HC Energie Karlovy Vary

Energie nadělila Letcům z Letňan kanára

SDO: HC Energie - HC Letci Letňany 6:0 (1:0, 4:0,1:0)
Ve dvacátém třetím kole Rako extraligy staršího dorostu se domácí Energie utkala s pražským týmem z Letňan. Po první části to vypadalo na vyrovnané utkání, ve druhé části se ze zápasu stal debakl. Dvěma body se blýskl Martin Trapl (na snímku). Především jeho branka na 2:0 byla velice důležitá.
Extraliga staršího dorostu, 23. kolo, čt 21.11.2013, KV Aréna
Karlovy Vary
Letňany
6:0
1:0, 4:0, 1:0 - 6:0
Branky a nahrávky: 1.Janata, 29.Trapl (Rubeš), 30.Janata (Trapl), 32.Rulík (Čejka, Rubeš), 39.Krliš (Osmík, Čejka), 58.Osmík (Krliš). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Havelec. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 6:0.
Karlovy Vary: Frček (Harakal) – Vodička, Bahounek, Beer, Adam, Soudský, Rulík, Binias, Blaha – Osmík, Hauzr, Janata, Trapl, Svoboda, Čejka, Pfister, Rubeš, Krliš, Čupa
Letňany: Dubský (Špirek) -Hůla, Sekera, Starosta, Zeliska, Kučera, Chvála, Štosek, Honetschlager, Poljanyčka, Klečka, Šťastný, Kroh, Kulda, Tomek, Čapek, Smejkal, Hroboň, Polák

Komentář k utkání

První třetinu utkání začali domácí velice aktivně. Hosté z Letňan se ani nedokázali rozkoukat a po 52 vteřinách vedla Energie 1:0 po gólu Jiřího Janaty, který to vzal všechno na sebe a místo přihrávky volil střelu k tyči, která propadla až za gólmana Dubského. Tato studená sprcha zřejmě hosty velice zaskočila a až do osmé minuty se pouze bránili šancím energetiků. Jejich první větší šance přišla až v deváté minutě, kdy Olexandr Poljanyčka trefil přízemní ranou tyč Frčkovy brány. V první části se dále nic zajímavého nedělo. Jasnou převahu na kotouči měli domácí energetici, kteří si se soupeřem dělali prakticky, co se jim zachtělo, ale další gól již nepřidali.

Druhou periodu Energie začala stejně, jako skončila první. Opět hrála velice aktivně, bojovala o každý kotouč a možná i to přinášelo zbytečná vyloučení, která ovšem Letňany nedokázaly využít. A tak ve 30. minutě dali domácí Letcům lekci z produktivity, jelikož se trefili hned dvakrát. Nejprve prostřelil tvrdou ranou brankáře hostí Martin Trapl a o půl minuty později přidal svůj druhý zásah Jiří Janata, který po střele Martina Trapla dorazil kotouč bekhendem do prázdné branky. A aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později zvýšil skóre při přesilové hře Adam Rulík na 4:0. To už s Letňanami vypadalo bídně. Jejich hokejový projev ani nevypadal na to, že by se chystaly k nějakému velkému obratu. Naopak! Když už to vypadalo, že se druhá část chýlí ke svému konci, tak Vary přidaly pátou branku. Jmenovitě to byl Václav Krliš, který po přihrávce Martina Osmíka zpoza brány vystřelil z prostoru mezikruží a nedal Dubskému sebemenší šanci.

Ve třetí třetině se toho už moc nestalo. Energie kontrolovala zápas a Letňany působily odevzdaným dojmem. Bylo k vidění už pouze jen pár vyloučení, ale všechna byla bez využití. Až to úplně poslední v zápase využil Martin Osmík, který se zapsal do listiny střelců prudkou přízemní ranou mezi brankáře hostí. To bylo všechno, co se v tomto zápase odehrálo. Energie ukázala, že chce bojovat o postupové příčky do play-off a smetla bezzubé Letňany šesti góly. Pražané se tak vrací domů bez bodu a s výpraskem.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):V první třetině jsme nepodali dobrý výkon. Po rychle vstřeleném gólu, který jsme vstřelili již v první minutě, jsme podlehli určitému sebeuspokojení. Došlo nám, že bez bojovnosti a organizace hry takto nemůžeme zvítězit. Soupeř nám dal varování v podobě obrovské šance, kterou naštěstí chytil brankář Frček. Ve druhé části se naše hra rapidně zlepšila a utkání jsme nakonec dovedli do vítězného konce.