HC Energie Karlovy Vary

Junioři ve Znojmě získali povinné body

Junioři: Orli Znojmo - HC Energie 2:8 (1:4, 1:3, 0:1)
V aktuální formě neměli mít energetici na ledě beznadějně posledních Orlů výraznější problémy a tyto papírové předpoklady začali naplňovat hned v první třetině, kterou vyhráli 4:1. Stejný počet branek padl i v dalším průběhu a svěřenci Karla Mlejnka dokráčeli k pohodlným 3 bodům. Třemi asistencemi k vítězství pomohl útočník Aleš Půlpán (na snímku).
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 36. kolo, so 11.2.2012
Znojmo
Karlovy Vary
2:8
1:4, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 18. Janoušek, 27. Tichý (Špaček) - 2. Kverka (Klíma), 4. Zadražil (Půlpán, Gombár), 9. Vrána (Švec, Koblasa), 18. Zadražil (Půlpán), 28. Koblasa, 36. Klíma, 40. Klíma (Zadražil, Půlpán), 60. Troška (Harkabus, Kverka). Rozhodčí: Blecha – Chocholouš, Skopal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:8.
Znojmo: Helešic – Kovář, Horváth, Tichý, Latner, Mikulášek, Janoušek, Špaček, Telesz, Pelikán, Zika, Hobza, Pražák, Kún, Kastner, Šťáva, Nováček.
Karlovy Vary: Habal – Urbančok, Tomeček, Vrána, Valeš, Šik, Kubáč, Troška, Svoboda, Koblasa, Harkabus, Švec, Kverka, Funk, Zadražil, Klíma, Gombár, Půlpán.

Komentář k utkání

Papírový favorit utkání z Karlových Varů se prosadil hned po 97 vteřinách zápasu. Chvíli poté, co Půlpán z mezikruží trefil tyč, se ze stejné pozice trefil přesně za záda brankáře Helešice Jaromír Kverka. Ve 4. minutě bleskově potrestal vyloučení domácích Matěj Zadražil, který zůstal nikým neobtěžován sám před brankou. Výborný úvod hostů podtrhl stále v úvodní desetiminutovce Lukáš Vrána, jenž zakončil přečíslení tři na jednoho švihem z ostrého úhlu mezi betony brankáře.

Znojmo až do 10. minuty prakticky neohrozilo branku soupeře, až se kapitán Jakub Zika prodral do úniku a byl faulován. Nařízené trestné střílení však nezakončil, pozorný brankář Habal mu kotouč vypíchl z hole. Domácí se přeci jen dostali alespoň ke střeleckým pokusům, Kovář v přesilovce od modré orazítkoval břevno a v 18. minutě Radek Janoušek ve vlastním oslabení zakončil samostatný únik střelou do horního růžku. Během 50 vteřin ale svítilo červené světlo i na druhé straně, to když Matěj Zadražil využil nedůrazu defenzivy a zblízka skóroval.

Malou naději na zdramatizování utkání dal Orlům v úvodu druhé části přesilovkovou ranou od modré Jiří Tichý, vzápětí ale skóroval díky šťastné teči Petr Koblasa a Vary měly znovu třígólový náskok. Chybu v rozehrávce Znojma navíc potrestal v 36. minutě úspěšnou střelou z poměrně velké vzdálenosti Lukáš Klíma a stejný hráč 25 vteřin před sirénou poslal svůj bekhendový pokus přesně pod břevno. Definitivní podobu skóre dal v poslední minutě jinak nezajímavé třetí třetiny David Troška, jenž z hranice brankoviště překonal náhradního gólmana Orlů Vrbu, který po druhé třetině nastoupil na led.