HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, 28. kolo, so 7.12.2013
Plzeň
Karlovy Vary
4:1
1:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Vracovský (Švarc), 24. Švarc, 37. Volf (Vavřička, Kučera), 53. Vracovský (Stráský, Švarc) - 12. Bahounek Rozhodčí: Šindler - Malý, Kotyza. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 38:18. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Plzeň: Zeman – Kaňák, Polívka, Prokop, Pokorný, Šmíd, Starý, Ivanič, Vlček, Beneš, Suchý, Vracovský, Švarc, Stráský, Hajšman, Kokoška, Opava, Kučera, Vavřička, Volf
Karlovy Vary: Frček – Adam, Rulík, Bahounek, Vodička, Prachař, Truhlář, Krliš, Osmík, Svoboda, Rubeš, Binias, Čejka, Hauzr, Hubáček, Nguyen

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté, nedařilo se jim ale svoji převahu vyjádřit gólově. První branka zápasu padla až ve 12. mniutě, radovali se ale hosté. Běhounek při přesilové hře dostal dost času i prostoru na střelu, napřáhl a prudkou přízemní ranou překonal Zemana - 0:1. Hosté se ale z vedení neradovali dlouho, už ve 14. minutě totiž bylo srovnáno. Milan Švarc našel Tomáše Vracovského, a ten překonal Frčka v brance Karlových Varů - 1:1. Domácí pak mohli jít i do vedení při další přesilové hře, nedokázali ji ale využít, a tak byl stav po dvaceti minutách nerozhodný 1:1.

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe hostům, slušnou šanci měl Osmík, chvíli po něm dostali hosté dokonce puk za gólmana Zemana, jenže puk zůstal v brankovišti, odkuď ho domácí stihli odklidit. To vše se událo při vyloučení Milana Švarce, který se při návratu z trestné lavice dostal k puku a sám uháněl na brankáře Frčka, kterého přesnou střelou po ledě překonal - 2:1. Srovnat mohl ve 30. minutě Rubeš, který se otočkou uvolnil před gólmanem Plzně, ale právě ten výborným zákrokem puk vyrazil mimo tři tyče. A tak udeřilo zase na druhé straně. Vavřička našel před brankou nehlídaného Volfa, který pohotově zakončil a dal svému týmu dvoubrankové vedení - 3:1 Za tohoto stavu druhá část skončila.

Začátek třetí třetiny opět vyšel lépe hostům, ale opět zůstalo jen u šancí. Krliše vychytal Zeman s pořádnou dávkou štěstí, ale pak v jasné šanci zastavil další dvě dorážky hostujících hráčů, kteří už byli velice blízko kontaktního gólu. Domácí poté začali hrát více s pukem a v 53. minutě přidali pojistku na výsledek. Po parádní kombinaci a dvou křížných pasech se přes Švarce a Stráského dostal puk k Vracovskému, který jej zametl za rozhozeného Frčka - 4:1. Šance hostů na srovnání vzaly za své tři minuty před třetí sirénou, kdy na trestnou usedl Hubáček. Domácí si v přesilovce pohlídali závěr zápasu a slavili tři body.