HC Energie Karlovy Vary

Zadražil rozhodl dvanáct sekund před koncem, junioři porazili MVD

MHL: HC Energie - HK MVD 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Junioři za sebou mají třetí kolo juniorské MHL, z nějž si díky Matěji Zadražilovi (na snímku), hrdinovi utkání, odnáší tři body. Dlouhou dobu to vypadalo, že se bude muset za stavu 2:2 prodlužovat. Aktivnější energetici to ale nechtěli připustit a ve chvíli, kdy už to nikdo nečekal se rozjel již zmiňovaný Zadražil a z nenápadné individuální akce rozhodl utkání.
MHL, 3. kolo, út 9.9.2014
Karlovy Vary
HK MVD
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 18. Molnár (Vrána), 31. Běhal (Táborský), 60. Zadražil – 12. Igumnov (Alexejev, Orlov), 45. Markovin (Jefremov). Rozhodčí: Děmura – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 300. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Fučík – Běhal, Dvořák, Rothlisberger, Šafář, Kečkeš, Weinhold, Vaněk – Harkabus (A), Zadražil (A), Beránek – Hroch, Táborský (C), Gríger – Kohout, Osmík, Rubeš – Molnár, Vrána, Orság.
HK MVD: Kornjakov – Lypkaň, Volkov, Zajcev, Grjazev, Jermošenko, Orlov, Sevosťjanov, Mželskij – Bojčuk (A), Igummov (C), Markovin – Alexejev (A), Sidljarov, Jefremov – Petunin, Čitava, Ali-Zadě – Čibirjajev, Čebykin, Nikolajev.

Komentář k utkání

Už od úvodních minut byl k vidění vyrovnaný hokej. Hra se převážně přelévala ze strany na stranu. Málokdy se ve své utočné třetině dokázal někdo usadit. Většinou k tomu pomohly pouze přesilové hry, které na pár minut i po jejich skončení, dostaly hráče do víru ofenzivních choutek. Do vedení se po uplynulé polovině třetiny dostal hostující celek. V přesilové hře po mnoha těžkých zákrocích upadl ve svém brankovišti brankář Fučík a ležící už si s dorážkou Ivana Igumnova poradit nedokázal. V závěru třetiny byli Západočeši mírně lepší a po úniku po levém křídle a střele nad Kornjakovo pravé rameno se dokázal prosadit Alexandr Molnár. V závěru třetiny si vytvořili energetici velký tlak, jenž vyústil ve dvě vyloučení soupeře. Zbytek dvojnásobné početní výhody si domácí přenesli do druhé periody.

Ve druhé třetině určovali děj hlavně domácí, kteří mohou jen litovat, že se na ukazateli skóre, po druhé třetině, na jejich straně neobjeila vyšší hodnota. Svůj gólový zápis rozšířili jen o jednu braku, když v přesilové hře nahodil z rohu hřiště kotouč před branku Oto Táborský a mezi Kornjakovovými betony dokázal puk do branky prostrčit Jiří Běhal. Ke konci třetiny však Balašicha dokázala také prorazit do útočné třetiny, díky dvěma po sobě jdoucím vyloučení na domácí straně.

Ve třetí třetině šlo vidět, že hosté se začali daleko více zapojovat do utváření utkání. A přineslo to své ovoce. Dokonce ve vlastním oslabení dokázal ujet obraně nejproduktivnější hráč ruského celku Dmitrij Markovin, který hravě Fučíka překonal. Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale přece jen aktivnější energetici se s tím nechtěli vyrovnat. Ve chvíli kdy se už diváci připravovali na prodlouženou hrací dobu, rozjel se ze své poloviny Matěj Zadražil, jel až na modrou čáru, ze které zápěstím vystřelil a rozhodl zápas. Střela přímo mezi Kornjakovovy betony, nechytatelná. Energetici tak po zásluze mohou oslavovat cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Mně se dnešní utkání hodnotí dobře, protože jsme ho dokázali vyhrát, proti silnému soupeři, který nám dnes stál v cestě. V první třetině jsme neměli dobrý pohyb a nechali jsme soupeře hrát. Ale za výkon ve druhé a třetí třetině si myslím, že jsme si dnes zasloužili vyhrát. Je pro nás velmi cenné, že hráči hráli až do konce, nic nevypustili a šli si za vítězstvím. Je to velmi dobrá zkušenost do dalších zápasů.

Fotogalerie

Související články