HC Energie Karlovy Vary

Energie podruhé v přípravě prohrála, Vladivostoku podlehla 2:3

Příprava: HC Energie Karlovy Vary - Admiral Vladivostok 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Karlovarští hokejisté nezvládli druhý domácí zápas přípravy na novou sezonu a podlehli ruskému klubu 2:3. Hosté vedli po druhé třetině o dvě branky, a když se v úvodu třetí části trefili potřetí, vypadalo to, že je o výsledku rozhodnuto. Energetici to však nevzdali a dvěma góly se vrátili do hry. Vyrovnat už ale nedokázali. Další zápas čeká svěřence Karla Mlejnka ve čtvrtek, kdy na ledě KV Areny přivítají Litvínov.
Příprava na sezonu, příp., po 18.8.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Vladivostok
2:3
0:0, 0:2, 2:1
Branky a nahrávky: 45. Kverka (Harant, Tomeček), 56. Hruška R. (Kubka, Tomeček) – 31. Sigarev (Ugarov, Pyett), 37. Makkarov (Kuzněcov), 42. Gynge (Davydov, Sigarev). Rozhodčí: Florián, Zubzanda – Belko, Schopf. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 1100. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Karlovy Vary: Závorka – Redlihs, Kvapil, Šmach, Kubka, Deyl, Harant, Dvořák, Gorčík – Štals, Balán, Duda – Vachovec, Hruška R., Koblasa – Pšurný, Heizer, Tomeček – Rohan, Kverka, Vaněk
Vladivostok: Nalimov – Naumenko, Kolář, Davydov, Pyett, Volodin, Krasovskij, Zemčenok, Kuzmin – Bergfors, Zubov, Ivanov, Gynge, Sigarev, Vladislav Ušenin, Ugarov, Vyčeslav Ušenin, Gorškov, Podčindjalov, Kuzněcov, Makkarov

Komentář k utkání

V úvodu utkání byla hra celkem vyrovnaná, do prvních příležitostí se ale dostali energetici. Z otočky zkoušel štěstí Koblasa, Pšurný zase pálil bekhendem, ani jeden z nich však neuspěl. Na druhé straně z pravého kruhu vystřelil Gorškov, Závorka ale jeho pokus vyrazil. V 7. minutě přišla početní výhoda Energie, hosté ale dobře bránili. Až v závěru přesilovky se zjevil před brankou Pšurný, prudkou přihrávku ale nezasáhl.

V polovině první části otestoval Závorkovu pozornost Makkarov, domácí gólman ale dokázal jeho šanci zlikvidovat. Karlovarští poté hráli dvě přesilové hry v řadě, v té první se jim ale vůbec nedařilo a druhou početní výhoda skončila vyloučením R. Hrušky. Při hře čtyři na čtyři se však do velké šance dostal před brankou Kverka, nedokázal ale puk zvednout nad beton brankáře Nalimova. Po první třetině byl tedy stav duelu 0:0.

Začátek druhé periody žádnou zajímavou podívanou nesliboval. Hokejisté Vladivostoku dobře napadali rozehrávku Energie, řešení jejich akcí ale bylo poněkud zbrklé. Nebezpečněji vypadala až tečovaná střela Pyetta od modré čáry, která ale nakonec skončila mimo. Domácí mohl poslat do vedení Balán, který se dostal do samostatného úniku, blafákem ale na gólmana nevyzrál a neujala se ani Tomečkova střela z mezikruží.

V polovině zápasu se diváci v KV Areně dočkali prvního gólu, k jejich nelibosti se ale prosadil ruský celek. Andrej Sigarev poslal kotouč do brankoviště, a puk se od hole jednoho z energetiků odrazil za brankovou čáru. Ve 37. minutě navíc Vladivostok využil přesilovou hru, když se před Závorkou nejlépe zorientoval Konstantin Makkarov. Energetici se snažili odpovědět na nepříznivý vývoj zápasu, do konce druhé periody už si ale žádnou šanci nevytvořili.

V čase 41:12 přišla další pohroma. Hráči ruského týmu dostali energetiky pod tlak a třetí branku Vladivostoku vsítil Richard Gynge. Karlovarští se ale dokázali otřepat a ke snížení jim stačili tři minuty. Přhrávku před branku dokázal tečovat za záda gólmana Jaromír Kverka. Energie poté ubránila početní výhodu soupeře a snažila se dát kontaktní branku, domácí si ale nedokázali vytvořit žádnou větší příležitost. Až v 56. minutě se po Tomečkově střele puk odrazil k Radimu Hruškovi, který z ostrého úhlu dostal kotouč do prázdné branky. Energetici se v závěru zápasu pokoušeli srovnat skóre, Vladivostok se ale dokázal ubránit a z Karlových Varů si tak odváží těsné vítězství.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že oproti domácímu utkání se Záhřebem jsme celkem zachytili úvod. Hráli jsme tam velice slušně, hráče jsme na to upozorňovali. V prvních dvou třetinách jsme měli velké příležitosti včetně samostatného nájezdu. Bohužel koncovka dnes nebyl a dobrá. Pozitivní je, že jsme ve třetí třetině nesložili zbraně. Naopak viděli jsme, že i v tomto tréninkově náročném období se mužstvo chce poprat o výsledek. Co se týká zraněných hráčů, Honza Tomeček by měl být brzy zpátky, má pohmožděné rameno. Věřím, že je to otázka jen 5-7 dnů. U Tomáše Rohana bohužel první prognóza není příznivá. Měl vyhozené rameno a úterý jde na vyšetření magnetickou rezonancí. Klidně ale může být mimo 3 – 6 týdnů. David Hruška nenastoupil z důvodu střevní virózy, je to otázka jen několika dnů.

Dušan Gregor (Admiral Vladivostok): Od spokojenosti jsme ještě daleko a stále to není takové, jak bych si představoval. Naše mužstvo se ale hodně obměnilo. Chytá nám mladý gólman, který s dospělým hokejem nemá zkušenosti. Za stavu 3:0 se mi nelíbilo, že po dvou maličkých chybách nás soupeř okamžitě potrestal, musíme se z toho poučit. Na druhou stranu, potřebovali jsme vyhrát, to se povedlo, takže s tím jsme spokojení. Naším cílem v sezoně je jednoznačně postup do play-off, ale budeme to mít velmi těžké. Naši hráči to mají těžké s cestováním. Když jdete z východu na západ, tak to ještě jde. Ale když se vracíte zpátky na Dálný východ, je ten devítihodinový rozdíl skutečně těžký. Organismus je tak rozhozený, že se dáváte pět, sedm dní do kupy. Z tohoto důvodu jsem se snažil hráče vybírat i podle charakteru. Karlovy Vary znám, je to krásné město se super halou. Ještě za svého působení v české extralize jsem je vždy považoval za takové agresivní a žádostivé mužstvo, ke kterému jsem měl vždy sympatie. Z tohoto pohledu pro mě bylo překvapením, že tolik sezon se Energie hledá. Myslím si, že teď už je schopná nakročit na správnou cestu.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | ne 17.8.2014

Na led KV Areny zavítá Admiral Vladivostok