HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci postoupili do finále!

St. dorost: HC Dukla Jihlava - HC Energie 3:4p (1:1, 0:2, 2:0 - 0:1)
Starší dorostenci Energie si parádní závěr sezony užijí až do samého konce. Po historickém postupu do semifinále přešli i přes Duklu Jihlava a ve finále narazí na lepšího z dvojice Třinec - Písek. Po dramatickém průběhu druhého utkání, kdy Energie v 60. minutě při power-play Dukly ztratila dvoubrankový náskok, rozhodl o postupu Západočechů Daniel Hroch.
Extraliga staršího dorostu, SF2, út 26.3.2013
Jihlava
Karlovy Vary
3:4p
1:1, 0:2, 2:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 10. Bambula, 60. Jícha (Dundáček, Bambula), 60. Mandát (Severa, Čermák) – 12. Beránek (Šafář, Jirušek), 27. Janata (Molnár), 31. Kohout (Beránek, Janata), 62. Hroch (Kohout, Priškin). Rozhodčí: Polák – Černý, Reich. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 442. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.
Jihlava: Svoboda – Půža, Dundáček, M. Mandát, Port, Žuček, Čermák – Anděl, Jícha, J. Mandát – Severa, Mahút, Bambula – Hubert, Beran, Balaštík – Hotař, Dvořák
Karlovy Vary: Harakal – Vaněk, Priškin, Michálek, Blaha, Dvořák, Veverka – Rubeš, Šafář, Gorčík – Beránek, Janata, Jirušek – Kohout, Hroch, Molnár

Komentář k utkání

Jihlava chtěla svému soupeři ze západu Čech oplatit před domácími fanoušky porážku z prvního utkání. Vstup do utkání vyšel domácím lépe, puk drželi častěji na hokejkách a ohrožovali Harakala. Po dvou faulech Varů měli domácí minutu a půl výhodu dvou mužů v poli, jenže i přesto, že obléhali hostujícího brankáře, nedokázali si vytvořit vážnější střeleckou příležitost.

Jihlava se dostala do vedení v 10. minutě, kdy Jiří Bambula svojí houževnatostí donutil k chybě hostujícího obránce, kterému odebral puk. Svůj samostatný nájezd zakončil přesně střelou nad lapačku, 1:0. Jenže hosté srovnali krok vzápětí. Nahození Šafáře zpracoval před Svobodou Ondřej Beránek a zasunul puk mezi betony domácího gólmana, 1:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měla Jihlava druhou možnost dvojnásobné početní výhody, tentokráte trvala 40 sekund. Ani tuto možnost však mladíci Dukly nevyužili. Na druhé straně trestali hosté, Jiří Janata vybruslil z rohu a střelou z úhlu zaskočil Svobodu, 1:2. Aby toho nebylo málo, další branku přidal Martin Kohout, který se zorientoval nejlépe v závaru před domácí brankou, 1:3.

Jihlavské mladíky, obdržené branky srazily. Hosté začali být lepším týmem, ale domácí Svoboda stále držel jiskřičku naděje. Vstup do závěrečné části hry byl lepší pro domácí celek, který se snažil vytvořit tlak ke vstřelení branky. Karlovy Vary však stále odolávaly. V poslední minutě však přišla smršť v podání Dukly, nejprve se nejlépe v brankovišti zorientoval Lukáš Jícha, 2:3.

A deset sekund před koncem základní hrací doby prokázal svůj důraz před Harakalem Jan Mandát, 3:3. Zápas tak i přes velké zklamání hostujících hráčů muselo jít do prodloužení. V něm byli šťastnější právě Karlovy Vary, které zásluhou Daniela Hrocha a jeho střely do pravého horního růžku, zvítězily 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Já musím v první řadě vyslovit obrovský kompliment a respekt k našemu soupeři. Byla to pro nás třetí série a narazili jsme zatím na nejtěžšího soupeře. V první třetině byla Jihlava aktivnější. Říkali jsme potom v šatně hráčům, že tímto stylem to dál nejde a musíme ze sebe setřást takovou tu nervozitu a strach z atmosféry, která tady byla, kdy přišlo hodně diváků. To se nám podařilo ale soupeř ve třetí třetině zmobilizoval všechny síly a klobou dolů před tím, co předvedl v power-play. Samozřejmě nám nebylo dobře, když jsme si tam sami dokopali tu třetí branku, a napadly nás myšlenky, že by to mohl být zlomový okamžik celé série. Nakonec jsme ale vyhráli a jsme za to hrozně rádi. Paradoxně Dan Hroch, který loni tady odtud v posledním zápase odešel se zraněním a skončil v nemocnici, tak dal rozhodující gól. Ale ještě jednou bych chtěl vyslovit obrovský respekt soupeři.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Ani za nepříznivého stavu jsme to nezabalili a de facto se hrálo až do poslední vteřiny. My jsme sice šťastně, ale přece vyrovnali a utkání dotáhli do prodloužení, ale tam se stala bohužel chybička. Soupeř potrestal každou naší chybu, stejně jako v Karlových Varech, kde jsme vyrobili dvě hloupé chyby a darovali mu dva góly. V první třetině jsme byli lepším týmem, ale ta skončila 1:1. Soupeř byl velice kvalitní a my jsme se snažili sekundovat do poslední chvíle. Myslím si, že se nám to dařilo a diváci, kteří tady byli, viděli výborný hokej z obou stran, dramatický až do samého závěru, bohužel se špatným koncem pro domácí. Já bych chtěl i přes porážku hráčům poděkovat, protože pracovali celou sezonu pracovali fantasticky. Tohle umístění, které jsme s týmem udělali, je pro mě neskutečná odměna za tu práci, kterou jsme tady celý ro k dělali. Diváci, kteří dneska přišli, vytvořili výbornou kulisu a já bych jim chtěl poděkovat, protože hráči to vycítili a myslím si, že hráli i pro ně.

Související články