HC Energie Karlovy Vary

Energie napravila dojem a zdolala Metallurg

Metallurg Novokuzněck - HC Energie 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Karlovarští hokejisté přidali na zodpovědnosti a sebevědomí v útoku a na turnaji v Ufě slaví první vítězství. Základ úspěchu nad Novokuzněckem položily branky Vachovce, Schussera a Zaťoviče (na snímku) a dobře pracující obrana společně s brankářem Habalem pak Rusům povolili už jen snížení. Náročný program Energii pokračuje středečním zápasem s Atlantem.
Příprava na sezonu, Turnaj Ufa, út 27.8.2013
Novokuzněck
Karlovy Vary
2:3
0:1, 0:2, 2:0
Dodatečné samostatné nájezdy: 0:2 (Hruška, Koblasa). Branky a nahrávky: 49. Achmedov (Jemelin), 58. Zjuzjakin (Achmetov, Jemelin) – 7. Vachovec (Koblasa), 22. Schusser (Kverka, Doležal), 28. Zaťovič (M. Rohan). Rozhodčí: Kuljov, Kadirov - Tomilov, Potanov. Vyloučení: 7:2. Bez využití. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Novokuzněck: Ložkin (od 28. Sorokin) – Giroux, Kanarskij, Aksjoněnko, Kapotov, Martinov, Černov, Korabejnikov, Didikin – Kurepanov, Zjuzjakin, Antilla, McLean, Achmetov, Jemelin, Valujskij, Turukin, Galimov, Kosourov, Starcev, Garejev, Michajlov, Nazarov
Karlovy Vary: Habal – Kubka, Parýzek, J. Látal, Drtina, Gulaši, Schusser, Grman, M. Rohan – Koblasa, Hruška, Vachovec, Vlach, Zaťovič, Kverka, Dlouhý, Balán, Hovorka, Doležal, T. Rohan, Flek

Komentář k utkání

Energetici nastoupili do druhé bitvy na turnaji v Ufě jako vyměnění. Soupeře z Novokuzněcku dokázali hned na začátku duelu zatlačit důrazem, zodpovědnější obranou i efektivitou v zakončení. Hned po šesti minutách šli zaslouženě do vedení. Michal Vachovec si v rychlém protiútoku udělal prostot ke střele a prudkým projektilem trefil přesně ke vzdálenější tyči. Nadějně si v úvodní třetině počínali také Hovorka a Doležal. Oba měli dobré pozice ke střele, brankář Ložkin se ovšem zahanbit nenechal.

Kouzlit musel na druhé straně také Habal, který čelil spíše střelám ze střední vzdálenosti. Hned po přestávce Karlovarští soupeři odskočili. Prozatím svou životní ránu vypustil na branku Adam Schusser. Tvrdá střela příklepem se odrazila od horní tyčky do sítě. Ještě do poloviny střetnutí navyšoval Martin Zaťovič. Toho do úniku poslal dlouhým pasem Martin Rohan. Karlovarský kapitán byl tísněn, ale opakovanou střelou se dokázal prosadit.

Hezkou kombinací se prezentovali Doležal s Kverkou, prudce střílel Balán nebo Michal Vachovec. Sorokin, který dostal po třetím inkasovaném gólu přednost, ovšem odolával. Od poloviny zápasu se musel pořádně činit také doposud bezchybný Habal. Skvěle ustál tři dorážky Kurepanova z brankoviště, Galimov střílel jen těsně vedle.

Jedovatým útokům Novokuzněcku nemohl pohotový Habal čelit do nekonečna. Ve 49. minutě výborně ukryl svou střelu za clonící hráče Rafael Achmetov. Energetici byli dále v problémech. Habal lapil svižnou střelu Zjuzjakina a stihl se rychle přesunout též proti Strarcevově zakončení Turukinovy akce.

Přesně 150 vteřin před sirénou už to bylo jen o gól. Z hromady okolo brankoviště vypadnul puk přímo na hůl Maxima Zjuzjakina. Ruský forvard měl práci snadnou, pouze dorazil kotouč do nechráněné klece. Energii závěr hodně usnadnila nekázeň soupeře, který se nechal za faul v útočném pásmu zbytečně vyloučit. S výjimkou zmatků v posledních vteřinách si Západočeši konec duelu nenechali znepříjemnit. Vítězství je pro ně zaslouženým povzbuzením po předchozím jasném souboji s Ufou.

Karlovým Varům se vydařily i dodatečné samostatné nájezdy, v nichž skóroval Radim Hruška s Koblasou. Na druhé straně byl Habal bezchybný.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 27.8.2013

Adam Schusser: První gól nás uklidnil