HC Energie Karlovy Vary

Juniorka doma řádila a Chimiku nadělila sedmičku


MHL: HC Energie Karlovy Vary - MHK Chimik Voskresensk 7:0 (4:0, 2:0, 1:0)
Čtvrteční podvečer se nesl ve znamení dalšího domácího zápasu karlovarské juniorky. Po dvojzápase s Moskvou je čekal soupeř o něco menší kvality, MHK Voskresensk. Už před zápasem byla Vlčí smečka pasována do role favorita a v průběhu zápasu to také potvrdila. Třemi body se blýskl útočník číslo 23, Daniel Vachutka.
MHL, 37. kolo, čt 23.1.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Voskresensk
7:0
4:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. Beránek (Kohout), 10. Harkabus (Zadražil, Gorčík), 11. Dvořák (Troška, Vachutka), 18. Horvath (Vachutka), 37. Gríger, 40. Šimek (Vachutka, Flek), 58. Tomeček (Dvořák). Rozhodčí: Nosov - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3 - 7. Využití: 2 - 0. Diváci: 550. Střely na branku: 42 - 19. Průběh utkání: 7:0.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Dvořák (A), Šafář, Horvath, Bahounek, Šimek, Troška – Tomeček, Flek (C), Beránek – Gríger, Táborský, Koblasa – Harkabus, Vachutka, Kohout – Vrána (A), Gorčík, Zadražil
Voskresensk: Jakubovskij (21. Olenič) – Rodionov, Solovjov, Zimin, Leonov, Šulev, Stěpanov – Ignatěv, Mozgaljov, Smirnov, Kulakov, Vasiljev, Lovjagin, Lavreckij, Gaglojev, Šamolin, Gorbenko, Komlev, Chilčenko, Sokolov, Burmistrov

Komentář k utkání

Energetici na soupeře vlétli ve velkém stylu, po pár vteřinách se do palebné pozice dostal Daniel Vachutka, avšak Jakubovskij touš za svá záda nepustil. Poté už se ale s brankami roztrhl pytel. V osmé minutě našel Kohout před bránou nikým nehlídaného Ondřeje Beránka, který puk pohotově zasunul mezi brankářovy betony. Pětaosmdesát vteřin stačilo Vlčí smečce na vstřelení druhé branky, neobsazený Tomáš Harkabus dorážel puk v poklidu za Jakubského. Domácí poté dostali možnost první přesilové hry, kterou po minutě zásluhou Tomáše Dvořáka zužitkovali. Energii ani třígólový náskok nestačil a do konce první periody vsítila ještě jednu branku. Vachutka lehce nahodil na bránu a Peter Horvath bekhendovou střelou rozvlnil síť.

Do druhé periody jakoby nastoupil úplně jiný Voskresensk, včetně jiného brankáře. Jakubského místo mezi třemi tyčemi nahradil Andrej Olenič. Své umění mohl předvést i domácí brankář David Honzík, jehož hosté několikrát zaměstnali. Až do sedmatřicáté minuty byla hra vyrovnaná, poté ale začala opět úřadovat domácí Vlčí smečka. Velkou chybu si připsal na své konto právě Olenič, jenž si za svá záda srazil nahození Davida Grígera a Energie rázem vedla o pět branek. Jak se stalo už v první třetině, domácí byli po vstřelené brance na koni a jejich tlak přinesl ovoce. Osmadvacet vteřin před koncem druhé třetiny se k puku postavil Denis Šimek a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Do šaten se tak šlo za stavu 6:0 pro energetiky.

Třetí třetina se odehrávala v podobném stylu, jako třetina druhá. Zpočátku byla ovlivněna vyloučeními, jichž padlo hned několik. Ani jeden tým ale nabídnuté přesilové hry nevyužil a skóre se prozatím neměnilo. Přibližně ve třiapadesáté minutě si energetici vytvořili tutovou šanci. Vachutka zavezl kotouč do útočné třetiny, nabil Flekovi na střelu, ten se ale neprosadil. Karlovarští se ale nevzdali a snažili se dorazit touš mezi tři tyče, Olenič však předvedl několik parádních zákroků a neinkasoval. To se ale změnilo přibližně tři minuty před koncem, když se Vojtěch Tomeček prokličkoval přes střední pásmo a bekhendem vsítil sedmou branku Vlčí smečky. To už bylo ze čtvrtečního zápasu vše, Energie si na své konto připsala další tři body a započala další sérii výher.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli, jelikož před námi nestál vůbec jednoduchý soupeř. Dát sedm gólů a udržet nulu dozadu je pro nás velice cenné a hráčům jsem za tento výkon poděkoval. Pochvalu si zaslouží všichni.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 23.1.2014

Daniel Vachutka: Daří se nám teď všechno

Preview k zápasu | st 22.1.2014

Junioři přivítají v KV Areně Chimik a Atlant