HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci si vyšlápli na plzeňské Indiány

SDO: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
V dalším domácím zápase narazili starší dorostenci na lídra tabulky z Plzně a po dobrém a bojovném výkonu mladí energetici toto utkání zvládli a vybojovali cenné vítězství. K tomu soustředěným výkonem přispěl i brankář Jan Harakal (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 19. kolo, čt 15.11.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Plzeň
3:1
0:1, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 55. Beránek (Bláha), 57. Priškin (Beránek), 60. Rubeš (Beránek) - 19. Hajšman (Polata). Rozhodčí: Hlinka - Šulo, Koskuba. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Karlovy Vary: Harakal - Šafář, Vaněk, Bláha, Priškin, Michálek, Rulík, Veverka (C) - Klíma, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Janáš, Hroch, Petrov, Osmík, Janata, Poljanyčka
Plzeň: Pacl - Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Prokop, Holý (C), Jakubec, Starý - Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Opava, Michel, Uhlík, Krliš, Hajšman, Sladký, Suchý

Komentář k utkání

Energetici vstoupili do utkání proti favoritovi výborně a hned po několika vteřinách mohli jít do vedení. Daniel Hroch ujel všem hráčům a řítil se sám na plzeňského brankáře, tomu udělal kličku, ale nedokázal zasunout puk do prázdné branky. V sedmé minutě si před branku domácích sjel Kristl, ale nedokázal trefit skákavý puk a stav utkání se stále neměnil. Ve čtrnácté minutě se po rychlé kombinaci ocitl sám před Paclem Marek Dimitrov, ale ani nadvakrát hostujícího brankáře nepřekonal. Poté začali tlačit hosté a dočkali se vedoucí branky. První dvě slibné šance nevyužil Prokop ani Michel,ale třetí už Martin Hajšman proměnil ve vedoucí branku. Ten si výborně najel před branku, dostal krásnou přihrávku a poslal puk za záda bezmocného Harakala.

Ve druhé třetině diktovali tempo hry mladíci z Plzně, kteří se dostali i do několika slibných šancí, ale žádnou nedokázali proměnit. Domácí hráči se soustředili hlavně na obranu a brankář Pacl neměl téměř žádnou práci. Po čtyřiceti minutách tak vedli Indiáni stále nejtěsnějším možným rozdílem.

Začátek třetí třetiny byl opatrný, ale stále měli více ze hry hosté z Plzně. Do první velké šance se ale dostal domácí Alexandr Molnár, který v padesáté minutě orazítkoval tyč hostující branky. O dvě minutky později mohl vyrovnat kapitán Veverka, ale z blízkosti plzeňského brankáře nepřekonal. O chvíli později mohl rozhodnout Vlček, ale v úniku Harakala nepřekonal. O dvě minutky později se před brankou hostů dobře zorientoval Ondřej Beránek, který překonal Pacla a vyrovnal. A o tři minutky později šli Energetici poprvé v zápase do vedení. Na brankovišti hostů se dostal k puku Jan Priškin, který nezaváhal a poslal puk za plzeňského brankáře. Poslední branku vstřelil domácí dvacet jedna vteřin před koncem duelu, když poslal puk do prázdné branky Tomáš Rubeš.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Na Plzeň jsme se připravovali, protože má v současné době zřejmě kvalitnější tým, než máme my. V tomto duelu jsme chtěli vycházet z precizní obrany, zvládat hru ve středním pásmu a počkat si na své příležitosti, a to se nám myslím dařilo. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil, byl aktivnější, ale byl jsme to v našem obranném pásmu zvládli velmi dobře. Ke konci zápasu přišly naše šance a my jsme moc rádi, že se nám podařilo toto utkání otočit a vyhrát. Pochválit bych chtěl celé mužstvo, protože si myslím, že všichni dnes podali výborný výkon.

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Vary s námi hrají tradičně velice urputně. Sice jsme vedli jedna nula, ale pak náš obránce udělal dvě hrubé chyby v obranném pásmu a soupeř nám dal rychle dva góly. My už nedokázali vyrovnat. Musím říct, že nejsme spokojení s hrou některých našich hráčů.

Fotogalerie