HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka přestřílela Salzburg a bere další tři body

MHL: HC Energie - EC Red Bull Salzburg 7:3 (2:1, 1:0, 4:2)
Junioři dnes sehráli domácí zápas s rakouským soupeřem ze Salzburgu. Byli aktivnějším a lepším týmem po celý zápas a po druhé třetině vedli 3:1. O všem však rozhodovala až ta třetí, ve které padlo šest branek. I závěrečnou třetinu Vlčí smečka zvládla a bere tak další tři body. Odveta je na programu v pátek od 18:00.
MHL, 49. kolo, čt 20.2.2014
Karlovy Vary
Salzburg
7:3
2:1, 1:0, 4:2
Branky a nahrávky: 18. Flek (Troška), 18. Beránek, 35. Vrána (Gorčík), 42. Flek (Vrána), 50. Fronk (Dvořák), 53. Kečkeš (Gríger, Fronk), 56. Gríger (Fronk, Hroch) - 17. Friman (Kalan), 44. Schettina (Pavlu, Polata), 57. Friman (Orsagh). Rozhodčí: Anton Děmura – Vít Komárek, Jiří Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 350. Střely na branku: 50:15. Vhazování: 27:37. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil (A), Škvor, Dvořák, Šafář, Troška, Horvath, Kečkeš – Flek (C), Vrána (A), Gorčík – Harkabus, Zadražil, Kohout – Gríger, Hroch, Fronk – Beránek, Osmík, Vachutka
Salzburg: Karjalainen – Zauner, Pýcha, Linder, Logar, Polata, Mayrhauser, Orsagh – Hochkofler, Kallan, Valli – Ahoniemi, Obrist, Winkler – Pavlu, Schettina, Pöck – Friman, Fuhrer

Komentář k utkání

V první třetině byli aktivnější domácí hráči, kteří se však dostávali jen zřídka do dobrých šancí. Nakonec z toho vytěžil Salzburg, který se postaral o první gól zápasu. Po chybě energetiků v útočné třetině se do protiútoku dostali Luka Kalan a Nico Friman. Druhý jmenovaný byl tak prvním v zápasu, kdo dokázal puk dostat za Honzíkova záda. Tím odstartoval gólovou přehlídku v závěru třetiny. Během minuty se totiž prosadili ještě dva karlovarští hráči. Nejprve využil následující početní výhody dorážkou po Dvořákově střele od modré Jakub Flek. Za patnáct sekund vybojoval kotouč ve vlastním obranném pásmu Ondřej Beránek, který v závěru své výborné sólové akce přes celé hřiště, zasunul puk do Karjalainenovy svatyně. Minutu a čtyři sekundy trvalo domácím než otočili průběh zápasu a zapříčinili tak, že do šaten odcházeli šťastněji.

Ve druhé třetině oba celky polevily a její první polovinu až na výjimku přesilových her strávili hráči za Honzíkovou brankou při soubojích o puk. To se pro její druhou polovinu změnilo, ale moc šancí k vidění stejně nebylo, spíše žádné. Nakonec se se štěstím trefil Lukáš Vrána, který spíše jen z levého kruhu nahazoval na Karjalainenovu branku. Energetici si tak zajistil pro závěrečnou třetinu dvoubrankové vedení.

Ve třetí třetině se strhly gólové hody. Oba celky do ní naskočily daleko aktivněji a zápas tak nabral na pořádných otáčkách. Nejprve zvýšil svým druhým gólem v utkání a opět v přesilové hře Jakub Flek. Netrvalo však dlouho a hosté opět snížili. Kevin Schettina sotva přejel přes modrou čáru a hned zápěstím pálil přímo mezi Honzíkovu vyrážečku a beton. To pravé šílenství však začalo až o chvíli později, když nejprve Jiří Fronk tečoval Dvořákovu střelu přes Karjalainenovo rameno za jeho záda. Poté přihrál David Gríger na gól od modré čáry Martinu Kečkešovi, který neměl díky jeho clonění před brankářem žádný problém prostřelit. A za pár minut tentýž muž, David Gríger, vstřelil další gól na 7:2. Poslední gól utkání však zaznamenali hosté. Byl téměř totožný s jejich druhým gólem. S pouhým rozdílem střelce, tím byl v tomto případě už podruhé v zápase Nico Friman. Energetici zvládli i třetí třetinu a zaslouženě berou tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme rádi za každé vítězství v téhle těžké soutěži s kvalitními soupeři. Myslím si, že ten výsledek je trochu zkreslující, protože hra byla hodně vyrovnaná. Ze začátku jsme se nemohli pořádně trefit do brány, ale jsem rád, že se to po druhé třetině zlepšilo a potom jsme se dokázali prosadit i do koncovky. Škoda, že jsme dostali ke konci zápasu dva nešťastné góly. Celkově si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou a hráčům za dnešní výkon patří poděkování.

Fotogalerie