HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci vedli, nakonec padli v nájezdech

St. dorost: HC Energie - AZ Havířov 3:4 sn (3:0, 0:2, 0:1 - 0:0)
Starší dorostenci karlovarské Energie vedli v pátečním utkání proti Havířovi po první části už 3:0, ale nakonec o své vedení přišli a Havířov zvítězil na nájezdy. Jak zmínil sám kouč Eismann, jeho svěřenci polevili a dovolili vstřelit Havířovu dvě slepené branky na konci druhé části. Domácí tedy berou bod.
Extraliga staršího dorostu, II. 3, pá 10.1.2014
Karlovy Vary
Havířov
3:4sn
3:0, 0:2, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 6. Rubeš (Osmík), 9. Hauzr (Osmík), 15. Krliš (Osmík) – 39. Bednář, 40. Orság (Wróbel), 53. Bednář, rozd. náj. Bednář . Rozhodčí: Svoboda – Malý, Kotyza. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 79. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Karlovy Vary: Kuchař (Harakal) – Rulík, Soudský, Bahounek, Vodička, Binias, Beer, Prachař – Čejka, Janata, Dimitrov, Rubeš, Osmík, Krliš, Svoboda, Hubáček, Trapl, Nguyen, Hauzr
Havířov: Turšner (Šimeček) – Chroboček, Dudek, Heinzl, Ďurkáč, Trombik, Šteffko – Pořízek, Bednář, Fejko, Orság, Polak, Wróbel, Hendrych, Moravčík, Pacas, Sap

Komentář k utkání

Mladí energetici nastoupili v pátek po poledni ke svému prvnímu utkání v KV Areně v roce 2014, jejich soupeřem byl Havířov. Domácí měli na kontě před tímto zápasem šňůru čtyř proher, tudíž byl pro ně tento zápas poměrně důležitý.

První třetina vyšla lépe karlovarským hokejistům. Od úvodního vhazování na soupeře tlačili a po pár minutách se dostavila i první branka. Tomáš Rubeš si vybruslil z rohu hřiště až před bránu a chladnokrevně zakončil. Netrvalo to dlouho, přesněji 170 vteřin, a fanoušci v Karlových Varech mohli jásat podruhé. Martin Osmík našel skvěle postaveného Filipa Hauzra a ten bez větších problémů prostřelil Turšnera. Energetici byli na koni a hru měli plně pod kontrolou. Do dobré šance se dostal Rubeš, avšak Turšner ještě zasáhl. Na další akci domácích už byl však krátký. V signalizované výhodě se po dobré individuální akci prosadil Václav Krliš a už to bylo o tři branky.

Druhá část začala podobně, jako ta první - velkým náporem domácích. Ti si vytvořili několik dobrých příležitostí, avšak v další branku je neproměnili. Přibližně v polovině zápasu se začali hosté osmělovat a přicházely náznaky šancí. Do té první se dostal Pořízek, ale Kuchaře zachránila tyč. Velký nápor přišel až před koncem třetiny. Minutu a půl před sirénou se nenápadnou trefou prosadil kapitán Havířova, Lukáš Bednář. Touto brankou však druhá část neskončila. Čtyřiačtyřicet vteřin před koncem se prosadil Jakub Orság a utkání dostalo nový náboj.

Poslední dějství bylo zpočátku od obou týmů spíše opatrné, ani jeden celek se nikam nehnal. Do největší šance domácích se dostal Václav Krliš, avšak nastřelil jen horní tyč. Šance na snížení přišla ve třiapadesáté minutě poté, co Bahounek fauloval Bednáře a rozhodčí nařídil trestné střílení. Lukáš Bednářnabídnutou šanci nepromrhal, Kuchaře vymíchal a forhendem zakončil do odkryté klece. Zbytek třetí periody se hrál v poklidném tempu bez vážnějších šancí, tedy kromě poslední minuty. Erich Polák mohl být hrdinou zápasu, avšak trefil jen tyč a na řadu se dostalo prodloužení.

Nastavené čtvrté dějství nenabídlo nějakou vážnější situaci, po které by mohla padnout branka, a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným, komu se podařilo prosadit, byl Lukáš Bednář, a dokonal tak skvělý obrat hostujícího celku u Havířova. Ti si tak domů odvážejí cenné dva body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Utkání pro nás začalo dobře, po první třetině jsme vedli o tři branky. Hráče jsme o přestávce mezi první a druhou třetinou nabádali k tomu, aby dál hráli koncentrovaně a plnili pokyny trenérů. Dvě slepené branky na konci druhé části padly po našich chybách, z přílišného držení puku. My soupeře známe z minulých sezon, jsou pověstní tím, že jsou schopni hrát naplno celý zápas. Převládá veliké zklamání, poněvadž jsme zápas opravdu rozehráli skvěle, a nedokázali jsme ho dotáhnout do vítězného konce.

Fotogalerie