HC Energie Karlovy Vary

Junioři jasně přehráli Minsk a berou tři body

HC Energie Karlovy Vary - Junosť Minsk 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Poslední zápas v tomto kalendářním roce sehrála karlovarská juniorka ve čtvrtek podvečer. Mladí energetici nastoupili k dohrávce pátého kola s Minskem. Od začátku měli utkání ve svých rukách a hosty k ničemu vážnějšímu nepouštěli. Velký podíl na výsledku má také brankář David Honzík, který na posledních pár minut přenechal své místo v brance dorostenci Jakubu Frčkovi.
MHL, 5. kolo, čt 19.12.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Junosť Minsk
7:1
3:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 4. Krliš (Bezúch), 7. Zadražil (Kohout, Harkabus), 11. Dvořák (Flek, Vrána), 31. Zadražil (Harkabus), 38. Csamangó (Krliš, Dvořák), 46. Gorčík, 53. Vachutka (Dvořák) – 50. Valkov (Parfejevec, Dunajev). Rozhodčí: Sojin – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:9, navíc Djukov (JMI) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 420. Střely na branku: 29:17. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.
Karlovy Vary: Honzík (od 49. Frček) – Kvapil, Dvořák, Šafář, Horvath, Bahounek, Šimek, Troška – Flek „C“, Beránek, Bezúch, Táborský, Csamangó, Harkabus, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Krliš, Zadražil
Junosť Minsk: Stěpanov (od 49. Verbickij) – Kozlov, Mickevič, Vorobej, Timoščenko, Falkovskij, Kardašev, Kazakevič, Čajka, Djukov – Filipovič, Dalidovič, Valkov, Parfejevec, Kubrakov, Alexandr Pacenkin, Alexej Pacenkin, Džig, Dunajev

Komentář k utkání

V první třetině byl k vidění aktivní hokej domácích, kteří po celou dobu dostávali hostující běloruský celek pod tlak. Hned první přesilovou hru dokázal využít Václav Krliš. Ten po krásném sólu Juraje Bezúcha a následné přihrávce před prázdnou bránu měl jednoduchou práci. Druhý gól za nedlouho přidal Matěj Zadražil, který se prokličkoval domácí obranou a následně bekhendovým blafákem překonal Stěpanova. Poslední gól třetiny přidal za neustálého tlaku energetiků v početní výhodě Tomáš Dvořák, kterého našel výbornou křižnou přihrávkou domácí kapitán Jakub Flek. Do kabin tak odcházela Vlčí smečka s třígólovým náskokem.

Druhá třetina probíhala ve stejném stylu jako první. Junioři Minsku se jen ve výjimečných případech dokázali dostat z vlastního obranného pásma. První gól druhé periody přidal svým druhým zásahem zápasu Martin Zadražil, když paradoxně v přesilové hře ujel společně s Tomášem Harkabusem do brejku, který po jeho přihrávce využil. V čase 37:13 přihrál od modré Tomáš Dvořák Václavu Krlišovi. Ten z rohu hřiště výborně našel před brankou Štěpána Csamangó, který bezchybně zakončil. V závěru třetiny vyslal ještě pěknou střelu z mezikruží Tomáš Harkabus. Brankář Stěpanov měl se střelou mezi betony dost práce.

Do třetí třetiny nastoupili energetici s pětigólovým náskokem. I přes to se stále tlačili do útočného pásma. Nejprve za velkého tlaku přidal gól na 6:0 Sebastian Gorčík, který jako první našel odražený puk po střele Tomáše Dvořáka. Poté ale přišla smutná chvíle pro domácího brankáře Frčka, který sotva po vystřídání Honzíka inkasoval. Čisté konto mu sebral Maxim Valkov po asistencích Maxima Parfejevce a Ivana Dunajeva. Poté přišlo střídání gólmanů i na druhé straně, kdy šestkrát inkasujícího Stěpanova vystřídal Verbickij. Poslední gól zápasu poté ještě přidal Daniel Vachutka, který se nejlépe zorientoval po krásné střele Tomáše Dvořáka a dorazil puk do prázdné branky.

Celé utkání probíhalo pod taktovkou Energie, která si od začátku šla jasně za vítězstvím a získává další tři cenné body.

Video

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že nás v posledním zápase v tomto roce čeká dobrý soupeř. Chtěli jsme naší aktuální vítěznou sérii dále natáhnout a maximálně jsme se na to připravili. Nechci to zakřiknou, ale v týmu je teď výborná atmosféra. Kluci pochopili, že když k tomu správně přistoupí, budou trénovat a dají do toho vše, na výkonech se to jistě ukáže.

Fotogalerie

Související články