HC Energie Karlovy Vary

Energie a Petrohrad odstartovaly turnaj výhrou

Vemex Cup: SKA 1946 Petrohrad – Piráti Chomutov 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)
HC Energie – Bílí Tygři Orenburg 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
V závěru pracovního týdne v KV Areně odstartoval juniorský turnaj Vemex Cup. Do druhého ročníku úspěšně vstoupili jak obhájci loňského prvenství z Petrohradu, kteří rozstříleli Chomutov, tak i domácí energetici, kteří přehráli orenburské Bílé Tygry.
Příprava juniorů, Vemex Cup, pá 3.8.2012
Karlovy Vary
Orenburg
5:1
1:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 8. Kverka (Funk, Piskoř), 30. Harkabus (Vrána), 40. Harkabus (Schusser), 41. Švec (Novák, Šik), 44. Piskoř (Kverka, Troška) - 42. Vasilenkov (Mitrochin). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Karlovy Vary: Habal - Schusser, Funk, Šik, Troška, Klimíček, Gombár, Hroch, O. Novák, P.Novák - Kverka (C), Piskoř, Švec, Flek, Zadražil, Harkabus, Vrána, Csamango, Táborký, Kubáč, Půlpán
Orenburg: Aljapkin - Šutkin, Mitrochin, Pisarev, Trapičkin, Dziov, Levandovskij, Šanov, Orlov, Perminov, N.Zajcev, Gavva, T.Zajcev, Dmitriev, Seljankin, Vasilenkov, Kombačjov, Melnikov, Komaprov, Jeništa, Winkler

Komentář k utkání

Obě mužstva do utkání vstoupila namotivovaná a nebyla nouze o střety a osobní souboje. K vidění byla řada šancí, více jich zaznamenala aktivnější Energie, která se také jako první gólově prosadila. Druhou přesilovku zápasu krátce po usednutí Jeništy na trestnou lavici využil Jaromír Kverka, který do branky usměrnil Funkovu střelu od modré. Další gólová šance se v 11. minutě naskytla Novákovi, který si sám před brankou položil Aljapkina ale přehodit už jej nedokázal. Orenburští se do šancí dostávali obtížněji a nepomohla jim k tomu ani přesilovka při vyloučení Martina Funka.

Tempo přinášející zajímavou podívanou opadlo až na začátku druhé třetiny, kdy se ani jeden celek nikam příliš nehrnul. Hostům příliš nepomohlo ani vyloučení domácího Fleka, energetici totiž kontrolovali puk i v oslabení. Postupně se tak začalo ukazovat, že o výsledku rozhodne, jak dlouho dokáže gólman Aljapkin držet karlovarské střelce na uzdě. Ve 30. minutě, když Vrána zpoza branky našel Tomáše Harkabuse už toho ale příliš dělat nemohl, Energie tak vedla 2:0. Aljapkin zazářil v 36. minutě, kdy se roztáhl v brankovišti a lapačkou zneškodnil tutovku Patrika Nováka. Před odchodem do kabin však z levé strany opět skóroval Harkabus.

Zřejmě pod dojmem rozhodnutého skóre vstoupila obě mužstva do poslední části poměrně lehkovážně a s chutí zahrát si útočný hokej. Především hosté propadali často v obraně a Aljapkin čelil řadě samostatných úniků. V rychlém sledu za sebou jej překonali Marek Švec a Dominik Piskoř, mezi jejichž góly se ještě vešla trefa Vasilenkova, která vzala brankáři Habalovi čisté konto.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Za dnešní výkon, který kluci předvedli, jsem rád. Myslím si, že všichni podali maximální výkon. Od prvních minut jsme byli jasně lepším týmem a ve hře se objevovaly i věci, které neustále trénujeme a které po hráčích budeme chtít v nové sezoně. Zapracovali jsme také na přesilových hrách, což si myslím, že dnes bylo vidět, protože přesilovky nám vycházely velice dobře. Kdybychom byli v koncovce důraznější a měli i víc štěstí, mohli jsmevyhrát i větším rozdílem, protože hodně šancí jsme neproměnili. S výkonem jsem tedy maximálně spokojený a doufám, že kluci budou hrát stejně jak proti Chomutovu, tak proti ruskému Petrohradu, se kterým hrajeme v neděli. Chceme udělat co nejlepší výsledky v obou těchto zápasech.

Sergej Sošnikov (Bílí Tygři Orenburg): Z výsledku zklamaný nejsem, byl to náš první zápas v přípravě. Pochvalu zaslouží náš brankář. Karlovy Vary poskládaly velmi silný tým, většina hráčů je na sebe navíc zvyklá. Věřím, že se postupně budeme zlepšovat a s dalšími dvěma soupeři sehrajeme vyrovnanější zápasy.

Fotogalerie

Související články