HC Energie Karlovy Vary

Junioři nestačili na Čerepovec

MHL: HC Energie Karlovy Vary - Almaz Čerepovec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Karlovarští mladíci nepředvedli v pondělním zápase Mládežnické hokejové ligy povedený výkon, a tak po zásluze prohráli s Čerepovcem. Po většinu zápasu dominovali oba brankáři, ve třetí třetině ale dotáhl hosty ke třem bodům Alexandr Kuvajev. Čestný úspěch Energie zaznamenal Martin Kohout.
MHL, 49. kolo, po 28.1.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Čerepovec
1:4
0:1, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 44. Kohout (Vrána) - 10. Zajcev (Sokolov, Sacharusov), 48. Kuvajev, 53. Kuvajev (Karlin, Svijazov), 58. Vicharev (Kuvajev, Sacharusov). Rozhodčí: Solovjov - Suchánek, Belko. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 495. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Klimíček, Šik (A), Dvořák, Schusser, Gombár, Troška - Tomeček, Flek, Kverka (C), Novák, Koblasa, Jurák (A), Harkabus, Vachovec, Vrána, Švec, Kohout, Zadražil
Čerepovec: Artemev - Svijazov, Sizov, Karnauchov, Denisov, Peršin, Sitnikov, Sacharusov, Anošenkov - Kuvajev, Gimbatov, Karlin (A), Zicharev, Lochanov, Sokolov (A), Chabarov, Zajcev A., Čuviljajev, Vicharev (C), Mojsejev

Komentář k utkání

Domácím byla hned z úvodu nabídnuta přesilovka, když byli hosté vyloučeni za zdržování hry, v té ale málem inkasovali. Do brejku se totiž dostal Chabarov, Habal byl však pozorný. V následné přesilovce si větší příležitost domácí nevytvořili, naopak po skončení početní výhody si více šancí vytvořili hosté. Energii se vůbec nedařila rozehrávka, do útočného pásma se dostávali pouze z brejků. V deváté minutě byl vyloučen Koblasa, a Čerepovec vstřelil úvodní gól, když se po dorážce prosadil Alexej Zajcev. V závěru první třetiny hráli domácí agresivnější hokej, a ten přinesl ovoce v podobě přesilové hry. Na trestnou lavici putoval Karnauchov, Energie však přesilovku nevyužila. Domácí tedy odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Do druhé třetiny vstoupili domácí ještě agresivněji. Zlepšili bruslení, přesnou přihrávku a bojovnost. V páte minutě byl ovšem vyloučen Marek Švec, a tím trochu přibrzdil rozjetou Energii. V oslabení domácích se činil především brankář Habal, který si připsal několik důležitých zákroků. V polovině druhé části fauloval Dimitrij Anošenkov, a domácí měli k dispozici další přesilovku. V té byli k vidění solidní příležitosti, ale ani tenokrát se nepodařilo dostat kotouč za Artemova záda. Pak hráli 5 na 4 zase hosté. Čtyři minuty před koncem byl vyloučen další hráč Čerepovce, Kirill Svijazov. Enegie si opět vytvořila šance, ale znovu vyšla naprázdno.

Ve třetí třetině pokračovala přesilovka hostí, při které se gólman Habal opravdu činil. Chytal jednu šanci za druhou, spoluhráči ho totiž často nechávali na holičkách. Ve čtvrté minutě se ovšem domácí dočkali. Lukáš Vrána vyhrál buly, a přihrál přesně na hůl Martinu Kohoutovi, který střílel do prázdné brány. Stav byl tedy nerozhodný 1:1. V osmé minutě třetí části měli domácí kotouč, ale po špatné rozehrávce a trochu smolnému odrazu od hrazení se kotouč dostal k Alexandru Kuvajevovi, kerý trefil mezeru mezi Habalovými betony. Domácí srážela nedisciplinovanost. Při dalším vyloučení domácích, tentokrát to byl Klimíček, padla další branka. Bylo to po krásné kombinaci na jejímž konci byl opět Alexandr Kuvajev. Po tomto gólu sepjaly domácí všechny své síly, zasypaly Artemeva sprškou střel, snížit se jim však už nepodařilo. Naopak, dvě minuty a patnáct sekund před koncem byl Habal na střídačce a domácí inkasovali gól do prázdné brány. Utkání se pak jen dohrávalo.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k vítězství, byl to jeden z nejlepších soupeřů, který sem zavítal. Hráli opravdu velmi dobře, na to se však nechci vymlouvat. Faktem je, že vždy druhý soupeř po Vánocích sem přijede odpočatý, po nějakých dnech volna, a my už máme v nohách dva zápasy. Je to tak rozlosované, nic s tím nenaděláme. K samotnému utkání: utkání jsme velmi špatně začali, prvních sedm nebo osm minut byla hra z naší strany velice špatná, soupeř do utkání vstoupil velice dobře. My jsme postupně hru srovnávali, druhá třetina se nám celkem povedla. Velice dobře jsme sehráli signál po buly a vstřelili vyrovnávací branku. Bohužel po naší hrubé chybě soupeř zvýšil. Pak jsem udělali další chybu, nevyhodili jsme kotouč, a gól do prázdné brány už jen potvrdil vítězství soupeře. Celkové hodnocení: snaha byla, ale kvalita soupeře dnes byla větší než ta naše.

Fotogalerie

Související články