HC Energie Karlovy Vary

Druhý zápas s Balašichou junioři neurvali

MHL: HK MVD Balašicha – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Své druhé venkovní vystoupení energetici nezvládli. Balašicha vletěla do utkání jako uragán a Energie vždy dotahovala vedení domácího celku. Klíčovým momentem celého utkání byla zřejmě třetí branka Balašichy, jež padla dvě vteřiny do druhé sirény. V zápase zazářil domácí útočník Nikita Lukin, který se blýskl hat-trickem. Další zastávkou juniorky je Mytišči, kde své dva duely mladíci odehrají v sobotu a neděli.
MHL, 8. kolo, čt 20.9.2012
HK MVD
Karlovy Vary
4:2
1:1, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 2. Lukin, 21. Šipov (Akišin, Djačenko), 40. Lukin (Lypkan), 50. Lukin (Birjukov) - 8. Jurák (Schusser, Novák), 28. Novák (Jurák, Kvapil). Rozhodčí: Solovjov. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
HK MVD: Bočarov - Lopaťjuk, Matvejev, Lypkan, Kobelěv, Jermošenko, Tomkin, Akišin, Ušněv, Djačenko, Sidljarov, Ilin, Bojčuk, Nikolajev, Birjukov, Uvarov, Burov, Markovin, Bazanov, Lukin, Šipov
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Klimíček, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Švec, Troška, Flek, Kverka, Novák, Jurák, Harkabus, Vrána, Sýkora, Kohout, Piskoř, Gorčík, Zadražil

Komentář k utkání

Domácí mladíci vstoupili do odvetného utkání pěkně zhurta. Už po 77 sekundách napřáhl z mezikruží Nikita Lukin a poslal Balašichu do vedení. Po pěti minutách putoval za držení hole na trestnou lavici domácí Andrej Birjukov a energetici měli dobrou příležitost srovnat. Balašicha se dobře bránila, dokonce přežila i přesilovou hru, ale dvě vteřiny po návratu domácího hráče na ledovou plochu vyrovnal Roman Jurák. V první periodě se už nic zajímavého nestalo a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Jenže druhá třetina začala podobně, jako ta první. Už po 37 sekundách poslal Balašichu opět do vedení Ilja Šipov, který překonal Vladislava Habala. Ve 26. minutě byl vyloučen za hrubost domácí Roman Kobelec a Energie si zahrála druhou přesilovou hru. A ta byla úspěšná. Vyrovnávací branku vstřelil Patrik Novák. Ale druhá třetina skončila pro Karlovaráky stejně špatně, jako začala. Pouhé dvě vteřiny před druhou sirénou se prosadil opět Nikita Lukin a poslal Balašichu znovu do vedení.

Třetí třetina začala opatrně a na první branku se čekalo až do 50. minuty. K radosti domácích fanoušků ji opět vstřelil Nikita Lukin, který tak zkompletoval svůj hat-trick. Domácí si svůj náskok pozorně bránili, energetikům se nepovedlo vstřelit ani kontaktní branku a odvetné utkání tedy vyhrála Balašicha.

Fotogalerie