HC Energie Karlovy Vary

Junioři s Minskem stoprocentní

MHL: HC Energie – Junosť Minsk 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Po sobotních gólových hodech sehráli mladí energetici s Juností Minsk mnohem vyrovnanější utkání. Na branky Matěje Zadražila a Tomáše Harkabuse reagoval v 38. minutě Beljaj, a junioři se pak až do samého závěru museli strachovat o výsledek. Tříbodové vítězství ubránili díky dobře pracující defenzivě a tradičně kvalitním zákrokům brankáře Habala.
MHL, 34. kolo, ne 25.11.2012
Karlovy Vary
Junosť Minsk
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Zadražil (Koblasa), 30. Harkabus (Šik, Klimíček) - 38. Beljaj (Želnerovskij, Kravčenko). Rozhodčí: Sojin - Belko, Hynek. Vyloučení: 3:7, navíc Novák (KVA) 5 min. + DKU. Využití: 1:1. Diváci: 350. Střely na branku: 24:12. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Šik, Kvapil, Dvořák, Troška, Chalupa, Gombár - Flek, Novák, Tomeček - Koblasa, Vaněk, Zadražil - Novák, Sýkora, Kohout - Harkabus, Vrána, Švec
Junosť Minsk: Stěpanov - Nemenjonok, Grin, Rybačuk, Ževločenko, Kozlov, Kravčenko, Beljaj - Linnik, Kaskov, Abmjotka, Želnerovskij, Kogalev, Vasko, Kaškar, Žuraljov, Valkov, Kremzukov, Karakulko, Indra

Komentář k utkání

Diváky namlsané vysokým vítězstvím karlovarského A-týmu nad Českými Budějovicemi úvod utkání příliš nadchnout nemohl, tři stovky fanoušků přesto domácím hokejistům i s pomocí bubnu připravily pěknou atmosféru. Hokejisté obou celků začali opatrně a na vážnější šanci se čekalo až do 5. minuty, kdy Flek v přesilovce zblízka zamířil jen do betonů brankáře Stěpanova. Ani hosté pak početní výhodu nezužitkovali a změna skóre přišla až v 15. minutě při hře v plném počtu. Matěj Zadražil střelou z pravého kruhu našel mezeru v postoji Stěpanova. Před odchodem do kabin ještě běloruský gólman stihl svou chybu napravit, když včasným vybruslením zamezil samostatnému úniku Tomečka.

Začátek druhé periody Energii herně vyšel a soupeře dostávala pod tlak. Ve 28. minutě sudí přísně potrestal hru Junosti v šesti a domácím se v přesilové hře vyplatil důraz před brankou, odkud Tomáš Harkabus dorážel Šikovu střelu. Hosté se do hry vrátili rovněž v početní výhodě. Při vyloučení Šika sice ještě Kremzukov sám před Habalem zaváhal, Vaňkův faul o pár minut později už ale potrestal Pavel Beljaj.

Ve třetí třetině byla na domácích patrná obava o výsledek, která jim svazovala ruce i při hře dopředu. Ve 48. minutě jim navíc situaci výrazně zkomplikoval zbytečný faul v útočném pásmu, za který Patrik Novák vyfasoval trest 5 minut a do konce utkání. Hostům se však hra proti čtyřem příliš nevedla a tlak si dokázali vytvořit až v poslední minutě Novákova trestu. Domácí složitou situaci s přehledem ustáli i díky jistým zákrokům Habala a v samotném závěru jim k uhlídání náskoku pomohly i fauly soupeře. Minsk se vinou oslabení k hře bez brankáře vůbec nedostal.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Dali jsme si jasný cíl. S Juností jsme museli uhrát povinných šest bodů a to se nám povedlo. Možná, že to zní neskromně, ale my ty body potřebujeme. Junosť po našich zápasech v Minsku vyměnila trenéry, a na tomto utkání to bylo jasně znát. Oproti prvnímu zápasu nám chyběla pohotovost v koncovce. Málo jsme se tlačili do zakončení. Ve druhé třetině jsme měli hluchou pasáž, ve které jsme dovolili soupeři snížit. Následně jsme se trochu trápili. Navíc jsme dali Junosti možnost pětiminutové přesilovky ve třetí třetině, ale nakonec jsme to zvládli. Rozhodla naše bojovnost a nasazení. Tyhle body jsme doslova vydřeli.

Alexandr Ščeblanov (Junosť Minsk): Dnes jsme předvedli zlepšený výkon, lépe nám zachytal i brankář. Myslím, že jsme si nějaký bod zasloužili. Karlovy Vary mají ale silné mužstvo. Že jsme s nimi všechna letošní utkání prohráli je dáno jednoduše tím, že český hokej je na tom lépe než ten běloruský.

Fotogalerie