HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci padli podruhé ve dvou dnech

St. dorost: HC Energie - HC RT TORAX Poruba 4:7 (2:1, 0:5, 2:1)
V sobotním utkání se po poledni střetli karlovarští starší dorostenci s Porubou. Po slibném začátku a dvougólovém vedení přišla hororová druhá třetina, ve které hosté vstřelili pět branek. Na to už energetici nedokázali odpovědět a prohráli jasně 4:7. Jediním z mála pozitiv z domácího pohledu byl hattrick a asistence Tomáše Rubeše.
Extraliga staršího dorostu, II. 4, so 11.1.2014
Karlovy Vary
Poruba
4:7
2:1, 0:5, 2:1
Branky a nahrávky: 6. Rubeš (Janata, Trapl), 7. Rubeš, 43. Krliš (Rubeš), 51. Rubeš (Vodička) – 11. Bartoň (Gřeš), 21. Gola (Csomor), 25. Gřeš (Gola, Bartoň), 27. Gola (Olšr, Gřeš), 29. Síkora (Gřeš, Olšr), 36. Šípek (Štěpán, Gřeš), 45. Gřeš (Bartoň, Olšr) Rozhodčí: Sýkora - Brejcha, Suchánek Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 32:22 Průběh utkání: 2:0, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7.
Karlovy Vary: Harakal – Vodička, Bahounek, Beer, Truhlář, Soudský, Rulík (C), Prachař – Hubáček, Osmík, Hauzr – Nguyen, Janata, Trapl – Svoboda, Čejka, Krliš – Rubeš, Dimitrov
Poruba: Sroka - Štěpán, Síkora, Kovaljov, Šustala, Ščurek, Široký, Boháč, Olšr, Šipek – Gola, Kurnik, Bartoň – Gřeš (C), Csomor, Mládek – Bialoň, Csabala, Dohnal

Komentář k utkání

Začátek utkání přinesl obrovský tlak ze strany hostujícího celku. Prvních pět minut se hrálo výhradně v pásmu Energie, které se nedařilo z tlaku vymanit. Jenže poté si Poruba nepohlídala zadní vrátka a do úniku dva na jednoho se dostali Janata s Tomášem Rubešem, a druhý jmenovaný zakončil přesně. Neuběhly ani dvě minuty a ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal opět Tomáš Rubeš a bekhendovým blafákem překonal Sroku. Hra domácích se poté velice zlepšila. Jenže stejně jako byla na začátku lepší Poruba a Energie dávala góly, tak se to otočilo. Běžela jedenáctá minuta a k volnému puku se dostal nikým nehlídaný Radek Bartoň, který snížil stav zápasu na 1:2 z pohledu hostů. Až do konce první třetiny se hrál velice pohledný hokej plný střetů.

Na začátku druhé části přišla pro domácí sprcha v podobě vyrovnání. Odehrána byla teprve půl minuta a z rychlého protiútoku se prosadil Patrik Gola. Energetici působili dost bezradným dojmem a to přineslo vedoucí gól Poruby. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Tomáš Gřeš a obrat byl dokonán. Aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později přidal čtvrtou branku po dorážce Patrik Gola. V tuto chvíli už to vypadalo na exhibici celku ze Slezska. Energetici přestali úplně hrát, jako by už na utkání rezignovali. To se jim stalo osudným. Pátou branku Poruby přidal na začátku dvacáté deváté minuty Tomáš Sýkora, který předvedl, jak má šikovné ruce. Největší šanci domácích měl Martin Trapl, který ovšem z bezprostřední blízkosti Sroku nedokázal překonat. Ve třicáté šesté minutě se nechal vyloučit Čejka a Poruba ukázala domácím hráčům, jak se využívá přesilová hra. Po devíti vteřinách přidal šestou branku Vojtěch Šípek. To už to s nadějemi Energie vypadalo opravdu špatně. Naštěstí se jim podařilo toto skóre udržet alespoň do konce třetiny, která byla doslova hororová.

Ve úvodu třetí třetiny bylo vidět, že to domácí nezabalí. Trenér měl zřejmě o přestávce v kabině hlavní slovo. Hned ve třetí minutě snížil na rozdíl tří branek Václav Krliš, který dorazil odražený kotouč za hostujícího gólmana. Jenže dnes mají domácí hráči i dost smůly. O dvě minuty později ujel do samostatného úniku Tomáš Gřeš a zvýšil na 7:3 pro Porubu. Po vydařeném začátku třetiny se výkon energetiků opět zhoršil. Byla na nich vidět frustrace a víc než hrát se spíše chtěli prát. Kosmeticky ještě upravil skóre Tomáš Rubeš, který tímto dovršil hattrick. Více už se toho nestalo a tak si Poruba odvezla po zásluze tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Na dnešní zápas jsme dostali instrukce od Havířova, že na ně vlétli, avšak vedení nedokázali udržet. Chtěli jsme se na to připravit, avšak to se úplně nepovedlo. Karlovy Vary se dostali do první šance a daly gól. Poté přidaly další branku a vypadalo to s námi stejně jako s Havířovem. Rozhodující zlom přišel, když se nám podařilo dát branku na 2:1 a od té doby jsem věděl, že vyhrajeme. Po první třetině jsme si vše vyříkali, hlavně o neproměnné přesilovce 5 na 3, kterou hodně trénujeme. Řekl jsem jim, že při hře 5 na 5 prostě budeme lepší, máme troufnu si říct kvalitnější kádr a excelentního kapitána.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Utkání se mi hodnotí velmi těžko, jelikož náš výkon byl ostudný. Je to zklamání hlavně z toho důvodu, protože jsem si myslel, že my jako mužstvo se budeme chtít poprat o play-off, ale zatím to tak nevypadá. Chybí nám vítězná mentalita, mužstvo příliš brzy panikaří a ani nám trenérům se nedaří s tím něco udělat. Je to těžká situace, ale my se budeme stále snažit s tím pohnout. Máme už dlouhodobě problém udržet koncentraci po celou dobu utkání a to se projevilo dnes ve druhé třetině. Do třetí třetiny jsme si řekli, že zkusíme totální ofenzívu, což se nám zprvu podařilo, ale následně jsme inkasovali a bylo rozhodnuto. A pokud nejlepší hráč soupeře, Tomáš Gřeš, projde mezi dvěma obránci, tak něco není dobře. Po této brance si to už pohlídali a bylo rozhodnuto.

Fotogalerie