HC Energie Karlovy Vary

Energie v MHL prozatím stoprocentní

MHL: HC Energie Karlovy Vary – Stříbrní Lvi Petrohrad 5:1 (0:0, 1:0, 4:1)
První ze dvou vzájemných duelů mezi Energií a Stříbrnými Lvy vyzněl lépe pro domácí tým. Posíleni o Michala Vachovce a Petra Koblasu z A-týmu Západočechů předvedli junioři výborný výkon. Proti soupeři, který přijížděl se skvělou bilancí 12 bodů ze 4 utkání, se po bezbrankové první třetině do zápasu svěřenci Karla Mlejnka pustili s vervou a po jednom zásahu v druhé a dvou trefách ve třetí třetině vedli o tři zásahy. Na snížení ze strany hostí dokázali energetici odpovědět rázně. Dva zásahy v síti náhradního brankaře Petrohradu už hosty položily, a tak se utkání dohrálo za stavu 5:1. Druhý zápas odehrají soupeři v úterý od 18 hodin v KV Areně.
MHL, 3. kolo, po 10.9.2012
Karlovy Vary
Stříbrní Lvi
5:1
0:0, 1:0, 4:1
Branky a nahrávky: 22. Švec (Koblasa, Vachovec), 44. Vachovec (Troška, Koblasa), 50. Chalupa (Troška, Vachovec), 56. Vachovec (Tomeček V., Švec), 57. Kverka (Koblasa, Tomeček V.) - 53. Larionov (Komarov, Gasjukov) . Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 700. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Klimíček, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Troška - Tomeček, Flek, Kverka, Novák, Koblasa, Jurák, Harkabus, Vachovec, Švec, Sýkora, Kohout, Gorčík, Zadražil
Stříbrní Lvi: Goldobin (50. Bezborodov) - Bogdanov, Ponomarev, Afanakin, Pikmulin, Lebedev, Žerebkov, Venskel, Gasjukov - Golikov, Šlykov, Garanin, Jakunin, Alimov, Perechodjuk, Malcev, Komarov, Levanov, Šestakov, Larionov, Možajev

Komentář k utkání

První třetina mnoho zajímavého nepřinesla. Oba týmy vychzázely z kvalitní defenzivy, a tak mnoho šancí k vidění nebylo. Tu největší si vypracoval Vachovec, jehož střelu zastavila tyč. Za hosty se nejvíc snažil Golikov, který několikrát vypálil, Habala ale překonat nedokázal. Několik dalších náznaků šancí na obou stranách poté dokázali obránci včas překazit.

Úvod druhé části vyšel domácím na jedničku. Koblasa našel Marka Švece, který svou střelou otevřel gólový účet utkání. Ve 27. minutě mohl vyrovnat Garanin, jeho obtočení kolem branky si ale Habal pohlídal. Šanci měl i Flek, když se hnal z úhlu na Goldobina. Ten ale svůj tým podržel. Zápas byl vyrovnaný, Energie byla ruskému celku víc než vyrovnaným soupeřem.

Ve 44. minutě se v přesilové hře trefil Michal Vachovec, a zvýšil na 2:0. Karlovarští byli od této chvíle na ledě jasnými pány. Další šanci spálil Tomeček, který se prokličkoval až před gólmana. V čase 49:06 hráli domácí další přesilovku, a znovu jí dokázali využít, poté co Lukáš Chalupa tečoval střelu Davida Trošky. Po této brance se na střídačku poroučel brankář Goldobin, kterého nahradil Bezborodov.

Stříbrní Lvi ale nic nevzdali, a v 53. minutě jim Alexandr Larionov vykřesal špetku naděje. Stačily však tři minuty, a bylo to znovu o tři branky. Druhý gól v zápase si totiž připsal Michal Vachovec. Po dalších 59 sekundách se trefil i Jaromír Kverka, a uzavřel tím skóre na konečných 5:1. Energetici tak mají po třech zápasech plný počet bodů, a úchvatné skóre 13:2.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Zatím se na všechny tři zápasy, které jsme odehráli, koukáme jako na vstup do soutěže. Ještě nás čeká jednašedesát dalších kroků. Pravda je ta, že se nám vstup povolil, ale takto musíme pracovat dál. Stříbrní Lvi jsou klasickým ruským týmem, který dobře bruslí a je výborný na kotouči. Na druhou stranu nám se dařilo chodit do přečíslení a dokázali jsme toho využít. Stříbrní Lvi byli hodně zakřiknutí. To my také, ale oklepali jsme se z toho. Pak jsme na soupeře vlétli a začali se tahat o výsledek. Podařilo se nám odskočit na 3:0, ale utkání jsme zbytečně zdramatizovali. V závěru se nám podařilo naše vítězství upevnit a chtěl bych poděkovat Vachovcovi a Koblasovi. Oba odehráli vynikající zápas. Dokázali na sebe vzít zodpovědnost a duel rozhodnout. Kdyby se nedostali do A týmu, tak je nebudu brát jen všemi deseti, ale dvaceti. Sáhl bych po nich i prsty na nohou.

Alexandr Prokopjev (Stříbrní Lvi Petrohrad): Do utkání jsme vstoupili dobře. V přesilovkách se nám podařilo vytvořit si nějaké akce, ale branku se nám vstřelit nepodařilo. Druhá třetina se týmu vůbec nepovedla. Kvůli tlaku Energie se protahovala naše střídání, a tak hráči únavou nestíhali a inkasovali jsme. V utkání nám jednoduše chyběli střelci, kteří by se nebáli zakončit i z nenápadných pozic. Do druhého utkání na tom zapracujeme a lehce změníme prvky v naší hře.

Fotogalerie

Související články