HC Energie Karlovy Vary

Z ledu lídra s vysokou porážkou

ELH: Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Karlovy Vary po páteční prohře s Hradcem Králové zamířily na led lídra tabulky do Liberce, který od začátku sezony předvádí famózní výkony. Energetici svému soupeři stačili pouze prvních deset minut zápasu. Poté na svém ledě kraloval Liberec, kterému se střelecky dařilo zejména v přesilovkách. Karlovy Vary se ze začátku třetí třetiny snažily o zvrat utkání, když branku vstřelil Radek Duda.
Tipsport extraliga, 26. kolo, ne 6.12.2015, Home Credit Aréna
Liberec
Karlovy Vary
7:1
2:0, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 12. Lakatoš (Stránský), 20. Bulíř (Valský), 23. Říha (Bakoš), 24. Valský (Krenželok, Vampola), 25. Birner (Vampola), 46. Valský (Plutnar, Ševc), 49. Bulíř (Krenželok, Radivojevič) – 42. Duda (Bulík) . Rozhodčí: Hribik, Souček – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4747. Střely na branku: 49:21.
Liberec: Lašák (Schwarz) – Ševc, Šimek, Říha, Derner, Výtisk (C), Plutnar, Havlín – Lakatoš, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Stránský, Vlach
Karlovy Vary: Závorka (24. Habal) – Bičánek (C), Tomeček, Sičák, Benák, Gulaši, Rodney, Redlihs – Rachůnek, Marosz, Duda – Vachovec, Bulík, Huna – Rohan, Kůs, Bartek – Kohout, Osmík, Gorčík

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili Tygři aktivně. Již po šesti minutách hry se do obrovské příležitosti dostal Ševc, ale ze slibné pozice nezamířil přesně, a tak si diváci museli počkat na úvodní branku střetnutí až do jedenácté minuty. Dominik Lakatoš se otočil v mezikruží kolem své vlastní osy a zamířil nechytatelně mimo dosah Závorky - 1:0. Liberečtí byli v úvodní třetině mnohem aktivnější. Do další příležitosti se propracoval znovu Ševc, jeho dělovka orazítkovala spojnici tyčí.

O pár chvil později se již ale skóre měnilo Michal Bulíř si vyměnil za bránou kotouč s Valským a po přesné přihrávce druhého jmenovaného neměl šikovný forward oblékající dres s číslem 88 těžkou úlohu - 2:0. Po přestávce se obraz hry nezměnil, ba naopak. Šelmy totiž zažily doslova snový vstup do třetiny, během dvou minut docílily hned tří branek. Nejprve Bakoš nabil Jiřímu Říhovi jehož dělovka zamířila přímo do protipohybu Závorky, a mladičký bek tak mohl začít oslavovat svoji premiérovou trefu v extralize - 3:0.

Poté Krenželok nalezl vynikajícím pasem zpoza zařízení Jakuba Valského, a ten nechytatelným projektilem do horních pater zařízení vyhnal strážce svatyně Energetiků z brány - 4:0. Ani Habal však neudržel čisté konto příliš dlouho. Jelikož Michal Birner nabral na pravé straně obrovskou rychlost a tvrdou dělovkou k bližší tyči propálil maskovaného muže - 5:0.

Těsně předtím, co hodiny odbyly polovinu střetnutí, zahrozili hosté. Sičákova nepříjemná rána však nakonec zamířila pouze do tyče. V samotném závěru periody se do šance propracoval při přesilové hře Liberečanů Ševc, ale svůj projektil nasměroval pouze do Habalovy náruče, a skóre se již tedy tentokrát neměnilo.

Do třetí části vstoupili lépe hosté, kteří se dočkali snížení. Bulík nalezl rozjetého Radka Dudu, a ten vstříc Lašákovi uspěl ranou do levého růžku - 5:1. Nicméně za několik okamžiků později si Tygři vzali své pětigólové vedení zpět. Přihrávku Jakuba Valského totiž srazil bránící Rudolf Huna za Habala - 6:1. Tím ale hitparáda gólů neskončila. Krenželok si všiml při přesilovkové souhře osamoceného Michala Bulíře a ten ranou z pravé strany nedal Habalovi šanci - 7:1.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Trochu jsme byli zaskočeni nástupem hostujícího týmu do utkání, předvedl aktivní a sympatický výkon. My jsme proměňovali šance, tlačili jsme se do brány, byli silní na kotouči a troufnu si říci, že dnes bylo těžké proti nám hrát, to však vůbec nesnižuje úroveň soupeře. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): Gratuluji domácímu mužstvu k zaslouženému vítězství. Polovina soutěže je za námi a musíme přehodnotit naší situaci. Jsme v těžké pozici, ale určitě ne neřešitelné. Věřím, že kroky, které podnikneme tento týden a o reprezentační přestávce budou vést k tomu, že náš výkon bude odhodlanější a bojovnější.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 7.12.2015

Tomáš Bulík: Musíme začít bojovat

Preview k zápasu | so 5.12.2015

Energetici míří na sever proti lídrovi tabulky