HC Energie Karlovy Vary

Lídr konference prokázal své kvality

MHL: HC Energie – Atlant Moskevská oblast 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) V prvním utkání na karlovarském ledě získal Atlant plný počet bodů. Mužstvo z Mytišči v KV Areně předvedlo, proč mu patří první místo v Západní konferenci, vypracovalo si dvoubrankový náskok a energetiky k ničemu nepouštělo. Domácí se do hry dostali až v poslední třetině, dokázali však pouze snížit brankou Matěje Zadražila. Odveta je na programu v pondělí od 18:00.
MHL, 57. kolo, ne 17.2.2013
Karlovy Vary
Atlant
1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 52. Zadražil (Sýkora) - 12. Tverdochlebov (Aljošin), 34. Tverdochlebov (Kuzin, Kuzněcov). Rozhodčí: Sidorenko - Gerat, Suchánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 339. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Dvořák, Chalupa, Schusser, Šik, Gombár - Tomeček, Kverka, Flek - Novák, Koblasa, Jurák - Švec, Sýkora, Zadražil - Vrána, Kohout, Piskoř - Harkabus.
Atlant: Volkov - Glazunov, Baldajev, Dekalo, Barčenkov, Toporkov, Rogajčov - Aljošin, Levickij, Sošnikov - Kuzněcov, Tverdochlebov, Kuzin - Leščenko, Konnov, Namrujev - Čachotkin

Komentář k utkání

Utkání začalo poměrně opatrně, obě mužstva spoléhala na pečlivou defenzivu a hra se plynule přelévala ze strany na stranu. Ani při dvou oslabeních toho Atlant domácí Energii moc nedovolil a krátce po návratu vyloučeného Aljošina se dokonce sám prosadil. Sergej Tverdochlebov v situaci dva na dva parádně trefil pravý roh. Domácí byli nejblíže ke skórování v 17. minutě, před Volkovem se strhl velký závar, avšak ani dorážející Jurák výsledek první periody nezměnil.

Na startu prostřední části se energetici prezentovali nadějnými střelami Schussera a Nováka, jejich aktivitu však narušil faul Zadražila. Atlant v přesilové hře téměř nepustil Energii z pásma a tuto převahu si udržel i po návratu domácích do plného počtu. Zhruba do poloviny třetiny byl tlak Rusů drtivý a branky nepřicházely snad jen vinou jejich snahy zakončit vždy až do prázdné branky. Zřejmě největší starosti dělal domácím urostlý Sergej Tverdochlebov, který jakoby měl puk na své hokejce přilepený. Ve 34. minutě nakonec tento hráč zařídil i druhou branku Atlantu, když z pravého kruhu zamířil ke vzdálenější tyči. Sebevědomí energetiků, kteří v té chvíli konečně začali vystrkovat růžky, tím opět poslal k ledu.

Ve třetí třetině hosté zpevnili pro energetiky už tak nepropustnou defenzivu a přenechali domácím aktivitu. Svěřenci Karla Mlejnka se však v útočném pásmu jen s obtížemi vyrovnávali s rychlým přístupem protihráčů a nebyli schopni soupeře na delší dobu sevřít. Zřejmě nejlepší pasáž domácí předvedli kolem 50. minuty. Energii mohlo s přibývajícím časem hrát do karet, že Mytišči sestavilo pouze tři kompletní formace, a síly mu tak ubývaly rychleji. Osamocený Vrána však přestřelil branku, Tomeček příklepem trefil tyč a tutovku neproměnil ani Jurák. Zasloužené branky dosáhl až Matěj Zadražil, který v 52. minutě prostřelil Volkova mezi betony. Hosté nebrali toto varování na lehkou váhu, přidali na důrazu a jednogólové vedení uhájili i při karlovarské power-play. Domácím nešla upřít snaha, respekt ze soupeře však odhodili příliš pozdě.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že takto těsný výsledek zápasu odpovídá. Dvě třetiny měli hosté navrch, ale my jsme je zmáčkli ve třetí části. Mrzí nás nevyužitá šance vteřinu před koncem druhé třetiny. Netrefit prázdnou branku je trestuhodné. Ve třetí části se kluci snažili s vývojem zápasu něco udělat, ale i další příležitosti jsme nedali. Moc nechybělo a v power play jsme vyrovnali. Musím také přiznat, že jsme nešli úplně naproti tomu vítězství. Během utkání jsme přišli o Dominika Piskoře, který si zranil rameno a také Petr Koblasa nedohrál. Ten ná něco s ramenem, ale přesné diagnózy neznám.

Fotogalerie

Související články