HC Energie Karlovy Vary

Rudá armáda na druhý pokus dobyla KV Arenu

MHL: HC Energie - Rudá Armáda 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Domácí odveta s juniorkou CSKA Vlčí smečce nevyšla. Bez kapitána Fleka a střelce Juraje Bezúcha nemohli energetici v utkání plném vyloučení dlouho najít recept na brankáře Treťjaka. Trefa Davida Grígera v 56. minutě snížila pouze na 1:2, k vyrovnání už se ale domácí nedostali a v samém závěru navíc potřetí inkasovali. V programu MHL nyní mají dvojzápasy ve Voskresensku a Mytišči.
MHL, 12. kolo, čt 10.10.2013
Karlovy Vary
Rudá Armáda
1:3
0:0, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 56. Gríger (Kečkeš, Kvapil) – 42. Timirjov (Mamin, Ogijenko), 49. Timirjov (Mamin), 60. Šiksatdarov (Kaštanov). Rozhodčí: Děmura – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 440. Střely na branku: 25:26. Vyhraná vhazování: 41:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil (A), Škvor – Dvořák, Kečkeš – Šimek, Troška – Bahounek – Gorčík, Vrána (C), Tomeček – Harkabus (A), Gríger, Kohout – Beránek, Táborský, Vachutka – Krliš, Zadražil, Csamangó
Rudá Armáda: Treťjak – Ogijenko, Mjačev, Makkajev (C), Voronkov, Vorobjov, Blažijevskij – Prochorov, Kovaleskij, Masljuk, Silajev, Karnauchov (A), Šiksatdarov, Mamin, Kaštanov, Šarov (A), Světlakov, Timirjov, Podlubošnov, Kuzmenko, Bojko

Komentář k utkání

Vstup do utkání měli od samého začátku lepší domácí a vytvářeli si řadu šancí. Jedna z nejvýraznější přišla ve 12. minutě, kdy se vedle Treťjaka ocitl na levé tyči Gríger, který ale nedokázal z bekhendu zvednout kotouč a poslal ho pouze do prostoru za brankou. Další šanci přidal v 15. minutě Troška, když jeho tvrdá rána od modré čáry orazítkovala levou tyč brankové konstrukce. O minutu později si tatáž formace dokázala vytvořit tlak přímo před Treťjakem. Ale ani tři dorážky mířící ze všech stran neskončily za zády vnuka ruské legendy. Minutu před koncem periody se do šance dostal na druhé straně Timirjov. Avšak nedokázal překonat ze střely z první připraveného Honzíka. Skóre tak zůstalo po první třetině bezbrankové.

Ve druhé třetině se celkově přitvrdilo, což vedlo k řadě vyloučení. Do první větší šance se i přes zkvalitnění hry ze strany hostů dostali opět domácí.Ve 25. minutě Krliš tečoval kotouč vypálený od modré, pouze však do Treťjakem nastaveného betonu. Na druhé straně se o tři minuty později dostal před brankou do šance Mamin, který si ale nedokázal zpracovat kotouč ke střele. Ani na konci 28. minuty nepřišla gólová podívaná. Za to ale přišla řada vyloučení a početních výhod. Celkem osm vyloučení za potyčky v brankovištích a jiných menších trestů kýžené branky nepřineslo. Mužstva totiž při svých oslabení velice dobře bránila. Přesto za zmínku stojí kombinace vedená Harkabusem, který prověřil střelecky Treťjaka a následně připravil střelu Kvapilovi, který brankáři hostí nadělal velké problémy. I po druhé třetině odcházely týmy do šaten za stavu 0:0.

Do třetí třetiny vstoupil aktivněji hosté. Z toho vyplynula i první trefa utkání, která přišla ve 43. minutě po úniku Alexandra Timirjova. Ruský útočník přesprintoval dvě pásma, dostal se až před Honzíka, který na prudkou střelu švihem neměl nárok. Domácím se ale naskytla brzy šance vyrovnat. V 46. byl vyloučen Podlubošnov za podražení. Početní výhodu však domácí nevyužili a dokonce dovolili hráčům CSKA vytvořit si šance v oslabení. Nabuzený soupeř zanedlouho přidal druhou branku. Ve 49. minutě to byl opět Alexandr Timirjov, který stál na konci akce tři na dva. Podobně jako u první branky propálil Honzíka zcela nekompromisně. Domácím se s blížícím se koncem třetiny dařilo dostávat soupeře pod tlak, což se jim také konečně vyplatilo. Po nahrávce na modrou od Kečkeše se David Gríger dostal za obranu hostů a švihem zápěstím propálil Treťjaka! V poslední minutě utkání si však hosté své vítězství pojistili. Po brejku tři na jednoho vystřelil z mezikruží v nájezdu Ildar Šiksatdarov a upravil na konečných 1:3.

Fotogalerie