branky, na což jediná hostující odpověď nestačila. Za domácí otevřel skóre utkání kanonýr Lukáš Vrána (na menším snímku).
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 25. kolo, st 14.12.2011, KV Aréna
Karlovy Vary
Kometa Brno
2:1
2:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 15. Vrána (Tomeček), 17. Kverka (Troška, Funk) - 48. Sedlák (Koukal, J. Novák). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Sentenský. Vyloučení: 5:10, navíc Káňa, Bilčík, Koukal (všichni KOM) OT nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Karlovy Vary: Habal (Rauscher) - Urbančok, Valeš, Novák O., Troška, Schusser, Funk, Gombár - Tomeček, Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa (C), Winkler, Harkabus, Švec, Táborský, Kverka, Zadražil, Půlpán.
Kometa Brno: Zelenka (Jekel) - Šidák, Fusek, Raška, Dujsík, Peslar, Beneš, Koukal, Sedlák, Jurák, Novák P., Kozák, Zbořil, Podešva, Novák J., Boček, Káňa, Dittrich, Bilčík (C).

Komentář k utkání

První třetina nabídla zpočátku vyrovnanou partii a markantní rozdíl v postavení obou celků v juniorské tabulce rozhodně znatelný nebyl. První náznaky gólových příležitostí přišly až při vyloučení jednoho z Brněnských. V následné přesilovce si domácí vytvářeli šance, ale k jejich porměnění chybělo otřepané hokejové „štěstíčko“. Skóre se měnilo až v 15. minutě, kdy po pohledné souhře Karlovarských protřepal síť Komety Lukáš Vrána. Netrvalo dlouho a domácí vsítili i druhou branku. Při přesilové hře se prosadil Jaromír Kverka, který svůj sólo únik přes půlku kluziště zakončil pukem mezi betony Zelenky. Kometa ještě hrozila v závěru utkání, ale domácí v poklidu náskok uhájili.

Druhá třetina příliš pohledný hokej nenabídla. Branky se v této periodě diváci nedočkali ani jednoho, ale dveře u časoměřičů se přesto otevíraly s velkou pravidelností. Hned čtyříkrát museli rozhodčí vyloučit z obou táborů po jednom hráči. Hostující celek si dokonce vykoledoval hned dva osobní tresty za nesportovní chování. Toto časté vylučování hře ubralo na kráse a útočných akcí bylo poskromnu. Za zmínku stojí snad jen šance Kozáka ze 30. minuty, který ztroskotal na Habalových betonech nebo domácí únik dvou na jednoho v samém závěru, který na sebe vzal Tomeček nepřesnou střelou z kruhu.

Do posledního dějství vstoupili lépe domácí, což umocnilo i vyloučení jednoho z Brněnských. Následně se však hra opět vyrovnala po vyloučení Koblasy. Ve 48. minutě se skóre po delším době měnilo a dělo se tak na hostující straně. Jan Sedlák se opřel do puku a jeho projektil našel přesně skulinku mezi betony Habala. Po zbytek utkání bylo k vidění jen úsilí hostujícího celku, ženoucího se za vyrovnáním, které však nepřicházelo především díky dobrým výkonům Habala. Hosté to zkusili v závěru i bez brankáře, ale sami málem inkasovali do opuštěné klece.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér HC Energie): „Přípravu na středeční utkání jsme po předešlých dvou zápasech zaměřili především na hru v obranném pásmu. Myslím si, že se to vyplatilo, proti soupeři, který má na svém kontě nejvíce vstřelených branek z celé soutěže. O úspěchu v utkání rozhodla i větší disciplinovanost a kázeň našich hráčů.“

Pavel Pazourek (trenér HC Kometa Brno) „Já k dnešnímu utkání popravdě nemám moc co říct. Ono se těžko vyhrává ve čtyřech nebo ve třech hráčích“

Související články