HC Energie Karlovy Vary

V Třinci uhrál starší dorost bod

St. dorost: HC Oceláři Třinec - HC Energie 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) Po páteční porážce v Ostravě předvedli starší dorostenci v Třinci disciplinovanější výkon podpořený navíc dobrým výkonem brankáře Jana Harakala (na snímku). Ten držel čisté konto až do poslední minuty prodloužení, kdy o osudu bezbrankového duelu rozhodl domácí Kasala. Karlovarští střelci vyšli zcela naprázdno.
Extraliga staršího dorostu, II.8, so 2.2.2013
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 65. Kasala (Bartoň). Rozhodčí: Libiger - Gančarčik, Mrákava. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 303. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 1:0.
Oceláři Třinec: Svoboda - Bartko, Bartoň, Cienciala, Heider, Stránský, Walaski, Zahradníček - M. Kovařčík, O. Kovařčík, Christov, Pěnčík, Kofroň, Škorpík, Trčka, Adámek, Kasala, Lorek, Poruba.
Karlovy Vary: Harakal - Beer, Vaněk, Binias, Michálek, Prachař, Priškin, Veverka - Klíma, Molnár, Rubeš, Hroch, Petrov, Osmík.

Komentář k utkání

Třinečtí starší dorostenci, kteří si drží průběžně první pozici s dosti velkým náskokem, nezačali utkání se sedmými Karlovy Vary zrovna nejlépe. Jakožto favoriti si domácí v úvodních minutách nedávali pozor na zadní vrátka a hosté se tak snadno dostávali do příležitostí, které však Varům pokaždé zmařila zeď ve třinecké bráně jménem Miroslav Svoboda.

V půli periody se hra pomalu začala vyrovnávat a gólové šance již byly k vidění na obou stranách. Zahradníčkova střela vyražená gólmanem hostů dopadla jen těsně vedle levé tyče a Osmík příklepem trefil přímo levou tyč třinecké brány.

Ani ve druhé periodě nezvedl žádný tým radostí ruce vzhůru v podobě vsítěné branky, ač se několik slibných situací zrodilo. Karlovy Vary nepropálily dorážky bezmocně ležícího Svobodu, na druhé straně zase o chvíli později zmařil obrovskou šanci Ondřej Kovařčík.

Z utkání se pomalu stávalo představení gólmanů, kteří dominovali v tomto klání dvou velmi vzdálených soupeřů. V závěru druhé třetiny měl však o něco více práce karlovarský Harakal, neboť Oceláři byli útočně při chuti a hostující brankář musel vytahovat jeden zákrok za druhým.

Ve třetí dvacetiminutovce mohli brzo vést Třinečtí. Bratři Kovařčíkové se totiž dostali do přečíslení, ve kterém Michal předložil před bránu puk Ondřejovi, a ten ve stoprocentní šanci nedokázal trefit puk přesně do odkryté části branky.

Čas plynul ve Werk - aréně jako voda a gólový efekt se stále nechtěl dostavit ani v závěru třetí dvacetiminutovky, kdy se Oceláři zvysoka snažili o výhru v základní hrací době, zatímco Vary se už do ničeho příliš netlačily a pohodlně dotáhly stav 0:0 až do prodloužení.

Během pětiminutového prodloužení hráli hráči pochopitelně opatrně, ale přece jen v poslední minutě padla branka. Lukáš Kasala pouhých 41 vteřin před případnými nájezdy trefil perfektně z pravého útočného kruhu pro vhazování pravý růžek karlovarské brány, a zařídil tak dvoubodový zisk třineckým Ocelářům.