HC Energie Karlovy Vary

V odvetě o vítězi rozhodly až nájezdy, dva body bere Balašicha

MHL: HC Energie - HK MVD Balašicha 6:7 po sn (3:1, 1:1, 2:4 - 0:0)
Hráči Vlčí smečky chtěli do odvetného utkání vstoupit jako den předtím, kdy naplno bodovali. Hráči Balašichy se ale z prohry v prvním utkání dokázali oklepat a dokonce odvetu mladým hráčům Energie i pořádně znepříjemnit. Samotné střetnutí se rozhodlo následně až na samostatné nájezdy.
MHL, 18. kolo, čt 24.10.2013, KV Arena, Karlovy Vary
Karlovy Vary
HK MVD
6:7sn
3:1, 1:1, 2:4 - 0:0
Branky a nahrávky: 7. Tomeček (Kečkeš, Gorčík), 12. Vrána (Tomeček, Harkabus), 15. Csamangó (Harkabus), 35. Krliš (Vachutka), 45. Vrána (Troška, Tomeček), 48. Vachutka (Rubeš, Fečo) - 12. Jefremov (Makljukov), 33. Ali-Zadě (Sidljarov, Birjukin), 44. Fjodorov (Šipov, Ďjačenko), 48. Ilin (Prochorov, Nikolajev), 54. Makljukov (Ilin, Prochorov), 58. Nikolajev (Ilin, Prochorov), rozh. sam. nájezd Prochorov. Rozhodčí: Nosov - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:3, navíc Lypkan (MVD) 5 min. + DKU. Využití: 1:2. Diváci: 220. Střely na branku: 37:34. Vyhraná vhazování: 31:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:6 - 6:7.
Karlovy Vary: Fečo (Honzík) – Troška, Škvor, Dvořák, Adam, Šafář, Kečkeš, Bahounek, Šimek – Gorčík, Vrána, Tomeček – Harkabus, Gríger, Rubeš – Zadražil, Táborský, Vachutka – Krliš, Osmík, Csamangó
HK MVD: Bočarov (Kornjakov) – Kobelev, Lesnikov, Jermošenko, Kuzněcov, Makljukov, Lypkaň, Grjazev – Djačenko, Nikolajev, Uvarov, Ali-Zadě, Ilin, Prochorov, Bojčuk, Jefremov, Sidljarov, Fjodorov, Birjukin, Markovin, Šipov

Komentář k utkání

Úvod odvetného utkání přinesl aktivní hru na obou stranách. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou a přinášela mnoho šancí a zajímavých okamžiků. Skóre otevřel už v osmé minutě Vojtěch Tomeček, kdy z dorážky uklidil kotouč do odkryté brány. Domácí začali soupeře přehrávat a dostávali se do dalších šancí. Ve dvanácté minutě se v přesilové hře prosadil Lukáš Vrána , kdy díky svému důrazu u brankoviště překonal Bočarova. O šestnáct vteřin později však po nedůsledném pokrytí hráčů prostřelil od modré čáry hostující Fjodorov vše, co mu stálo v cestě. Definitivní tečku za povedenou první třetinou udělal Štěpán Csamango, který po krásné individuální akci zvýšil na 3:1 pro domácí.

Druhá třetina přinesla podobný obraz hry. Domácí měli převahu, ale v zakončení spíše smůlu. To hostům ke snížení náskoku domácích stačila jedna větší šance, kterou využil ve třiatřicáté minutě hostující Arian Ali-Zadě. Energetici však stále pokračovali v aktivní hře a odměnou jim byl čtvrtý gól, který vsítil v pětatřicáté minutě při přečíslení dva na jednoho Václav Krliš. V šestatřicáté minutě si počínal nedovoleně jeden z hráču Balašichy na polovině hřiště, kde se srazil s domácím Harkabusem, který zůstal bezvládně ležet na ledě. Hostující Lypkaň inkasoval za zákrok do oblasti hlavy a krku trest do konce utkání, ale energetici následnou pětiminutovou přesilovou hru nedokázali potrestat.

V závěrečné periodě se nám rozsypal gólový pytel na obou stranách. Oba týmy i po čtyřiceti minutách předváděli velice aktivní a rychlý hokej. Nejprve ve čtyřiačtyřicáté minutě snižoval na rozdíl jedné branky hostující Fjodorov, ale následně vrátil dvoubrankové vedení domácím Lukáš Vrána. Domácí v osmačtyřicáté minutě přidali šestý gól a to bylo ve třetí třetině z jejich strany vše, protože pak už úřadovali hosté, kteří do konce třetiny třemi brankami skóre zápasu srovnali, a poslali tak zápas do prodloužení, ve kterém měli domácí mnoho šancí. Přesto žádnou z šancí nepřetavili ve vítěznou trefu. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů, kde byli úspěšnější hosté, když jediný nájezd proměnil Alexej Prochorov a Balašicha si tak z druhého zápasu odváží domů dva body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme zklamáni. Ztratili jsme dva body, i když jsme měli zápas velice dobře rozehraný. Musím přiznat, že jsme nebyli v utkání lepší, ale dokázali jsme se dostat do vedení a měli štěstí v koncovce. Byla pouze otázka času, kdy se kvalita soupeře projeví. Bohužel musím podotknout, že někteří klíčoví hráči nehráli na sto procent pro tým, jak jsme si představovali. Nejsme jednoduše s nimi spokojeni. Každopádně jsme měli zápas, ve kterém vedeme o tři branky, dovést do vítězného konce.

Fotogalerie

Související články