HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka přehrála i Rigu

MHL: HC Energie - HK Riga 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Ve středu večer se mladíci Energie utkali s vrstevníky z hlavního města Lotyšska. O vítězství nad velmi kvalitním soupeřem rozhodly především tři body kapitána Jakuba Fleka, který si připsal dvě branky a asistenci. Vlčí smečka tak dál sbírá cenné body, vyhrála již podeváté v řadě.
MHL, 33. kolo, st 8.1.2014
Karlovy Vary
HK Riga
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Flek, 35. Vachutka (Gorčík), 42. Flek (Tomeček), 50. Šimek (Flek) – 33. Opulskis (Škuratovs), 56. Siksnis (Ševčenko) . Rozhodčí: Lavrentěv – Komárek, Ondráček . Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 650. Střely na branku: . Průběh utkání:1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Karlovy Vary: Honzík (Frček) – Kečkeš, Dvořák, Šafář, Horvath, Bahounek, Škvor, Šimek, Troška – Tomeček, Flek "C", Beránek, Gríger, Táborský, Harkabus, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Krliš, Zadražil
HK Riga: Cimermanis (Grinfogels) – Grinbergs, Neimanis, Rosinskis, Dembickis, Siksna, Škuratovs, Lispberg – Mazurs-Mago, Kurmis, Siksnis, Ignatovičs, Ševčenko, Abols, Batna, Opulskis, Galoha, Sarkanis, Maslovskis, Ozolinš

Komentář k utkání

Vlčí smečka začala utkání mnohem lépe. Již po dvaceti odehraných sekundách hry si kapitán Jakub Flek vybruslil z rohu a prosadil se krásnou střelou pod horní tyč Cimermanisovy brankové konstrukce. Následně byla domácímu týmu nabídnuta přesilová hra, která ale ovoce v podobě střeleného gólu nepřinesla. Energie ale byla ale i nadále aktivnější, do šance se dostal například Vojtěch Tomeček, který se proháčkoval přes obranu hostí a zakončil. Jeho pokus ale hostující brankář vyrazil maskou. V první části si i hosté vyzkoušeli, jaké to je, hrát na ledě ve vyšším počtu než soupeř, ale branka již k vidění nebyla.

Do KV Areny zamířilo na utkání proti lotyšskému týmu značné množství fanoušků, celkem jich bylo 650. V polovině druhé třetiny se do menšího pěstního souboje pustili hráči obou týmů. Za domácí energetiky to byl Tomáš Dvořák, za hosty se bil Edgask Opulskis. Rozhodčí oběma aktérům boxerského souboje nadělil dvojité menší tresty za hrubost. O pár sekund později byli diváci svědky dalšího souboje, po kterém se na hanbě ocitli celkem tři hráči obou mužstev.

Branky ale začaly padat, až když byla trestná lavice prázdná. Hříšník Edgars Opulskis pouze nahazoval puk do útočného pásma, ale po chybě brankáře Honzíka skončil kotouč v síti. O dvě minuty později ale vrátil Energii vedení Daniel Vachutka, který dostal od Gorčíka parádní přihrávku, kterou skvěle zužitkoval pěknou střelou z mezikruží mezi betony. Za zmínku ještě stojí faul Patriksa Škuratovse, který po střetnutí s Tomášem Harkabusem dostal trest do konce utkání.

Třetí perioda tedy začala za stavu 2:1 pro domácí, tento stav ale neměl dlouhé trvání. Jakub Flek totiž předvedl neuvěřitelnou technickou podívanou. Nejprve se kličkou dostal skrz obranu hostí, a poté krásnou bekhendovou kličkou zakončil. Karlovy Vary si i nadále vytvářely na ledě více prostoru a také více brankových příležitostí. V padesáté minutě navýšil skóre po asistenci Jakuba Fleka Denis Šimek, který se trefil dělovkou pod horní tyč. Čtyři minuty před koncem utkání se trefil Andris Siiksnis, který se trefil Davidu Honzíkovi mezi betony

Vypadalo to na poměrně hladké vítězství, ale minutu před sirénou bylo po faulu na Edgarse Kurmise nařízenou trestné střílení. Sám postižený zkusil forhendovou kličku, ale domácí muž s maskou mu včas vypíchl kotouč. Vlčí smečka tak zvítězila 4:2, a prodloužila šňůru vyhraných utkání. Proti Rize to bylo podeváté v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Riga potvrdila, že je to tým s mezinárodními zkušenostmi, v jejich týmu hraje spousta hráčů z reprezentace. Začátek byl od nás vynikající, poté nás trochu rozhodily přesilové hry, které nám moc nesvědčily. Vypadli jsme z tempa, ale jsem velice potěšen, že jsme dokázali získat tři body. Také jsem velice rád, že se šňůra našich vítězných utkání protáhla na devět zápasů. V pátek nás ale také čeká silný soupeř, uděláme maximum pro to, abychom tuto šňůru prodloužili.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | út 7.1.2014

Do KV Areny míří junioři z Pobaltí