HC Energie Karlovy Vary

Amurští Tygři odjíždějí z Karlových Varů bez bodu

MHL: HC Energie Karlovy Vary – Amurští Tygři Chabarovsk 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Bez Jaromíra Kverky, zato s dvojicí Vachovec – Koblasa nastoupili junioři k odvetě s Chabarovskem. Právě Michal Vachovec dvěma góly určil směr, kterým se utkání ubíralo. Tygři sice hráli lépe než v prvním zápase, recept na vynikajícího Vladislava Habala ale nenašli. K dalším dvěma utkáním odcestují svěřenci Karla Mlejnka až po dvoutýdenní pauze do Minsku, první duel je tam čeká ve čtvrtek 15. listopadu.
MHL, 28. kolo, po 29.10.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Chabarovsk
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Vachovec (Tomeček), 16. Vachovec (Koblasa), 47. Tomeček (Vachovec, Klimíček). Rozhodčí: Solovjov - Hynek, Suchánek. Vyloučení: 9:5, navíc Išajev a Stoljarenko (oba CHA) 10 min. osobní trest. Bez využití. Střely na branku: 21:37. Vhazování: 24:27. Diváci: 412. Průběh utkání: 3:0.
Karlovy Vary: Habal - Šik, Klimíček, Kvapil, Dvořák, Chalupa, Troška, Gombár - Tomeček, Vachovec (C), Koblasa - Novák, Jurák, D. Vaněk - Harkabus, Flek, Zadražil - Piskoř, Sýkora, Kohout
Chabarovsk: Ivandikov - Těslenko, Lesnikov, Pronin, Migranov, Namestnikov, Kruglickij, Zub, Těrjajev - Stoljarenko, Smurov, Omeljaněnko - Remov, Tislenko, Abramov - Išajev, Tymčenko, Voronoj - Strebkov, Jakovlev, Maljovanyj

Komentář k utkání

Diváci v KV Areně se ani nestačili pořádně usadit, a už mohli začít slavit. Po 32 sekundách hry našel Tomeček před brankou Michala Vachovce, a ten přesnou ranou překonal Ivandikova. Rychlý gól hosty moc nerozhodil, a tak byla hra vyrovnaná. Energetici se nechali často vylučovat, ale Tygři Habala nepřekonali ani během krátké přesilovky pět na tři. V 16. minutě poslal Koblasa od mantinelu puk před branku, a Michal Vachovec ho ztečoval za záda brankáře.

Ve druhé třetině se hosté značně zlepšili. V obraně působili jistým dojmem, a také dokázali ubránit 47 vteřin ve třech proti pěti. Chabarovsk hrál lépe i v ofenzivě, a měl k dispozici několik zajímavých protiútoků, Habal ale všechny šance zlikvidoval. Hodně aktivní byl Tymčenko, jeho pohotovou střelu z mezikruží ale gólman vyrazil. Migranov zase našel jen jeho lapačku. V největší příležitosti se ocitl Omeljaněnko, netrefil ale prázdnou branku.

Promarněných šancí mohli hosté jen litovat, ve třetí třetině už si žádné další nevytvořili. Iniciativu opět převzala Energie, a ve 47. minutě navýšila náskok, když Vojtěch Tomeček proměnil samostatný únik. Další zásah mohl přidat Jurák, jeho střelu ale zastavila tyč. Chabarovsk tak nezískal ve Varech ani bod, a dokonce nevstřelil ani jeden gól.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Jsme spokojeni a to nejen s bodovým ziskem, ale i s předvedenou hrou. Myslím si, že naši kluci předvedli v druhém utkání výbornou práci a disciplinovaný taktický výkon. Samozřejmě nějaké chyby se znovu objevily, ale nějaká nepřesnost se asi objeví vždycky. Naším úkolem je chyby minimalizovat. K druhému utkání se ještě hodí podotknout, že jsme do něj šli s hodně pozměněnou sestavou. Někteří hráči jsou na marodce, kam před druhým zápasem přibyl i Jarda Kverka. Doufám, že to bude vše v pořádku. Na druhou stranu musím říct, že kluci, kteří dnes přišli z A-týmu a to Petr Koblasa a Michal Vachovec a myslím si, že především druhý jmenovaný předvedl v pondělním utkání opravdu skvělý výkon a táhl mužstvo. Každý hráč měl v utkání svojí roli, ať už menší, nebo větší, ale Michal společně s Vladislavem Habalem byli základními kameny vítězství.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 30.10.2012

Mlejnek: Dvoutýdenní pauza přijde vhod