HC Energie Karlovy Vary

Junioři zvítězili v Budapešti a zahrají si play-off MHL

MHL: Patriot Budapešť - HC Energie 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) Hned ve své premiérové sezoně v MHL pronikli junioři Energie do závěrečných bojů o Charlamovův pohár! Účast v play-off si zajistili díky vítězství v Budapešti a zaváhání Jaroslavle v Minsku. Patriot hrající pouze ve čtrnácti mužích nekladl Energii výraznější odpor. Základní část uzavřou energetici v pátek se stejným soupeřem.
MHL, 63. kolo, čt 7.3.2013
Budapešť
Karlovy Vary
1:5
0:1, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 32. Piačka (Kočubej) – 7. Klimíček (Harkabus), 23. Flek, 40. Schusser (Kvapil, Jurák), 47. Tomeček (Flek, Kverka), 54. Flek (Kverka). Rozhodčí: Děmura. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 19:65. Vhazování: 36:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Budapešť: Boraroš - Nedvěd, Dvořák M., Kubica, Kočubej - Nemeš, Kalináč, Glemba - Hardi, Dolnik, Csaniy - Priganc, Piačka, Daniška
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Šik, Dvořák T., Schusser, Chalupa, Kvapil, Troška - Flek, Kverka, Tomeček - Švec, Jurák, Kohout - Novák, Sýkora, Zadražil - Harkabus, Vrána, Csamango

Komentář k utkání

Karlovarští vykročili ze důležitými třemi body rázně a hned od začátku zápasu diktovali tempo hry. První várku střeleckých pokusů hostí ještě Boraroš pochytal, když se však v polovině šesté minuty naskytla hostům možnost přesilové hry 5 proti 3, skóre už se měnilo. Harkabusovu střelu domácí brankář ještě vyrazil, na následný pokus Jiřího Klimíčka byl již krátký. Hosté se i ve zbytku třetiny tlačili do zakončení, další branku ale nepřidali i přes obrovskou střeleckou převahu.

Do druhé třetiny opět vletěli hosté, hned po 15 vteřinách měl možnost trestného střílení Flek, ale neproměnil. O dvě minutky později si to už ale vynahradil a přidal druhou branku Západočechů. Domácí se však ještě dokázali vrátit do hry, když z ojedinělé akce překonal Habala v brance hostí Edmund Piačka, to se psala 32. minuta. Patriot po vstřelené brance dokázal srovnat hru, dobré šance pak měli i Daniška s Kubicou, na Habala ale nevyzráli. V poslední minutě měli energetici možnost si zahrát další přesilovou hru, kterou se sirénou oznamující konec třetiny proměnil ve třetí branku Adam Schusser.

Poslední část hry začala šancí Dolnika, ale jinak měli více ze hry opět hosté. To gólově potvrdil v 47. minutě Vojtěch Tomeček po souhře první karlovarské formace. O chvíli později dokonce nastřelili energetici tyč domácí branky, stav utkání se však měnil až koncem 54. minuty, kdy se podruhé v utkání prosadil Jakub Flek.