HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci devíti góly zostudili Ústí

SD: HC Energie – Ústečtí Lvi 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
Mladíci Energie ukázali, jakou mají útočnou sílu, když soupeři nedali žádnou šanci, a rozstřileli ho devíti brankami. Zápas ozdobil třemi góly Václav Krliš, který opět ukázal, jak je pro Energii platným hráčem.
Extraliga staršího dorostu, 19. kolo, pá 25.10.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Ústí n. L.
9:0
3:0, 2:0, 4:0
Branky a nahrávky: 3. Bahounek, 14. Soudský (Adam), 15. Krliš (Rubeš, Janata), 29. Osmík (Bahounek, Janata), 40. Janata (Dimitrov, Adam), 43. Krliš (Osmík), 45. Rubeš (Trapl), 46. Krliš, 59. Osmík (Krliš, Janata). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Maloušek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 57:21. Průběh utkání: 9:0.
Karlovy Vary: Harakal – Bahounek, Binias, Adam, Soudský, Rulík , Beer – Rubeš, Janata, Krliš, Čejka, Osmík, Trapl, Čupa, Dimitrov, Nguyen, Hubáček
Ústí n. L.: Zvědělík – Hucek, Loukota, Melichar, Michajličenko – Zdvořáček, Navarra, Kopta, Tůma, Amirov, Kašek, Rubeš, Koval, Drha, Ozom, Techl

Komentář k utkání

V rámci 19. kola RAKO Extraligy staršího dorostu se v KV areně představila domácí HC Energie Karlovy Vary, jejímž hostem byli Ústečtí Lvi. Favoritem byli z velké části domácí, kteří měli na kontě 9 výher s celkovým počtem 28 bodů, zatímco hosté z Ústí si v dosavadním ročníku připsali pouze 4 výhry.

Kdo je favorit, se ukázalo hned z úvodu zápasu, když ve třetí minutě po krásné akci David Bahounek otevřel skóre utkání. Od prvních minut byli také hosté častěji vylučovaným týmem a to se jim zle vymstilo, když první přesilovku zápasu využil Robin Soudský, a ihned po něm skóroval také Václav Krliš. To už bylo na hosty moc a vypadalo, že po zbytek utkání budou spíše bránit.

Druhá perioda začala podobně jako první, energetici měli velkou převahu, a brzy se také prosadili. V oslabení se bekhendem trefil Martin Osmík, a tím začala exhibice domácích! Energetici se stále tlačili do zakončení, a ke konci třetiny si mohli udělat pátý zářez na pažbě. Po rychlém brejku se prosadil Jiří Janata, a do kabin se tak šlo za rozhodnutého stavu.

Třetí třetina přinesla další gólové hody. Během 3 minut a 17 vteřin přidali domácí další tři góly. Po chybě hostů se ke kotouči dostal Osmík, který nesobecky přihrál Václavu Krlišovi, a ten vsítil šestou branku zápasu! Obrana hostů nevěděla kam dřív skočit, a než se rozkoukala, Tomáš Rubeš přidal sedmou branku. Hvězdou třetí třetiny a zápasu se po pár vteřinách stal Krliš, který přidal další branku a dokonal tím hattrick.

Domácí se stále tlačili kupředu, v cestě jim však stál Robin Zvědělík, který ačkoliv osmkrát inkasoval, stále předváděl parádní zákroky. Karlovarští hráli ke konci zápasu ještě přesilovou hru, kterou zásluhou Martina Osmíka také využili, a počet gólů se tak zastavil na čísle 9.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Utkání bych hodnotil pozitivně, především, že se nám podařilo vstřelit devět branek, a také se nám povedlo udržet čisté konto. Ale na druhou stranu, nebyl jsem příliš spokojen s intenzitou, ve které se utkání odehrálo, protože nás zítra čeká Chomutov, který se také pere o horní příčky, kdežto dnes jsme narazili na soupeře ze spodu tabulky, a tomu také ta intenzita odpovídala.

Fotogalerie