HC Energie Karlovy Vary

Junioři berou bod, Čechov vyhrál nájezdy

MHL: HC Energie - Ruští Rytíři 2:3 sn. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0) Druhé letošní MHL v KV Areně rozhodovaly až poslední minuty. Mladíci z Čechova dokázali ještě v první třetině vyrovnat rychlou branku Kohouta, ve třetí třetině se sami ujali vedení a bod musel pro Energii zachraňovat až Juraj Bezúch (na snímku). Rozuzlení přinesly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté.
MHL, 7. kolo, so 21.9.2013
Karlovy Vary
Čechov
2:3sn
1:1, 0:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 1. Kohout (Tomeček), 58. Bezúch (Vachutka, Kvapil) – 16. Kolyčev (Chochlov), 45. Švec-Rogovoj, rozh. náj. Glotov. Rozhodčí: Michajevič – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 321. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:3.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Kvapil, Dvořák, Šafář, Bahounek, Škvor, Šimek, Troška – Tomeček, Beránek, Bezúch, Gríger, Csamangó, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Osmík
Čechov: Ivančik – Perminov, Kondrašov, Chochlov, Geraščenko, Glotov, Zigurds Podzinš, Vereščagin – Dikušin, Žarkov, Ivanov, Korystin, Haralds Podzinš, Kolyčev, Kljauzov, Makarenko, Švec-Rogovoj, Šackij, Šipilov, Osopiv, Ivanov

Komentář k utkání

Lepší start do utkání si energetici snad přát nemohli. Už po 32 sekundách přepsal skóre Martin Kohout, který zblízka prostřelil Ivančika. Domácí pak ještě několik střídání diktovali tempo, ale hokejistům Čechova se postupně dařilo vyrovnávat hru a držet energetiky daleko od branky. Další gólová situace tak přišla až v minutě patnácté, kdy po karlovarském přečíslení a střele Grígera poskakoval puk na brankové čáře. Vzápětí se tak poprvé prosadili hosté. Držení Kečkeše po půlminutě přesilové hry potrestal Jevgenij Kolyčev. Pohledná první třetina tak skončila nerozhodně 1:1.

Úvod druhé periody přinesl několik nepřesností a několik centimetrů chybělo i ve 25. minutě, kdy Csamangó svou individuální akci zkusil ještě vyšperkovat nahrávkou na Beránka u druhé tyče. Pohledné kombinace pak nepřinesly ani dvě přesilové hry Energie, Rusové dokázali oslabení po faulech Kolyčeva a Vereščegina bránit poměrně s přehledem. Ani jeden z celků toho příliš nevymyslel ani při hře v plném počtu, a do kabin se proto šlo za nezměněného stavu.

Přestávka hru Energie oživila, její tlak v úvodu třetí třetiny však k vedoucí brance nevedl. Naopak, ve 45. minutě domácí zaspali při hře ve čtyřech, pustili soupeře do přečíslení a Arťom Švec-Rogovoj poslal bekhendem do vedení hosty. Karlovarským nešla upřít snaha, za stavu 1:2 ještě zvýšili obrátky, ale po faulu Dvořáka se od 51. minuty museli bránit. V oslabení ujeli do přečíslení Gríger a Tomeček, přesného zakončení se však nedočkali. Zasloužené vyrovnání však přece jen přišlo. V přesilové hře puk po ose Kvapil – Vachutka doputoval na hůl Juraje Bezúcha, který v čase 57:26 poslal zápas do prodloužení.

V něm byli druhému bodu blíže energetici i díky přesilové hře, kterou si přenesli ze závěru třetí třetiny. Kouč Mariška si vybral oddechový čas, v největší šanci však Tomečka vychytal Ivančik. A brankář Čechova nakonec svému týmu vychytal vítězství. V samostatných nájezdech jej překonal jen Bezúch, zatímco na druhé straně byli úspěšní Vereščagin a Nikita Glotov. Ruští Rytíři si tak domů odváží dva body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V prvé řadě bych chtěl říci, že nám chybělo osm až devět hráčů ze základního kádru. Dnes jsme mohli získat bodů víc, pokud bychom disponovali větším důrazem a také tlakem do brány. Nabádali jsme hráče, aby v rozhodujících chvílích víc stříleli, ale bohužel si ještě pořád dopřáváme v těchto momentech o jednu či dvě kličky navíc. Potom jsme v koncovce málo produktivní, a soupeři nás trestají z každé naší individuální chyby. Utkání jsme dotáhli, za což jsme rádi, ale opět byl soupeř lepší v dovednostní soutěži na konci.

Fotogalerie